Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

неделя, 27 април 2008 г.

Лов на вълци с... обучен Орел

Как се печелят избори в България

Как се подготвят избори в България...

Червената коса- изборът на Елита!!


"Гардиън": Елате в България, тук винаги е 1977 г.
На какво прилича този черноморски рай от бившия източен блок, притиснат между Румъния и Турция? Пристигнах извън сезона във Варна - най-големият град на българския бряг. Той прилича на нещо като смес между Париж и Кардиф - отчасти курорт, отчасти пристанище - само бетонни кули, олющени вили и лаещи кучета. Пълно е със задръствания и зъболекарски кабинети. Хората приличат на лошите герои от филмите за Джеймс Бонд, жените - на Рита от "Кори" (става дума за героинята Рита от прочутия британски сапунен сериал "Коронейшън стрийт" - бел.ред.) с боядисана в червено коса и всичките пушат.

Лондонският в."Гардиън" публикува наскоро обширен пътепис на Таня Голд за това как е прекарала като турист във Варна извън сезона. Макар статията "Започвам да се влюбвам в този мръсен град" да е пълна с, меко казано, доста спорни квалификации, предлагаме я с незначителни съкращения с идеята българският читател също да научи какъв имидж получава страната в едно от водещите британски издания в навечерието на летния сезон.

Повече Тук:

събота, 26 април 2008 г.

вторник, 22 април 2008 г.

Що за идиот трябва да си , за да отидеш да воюваш?

Stalingrad - Russian Tanks Shot-Up WW2 www.job-hater.com

Стрелбата срещу Рейгън

30 август 1981 г. Президентът на САЩ Роналд Рейгън излиза от хотел "Хилтън" във Вашингтон, когато го застигат куршумите на психопата Джон Хинкли-младши. Освен президента атентаторът ранява прессекретаря му Джеймс Брейди и други двама души. Рейгън оцелява, понеже куршумът минава на около 3 сантиметра от сърцето му и засяда в белия дроб. Президентът е откаран в университетската болница "Джордж Вашингтон", където е подложен на спешна операция. Оттогава в публичното пространство са се запазили легендарните слова, които Рейгън казал на хирурзите: "Надявам се, че сте републиканци." На което един от лекарите отвърнал: "Днес всички сме републиканци, г-н президент." Покушението, запечатано от голям брой телевизионни и фотографски камери, става сюжет на няколко документални и игрални филма, последният от които - "Атентатът срещу Рейгън" (The Day Reagan Was Shot), е направен през 2001 г.

От атентата се заинтересува и българската Държавна сигурност (ДС). В колекцията архиви, публикувани от Международния проект за историята на Студената война към центъра "Удроу Уилсън" във Вашингтон (www.cwihp.org), се съхранява изключително интересна секретна докладна записка от генерал-лейтенант П. Стоянов, началник на Шесто управление в ДС, до заместник-министъра на вътрешните работи генерал-полковник Григор Шопов. В документа от 31 декември 1982 г. Шесто управление (отговарящо за борбата с идеологическата диверсия) напълно сериозно предлага да се изработи компрометиращ телевизионен филм, който да разобличи покушението срещу Рейгън като скалъпена от ЦРУ история.

Дневникът на Рейгън ТУК.
Престъпленията на 20-ти век ТУК.

понеделник, 21 април 2008 г.

Това просто не може да е вярно

Картини от български училища...
"Гошо, убий я!", "Дай телефона, ма!", "Майка ти дейба!", "Снимай, бе тъпанар!"... са озверелите викове на учениците от два видеоклипа, снимани с мобилни телефони в час и качени по-късно в интернет. Едното действие се развива в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, а другото - в Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника в София. Това са единствените разлики между събитията. И в двата случая видеото показва малки класове само от момчета. Част от тях крещят, вият и се хилят нечленоразделно, докато един-двама малтретират учителката. С думи. Заплахи. Обиди. Псувни. Със замахвания. С притискане в ъгъла. Блъскане. С обръщане на чинове. На бюрото й. С хвърляне на тетрадки по нея.

В Пловдив трийсетгодишната учителка Мария Чулова започва да влиза в час, придружена от майка си - от страх. По данни на регионалния инспекторат по образование в града двете момчета - герои от телефонния клип, са изключени, а директорът е сменен поради навършване на пенсионна възраст. В София обаче месец след заснемането на видеото предприети мерки няма. Тепърва в четвъртък регионалният инспекторат започна проверка в училището. В същото време на входа на гимназията ни посрещат с "директорката забрани да влизат външни лица". По думите на портиерката самата тя е излязла и не се знае кога ще се върне. След по-малко от пет минути нервна жена с къса черна коса и зачервени очи слиза по стълбите. "Случаят е приключен", изстрелва тя, без да попита кои сме и защо сме там. "Всичко свърши. Не ни пречете да си вършим работата. Иначе ще потърся правата си по съдебен ред." И тя начертава с ръка въображаема линия на входа и добавя: "Вие сте дотук. Напуснете!" На въпроса: "Добре, а коя сте вие?" отговорът е: "Директорката Мария Баракова."


Как изглежда една класна стая след часовете ...

неделя, 20 април 2008 г.

Бойчиновци, Република България

Deutsche Welle, Germany, Юлия Андонова


Концерт във Виена не успя да събере пари за нова българска църква

Виена-Австрия,Сейнт Луис-САЩ, Бойчиновци-България.

Виена, Европа
Около 1 350 евро за строежа на нова българска църква в австрийската столица бяха събрани от дарения на публиката миналия четвъртък на благотворителен концерт във Виена на казанлъшкия църковен хор "Св. Йоан Дамаскин".
Около 250 души дойдоха да чуят изпълнението на хора във виенската Агустинеркирхе.
Българската църковна община във Виена съществува от 1967 година. Настоящата църква "Св. Иван Рилски", която е с размерите на параклис, се намира в двора на жилищния комплекс на българското посолство. Църквата отдавна е отесняла за хилядите вярващи, които идват особено по големите празници като Коледа и Великден. Затова от много години насам, църковната община събира средства за строежа на нов, по-голям български православен храм в австрийската столица.
Виенската община е отделила и парцел за него, но все още няма достатъчно средства за започване на строежа.
Отец Иван Петкин от българската православна църква във Виена: "Бях попитан преди известно време от двама-трима души как ще изглежда църквата. Дори единият от тях ми каза, че ако няма куполи отгоре, кубета, той няма да дойде в църквата. И аз казах, че това зависи от нас – дали ще има кубета и колко ще бъдат те, и дали въобще ще ги има... Дали въобще ще имаме църква. Защото ако искаме да имаме църква, трябва да си я построиме сами."

Сейнт Луис,Съединени Щати
На 14 октомври 2007 г. църквата "Света Троица" в Мадисън, Илиноис, чества вековен юбилей. Храмът се намира на 10 мили от центъра на Сейнт Луис и обслужва всички българи от този регион. Енорията "Света Троица" е най-старата българска православна община в САЩ. През 1906 г. е основано първото българско православно църковно настоятелство в Мадисън, поставило си за цел да изгради благолепен енорийски храм и духовен център. Закупен е парцел между две улици в града и през пролетта на 1907 г. започва строежа на храма. Последвалата икономическа криза в Щатите (т. нар. "голяма депресия") забавя градежа, като инвеститорите губят повече от 100 000 долара - крупна сума за онова време. Така или иначе "Света Троица" в Мадисън, Илинойс вече 100 години е факт.

Бойчиновци, Република България
На 6 май 2007 г. тържественият камбанен звън на новопостроения храм „Св. Георги Победоносец” възвести на множеството миряни и гости откриването на първата новоосветена църква в Бойчиновци, област Монтана, България.

Balkan Echo, USA, Стоян Борисов Динев
...Нека Делата говорят повече от многото думи. В този смисъл, и нашият коментар ще е не на място. Кратко можем да добавим : "Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил..." Това изсече на камък преди много лета Хан Омуртаг.
По повод наши въпроси Румен Рафаилов Игнатов- основна фигура сред съзидателите на храма „Св. Георги Победоносец” в Бойчиновци също прецени, че не винаги подробностите са най-важното.


Българско радио от Чикаго.Слушайте на живо ТУК Contact USA tel. 1 847 436 4042 or ICQ 250 888 742

събота, 19 април 2008 г.

Руски ДисЦип. ШтрафБат.

Част от истината за отечествената война...

О штрафниках военные историки советского периода говорить не любили, их братские могилы безымяны.

Штрафбаты бросали в атаки на самые неприступные объекты гитлеровцев. Зачастую их не снабжали оружием и провиантом и они добывали их сами, в бою.
Смерть окружала их со всех сторон: спереди — враг, сзади — пулеметы заградотрядов НКВД.

Фильм рассказывает о трагических судьбах штрафников, жизнями которых добывались победы в самый тяжелый период Великой Отечественной…

Твердохлебов попал в плен к немцам почти в самом начале войны. Всех, кто отказался воевать на стороне фашистов, расстреляли. Он чудом остался жив. Раненный, ночью он выбрался из страшной могилы и добрался до своих. Всех бывших пленных и выбравшихся из окружения допрашивают следователи СМЕРШа. Его обвиняют в предательстве и предлагают искупить "вину" кровью. Новое назначение Твердохлебова - командир штрафного батальона. В штрафбат попадают люди самые разные: и зэки, запятнавшие себя тяжкими преступлениями, и политические, бывшие командиры и бойцы Красной армии. Так, под начало Твердохлебова попал вор в законе Глымов, которому надоело валяться на нарах, и Баукин, защищавший Советы от белогвардейцев. Вместе они должны воевать на передовой...


60 години в 10 минути

Алина Кабаева. Избранницата на Путин.

четвъртък, 17 април 2008 г.

To be The first in Bulgaria...

  1. Компетенциите на баш министъра Станишев:
  2. Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 05.05.1966 в Херсон, СССР. Син е на Димитър Яков Станишев, секретар на ЦК на БКП, отговарящ за международните връзки на БКП и на проф. Дина Мухина от Факултета по славянски филологии на СУ. Има по-голям брат - арх. Георги Станишев. Средното си образование завършва в 35 СОУ в София. През 1989 г. завършва висше образование в Московският Държавен Университет с дипломна работа: "Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия". Пет години по-късно защитава дисертация на тема „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век. През 1998 г. специализира по политически науки (Московска школа за политически изследвания), а в периода 1999-2000 г. - по международни отношения (Лондонска школа за икономика и политически науки), където защитава научно изследване на тема "Съвременна външна политика на Русия". Сергей Станишев е съветски, а след това руски гражданин до 1996 г. След това приема българско гражданство. Не е служил нито в Червената, нито в Българската армия. Неженен, деца няма. През 1995 г. е назначен за главен експерт в отдел „Външна политика и международна дейност“ на Висшия съвет на БСП, а от 1996 до 2001 г. е „завеждащ отдел“. До назначанието му за премиер не е имал трудова книжка.

сряда, 16 април 2008 г.

Областен управител съди вестник

2008 г. Април В-к "Труд" (Във фрагменти..)
Сегашен Областен управител квалифициран като убиец през 2004 г.
Заканил се тогава да съди в-к "Конкурент".
После се отказал.
2007 подвел колегите си доктори да протестират срещу НЗОК и ги предал на следващия ден, разказва Врачански Доктор... ТУК.
Произхода на Частната болница във Враца- собственост на Обл. управител Др Антонио Георгиев се разглежда от Комисията по корупция към Народното събрание.
Др Антонио Георгиев е председател на комисията по корупция в област Враца.
Мила, родна картинка!



Лекар ще съди "Конкурент"
Автор(и): в. Шанс 2004

Шефът на Българския лекарски съюз във Враца и координатор на НДСВ в областта д-р Антонио Георгиев свика вчера пресконференция по повод поредицата публикации във вестник "Конкурент". В тях ортопедът се квалифицира като убиец, а изданието се позовава на жалба от 64-годишната Димитрина Костова Василева, според която д-р Георгиев е виновен за смъртта на 40-годишния й син Росен Василев, починал на 27 февруари тази година. Тиражирано е мнението, че младият здрав мъж си е отишъл преждевременно от този свят от счупване на крак, поради нехайството на д-р Георгиев.

Исках да изчакам заключенията на двете проверки по случая - на комисия от Министерството на здравеопазването, която ръководи доцент Стоян Александров и прокурорската. Избързвам, защото от две седмици се тиражират в "Конкурент" купища лъжи и неверни истории срещу мен - каза д-р Георгиев.

От 15 години работя във Враца, ползвам се с доверието на 30 000 пациенти в ортопедичните ми кабинети, не мога да не реагирам на този опит за очерняне на името ми и това на съсловието - подчерта медикът.
Д-р Георгиев е бил управител на ортопедичния кабинет в Мездра. д-р Антонио Георгиев разбрал от колегите си за тежкото състояние на пациента и наредил той да бъде закаран в гнойно-септичната хирургия в "Пирогов". От там обаче връщат Росен Василев, въпреки че според новите разпоредби болният може да бъде хоспитализиран във всяко лечебно заведение в страната. Тогава д-р Георгиев се обадил на шефа на Ортопедичното отделение във Врачанската болница и д-р Венцислав Борисов приел пациента. В крайна сметка след многото непрофесионални действия на Георгиев, пациентът умрял.

Като изрази съпричастност към мъката й, споменатият ортопед още веднъж заяви, че всичко това може да се докаже и че е готов да се подложи на детектор на лъжата, ако все още в някого има грам съмнение.

Ще съдя "Конкурент" като приключат проверките - каза още докторът. Той е бил уведомен от репортерката на "Конкурент" Таня Йорданова за жалбата още преди първата публикация, на която е заявил, че, естествено, написаното не е истина. Въпреки това вестникът публикува жалбата и продължава да публикува информация за доктора.

Няма да коментирам подробно нападките, но мога да кажа, че три години от живота си посветих на Българския лекарски съюз. За това време глобите на личните доктори и на специалистите са намалели два пъти.

Няма да се примиря с тази история. Въпреки всичко публикувано, ще продължа да работя както досега - заяви още д-р Антонио Георгиев.




Bulgarian Chicago Radio.За да слушате веднага на живо кликнете тук Contact USA tel. 1 847 436 4042 or ICQ 250 888 742



БОЯТ НАСТАНА...
Ехо-о-о! Спомняте ли си оная шумотевица - как областния управител на Враца, стопанин на Първа частна болница Враца, до входа за Бърза помощ, поканил собственика на частната телевизия Михайлов и шефа на империалния "звяр""Конкурент" да борят заедно корупцията. Борбата, казват, започнала... В неделя, в специализирано (възможно и платено) предаване, телевизията на Михайлов отдели пространно място на д-р Езекиев(хубавеца тук). Портрет на изтъкнатия врачанин, ден преди да се гледа делото с повдигнато обвинение срещу него - за насилие срещу журналистката от в."Шанс" и БТА Люба Филипова.Е, нищо, делото не е гледано в понеделник- не се явили да свидетелстват полицаите! , които били извикани, като служебни лица, в заведението, където станал инцидента.Ние не вярваме въобще да има корупция, но ако има, тя не само ще бъде борена, ще бъде преборена. Особено ако се бори сама със себе си.Боят настана - тупкат сърца им!..
Ник ЛАДИН

Още за така наричащите се лекари четете ТУК.


Щастливи ли сте в България? Преценете тук.

неделя, 13 април 2008 г.

Най-четеното днес.

Най-четеното днес:
Петиция до Европейската комисия
Скандалната стенограма
Стенограмата.Още ориентири...

Стенограмата.Още ориентири...

Повечето от членовете на вътрешната парламентарна комисия са убедени, че стенограмата не е изтекла от тях...
Визира се като източник (хипотетично), някаква любовница на някакъв Областен Управител на област на север от София (не област Видин).
Ледът се топи господа съдебни заседатели, казваше Остап Бендер.
Повече Държавност, призова Румен Петков...
Прочее, прочетете стенограмата ТУК.Някъде по страниците сигурно ще добиете ориентация поне коя е областта на север от София.Фабула в стил Агата Кристи или Опера за три гроша-преценете сами.



!!! БРЮКСЕЛ, ПОМОЩ !!! Нека заменим думите с действия! Повече ТУК!!

събота, 12 април 2008 г.

Скандалната стенограма

Привет Българи!

Погледнете по-долу скандалната стенограма от разговорите в комисията в Народното събрание, разглеждаща комбинациите на МВР с престъпните групировки.
Стенограмата , която хубавците от парламента обявиха за секретна и се заканиха да преследват журналистите, които я обнародват. Това направиха журналистите от в-к Дневник... (Поздрави и нашето уважение Дневник!)...
Линка на стенограмата по-долу е на сървър в ... Москва или Ню Йорк или в Добруша, Врачанско до чешмата на мегдана www.dobruscha-vraca.com... все едно - заинтересованите органи и организми могат да се пробват да заплашат собственика на Хостинг Компанията и да го заставят да спре достъпа до стенограмата. Толкова е просто. Вижте стенограмата ето тук: www.dobrusha-vraca.com
Междувременно се появи в мрежата и скандална петиция от Българи до Брюксел. Ето тук!!Междувременно се появиха Груби Анонимни Заплахи срещу инициаторите на Петицията. Ето тук!!Живота e нищо, но няма и нищо повече, Българи. Живейте го така, сякаш ви е единствения.
С най-добри чуфства.

Неудобните

Петиция до Европейската комисия

От:
Българи от и извън България.
Всички, които държат изчистването на името България пред света.
Всички, които държат на цивилизованото свое и на децата си развитие по стандартните европейски 21 век стандарти.
Всички от България , които просто държат на физическото свое и на децата си оцеляване на територията на Република България.
Всички, които ценят общочовешките морални форми на съществуване.
До:
Комисия за Европейските Общности, Brussels, Belgium.*
Копия до Световни Правозащитни Организации.

АПЕЛ:
Дами и Господа от Брюксел!
Помогнете ни! Нашите избранници не се справят с ангажиментите си, поети пред Вас и нас. Молим, в рамките на правомощията Ви, Поставете под контрол случващото се в момента в България.
Спрете финансовите субсидии за Република България до изясняването на криминалитета на разхищенията им, потърсете отговорност от управниците ни.
Защитете правата ни.
Българският парламент, Българската правораздавателна система, Българската Изпълнителна Власт НЕ ФУНКЦИОНИРАТ.

* Европейската комисия, известна още като Еврокомисия, а официално като Комисия за европейските общности, е изпълнителния орган на ЕС. Главната ѝ роля е да предлага и постановява закони, както и да действа като „пазител на договорите“, което осигурява правната основа за ЕС. Според председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу горчивата истина е, че в България вече никой не е сигурен за живота си и без помощ от Европа самата държавност в страната е поставена на карта.Такова е виждането и на голяма част от Българското общество.

Ако ТИ, който прочете горенаписаното си съгласен, постави името си в ПЕТИЦИЯТА тук!! След набирането на достатъчно причастни тази петиция ще бъде изпратена до съответните Световни организации. Тази ПЕТИЦИЯ ще бъде в реално време онлайн под погледа на всички ВАС, в това число и нашите "Избранници".
Постави името си в ПЕТИЦИЯТА тук!!

понеделник, 7 април 2008 г.

Истински негодници

Доктори в България
Цар Симеон, когото Българите още търпят...
Щастливи ли сте в България?
Народно Събрание или там където се коват БГ Законите
Българският министър на вътрешните работи на пресконференция
Андрешко и МОК

Доктори в България

Д-р Димитър Ценов: Ще ви дам под съд!!
Къде ли е Д-р Ценов сега? Ами на същото си място... Има ли кой в България да постави един негодник на заслужаемото му място? Ами няма.
А има ли някой да напише няколко възвишени думи за "благородните" доктори.Вие също сте доктор? Поставете коментар по-долу.

Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.

Покупка на автомобил от САЩ. Кратки инструкции.
2000 лв. за наш граничар на убит източногерманец
Матиас Руст
Достъп до Обществена Информация
Телефонни карти. Измами
Куба без коментар. Привет и на Бг червените еуглени.
Онлайн музика и видео по избор
Ефикасно!!

Български политици в защита на Румен Петков

Анимационни филми.Не само детски.

Russian Ну! Погоди!!
USA Pink Panter
USA Donald Duck
Bulgaria Three Fools
Flintstone Cartoon

Сериозно и / или Грозно

Доктори в България

Neil Armstrong One Small Step. Американци стъпват на Луната.

Левски- ЦСКА 7:2
Ku Klux Klan- A Secret History [1/9]
Рали инцидент
Тодор Живков и 8-март...
Затворите в САЩ
A Better Tomorrow: The Georgi Dimitrov Mausoleum
Щастливи ли сте в България?
China Military Power
Записи от камери на Софийска полиция
Версии за гибелта на Гагарин
Само за Вояори
Българският министър на вътрешните работи на пресконференция
Народно Събрание или там където се коват БГ Законите
Nazi War Crimes Video - "Judgment At Nuremberg"
Communist Camp Survivors
Някъде в Булгаристан
България 1997 10 януари
България 2 февруари
България & Европа
България.Могилино.
Баклава
Доктори шарлатани.
България & Негодници
Български пич
Андрешко и МОК
New York. September 11-th
Покръстване на турците
По "стъпките" на Ботевата чета?
Тодор Живков
Bulgarian business
Цар Симеон, когото Българите още търпят...
Български хубавци. Азис и др.
Австралия Теодора
Чикатило Серийни убийства 1990
Vladimir Putin
Serial Murder USA
Bulgarian Camp
Турска инвазия в България
Не ни отнемайте ракията!!
Секс Тормоз в Софийски университет
Могилино
Пловдив
GULAG Russia
NATO Bombing of Serbia
Бг Полиция срещу българите
България и Унгарските събития 1956
Bulgaria 1945
Дебати с юмруци в Руския парламент
Hitler
Berlin Wall, Germany
Hiroshima - A.B.D. nin Hirosima Katliamı
Балада за българските герои
Kosovo Independence day NY . Косоварите празнуват в Ню Йорк.
Last days Berlin 1945
Romania Revolution 1989. Execution.
HITLER`S DEATH
Левски пред съда
Азис.Левски.
Не ни предавайте!!
Що е това Българска мутра?

Animals

Giant king cobra
Borzoi. The Russian Greyhound. .
Rob Schneider and her Borzoy
Лъвове
Wolf Howls
The smallest pigs in the world! Симпатични малки прасенца.

Music

Иван Ангелов по адрес на дебелата свиня Фънки

Britney Spears kissing Madonna
Billboard's Hot 100
Elvis Presley - Love Me Tender
July Morning Uriah Heep Live In Moscow
Иван Ангелов. Аз съм най-големия!
German military marsch-Parademarsch Des SS Pionier Bataillon
Lili Marleen
Blackmore's Night - Way to Mandalay
Rolling Stones - Honky Tonk Woman (Live in Hyde Park 1969)
Скандалният Иван Ангелов - Just a gigolo
Just a Gigolo. Louis Prima
Только песня
Точно ти
Защо го самоубиха Висоцки
Мюзик айдъл 2 - Кастинг София
Music Idol Bg или просто БГ
ManOwaR - Brothers of Metal
New York, New York
О, Шипка!
Наско Джорлев - Балада за Гунди и Котков
Turkey Tarkan

Vladimir Visotsky Portrait
Высоцкий - Песня о переселении душ
Tina Turner
Disappear. No Angels. Germany. 2008 Eurovision.
Music Idol or Music Idiots BG
Bonnie Tyler - Those were the days
Sonny & Cher - A Cowboys Work Is Never Done
Beatles
Beyonce-Rolling On The River!
Black Sabbath
Celine Dion - I'm alive
Cell block tango Chicago
Deep Purple-Speed King , Lazy
DEEP PURPLE & PAVAROTTI - NESSUN DORMA
Elvis Presley
Europe
Eurovision 2004
Foreigner
Guess Who
Iron Maiden
Michael Jackson
Modern Talking
Janis Joplin
Joe Cocker
Judas Priest
Omega
Oscar Benton
The Moody Blues
Serbian Lane moje
Suzy Quatro
Sweet
The Mistery of Bulgarian Voices
Queen
Ала Пугачова -Милиони рози
Weber The Cats
Rossia
Sofia Rotaru Олег Газманов Сергей Зверьев
Serdar Ortac
Sertab Erener
Gay Parads
Враца стил
Las Vegas
Балкански синдром
Music Idol Info
Era Suicide
Ahat - The black Sheep
Celine Dion & Andrea Bocelli - The Prayer , Andrea Bocelli & Sarah Brightman - Time To Say Goodbye
Boney M-(1977)
Precious Wilson (Eruption) - One Way Ticket (1979)

Продава се остров на Бахамите

Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!

Russian roulette
My advice to Western men seeking Russian women!!
Sveta
Carina

Най-доброто от световното кино

Дзифт
Не си отивай

Troy

France Alain Delon
France Brigite Bardot vs Claudia Cardinalle
France Babette Goes To War
France Belmondo and Cardinale

France Belmondo
France Belmondo
France Loui De Funes
France Ни чул, ни видял
France Pierre Rischard
France Belmondo Le Guignolo
France Зелева супа


Бродяга- Индия -Филм-Avare - Raj Kapor

Robinson Crusoe 1964 Ep1 pt2 0f 3

Bingo Bongo - Adriano Celentano
Italy Decameron
Italy Trinity
Sandokan


Japan

Штирлиц
Мимино
Strictly Business
Russian Остров невезения
Russian History 1612 new epic
Russian Иван Василевич
Russian Операция «Ы»
Russian Не может быть
Russian Афоня и Коля
Russian Русь Иван
Gentlemen of Fortune. Джентльмены удачи.

Черна котка, бял котарак
Serbian Black cat, white cat
Serbian Arizona dream

USA
Dentist song. Зъболекарска песен.
Gladiator
Demolition Man
Hollow Man
Zorba The Greek
USA CLIFFHANGER
USA Police academy
USA Immigrant
The Mummy Returns
USA Titanic
USA Mackenna's Gold
USA It's a Mad, Mad, Mad, Mad World
USA Silvester Stаllone. Cobra
USA Liza Minnelli
USA Charlie Chaplin Vs Lion
USA Johnny Depp- Please Mr Jailer!!
USA Bud Spenser
USA Truck Drivers Convoy
USA Lolita
UK McVicar
Western Jiuliano Gemma
Western Cat Ballou , Великолепната седморка
USA Lolita
USA Woody Allen
USA Cool Hand Luke
USA The green mile
USA The Silence of the lambs
USA Полет над кукувиче гнездо
USA Honey, I shrunk the Kids
USA Indiana Jones
USA The Animal
USA Van Damme
USA Steven Seagal
USA 2007 Ескорт до затвора
USA The Driver 1978
USA Commando
Oscar winners - From 1927 to 2006
Casablanca (1942)
Bachelor Party

Humor & Show

Струва си да се види
Рекорди.Най-високият и най-нисък човек на планетата

Кандидати за слава
Сладко отмъщение
Фокус номер 1 в света. Naked magic
Македонска образователна програма. Ми да не смо Бугари?!!
Чебурашка. Сделано в СССР.
Азис и Боби Турбото
Mr Bean
Слави Шоу. Три дами.
Benny Hill

Maski Show

Russian Mafia
Bulgarian Тутурутка
Краси Радков, 7 патки съм заклала...
Прашки ревю
Силикон и певици
Цар Симеон-соаре
Маймуно мръсна!!
Krasi Radkov
Русия Давай ебать! Не дам!
Русия Ревю
Слави Шоу без граници
Улицата
Charlie Chaplin
Враца СТИЛ!... България без маска и грим. Летете с Росинант. Fly by Rossinante.Парти във Враца! Лафазанов. And many, many more...
Професор Вучков

неделя, 6 април 2008 г.

The Emily and George`s Trip. Шамони. Монблан.

Ван Гог в Чикаго

Chicago Sports . Soccer

Champions League final 2001 FC Bayern Valencia CF Penalties

ЦСКА или ЛЕВСКИ

Левски- ЦСКА 7:2

Простата истина за Македония

Български политици в защита на Румен Петков


Първанов: Вярвам на Петков, но премиерът решава
Познавам добре министър Петков, знам, че той има качествата и волята и е показал, че може да прави тази реформа. Дали Румен Петков ще продължи реформата, това ще реши министър-председателят, това ще реши парламентът, лично аз смятам, че той е един от хората, които имат подобни качества и го е доказал.

Вотът на недоверие към правителството е поредното безсмислено упражнение на опозицията, което не е полезно за България.
Това заяви в Пловдив заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев .
Според него в такъв момент на обществото не е необходимо противопоставяне, а съгласие за решаването на проблемите. Коментарът му бе по повод внесеното от опозиционните партии в парламента искане за вот на недоверие на правителството заради проблемите в МВР.

събота, 5 април 2008 г.

петък, 4 април 2008 г.

Интервю със собственика на arenabg.com Елиян Гешев-20.3.2007

Romania-A beautiful country

Welcome back to Bulgaria

2000 лв. за наш граничар на убит източногерманец

Не само на Берлинската стена, но и на границата на някогашните социалистически “братски страни”, като България са били застрелвани граждани на ГДР по заповед на бившите тайни служби - Щази.Това пише електронното издание на сп. “Шпигел” по повод отбелязваната днес 18-а годишнина от падането на Берлинската стена, предаде "Фокус". Според изданието, позоваващо се на разсекретени документи на Щази, властите в Източен Берлин са плащали висока премия на българските граничари за главата на всеки разстрелян гражданин на ГДР. Труповете са били заравяни на самата граничната линия, отбелязва изданието.До края на 1989 г. са били убити по последни данни между 600 до 800 души на Берлинската стена и германско-германската граница. Гражданите на Източна Германия са били мишена не само на вътрешната германска граница, но и в опита им да избягат през някоя от “братските социалистически страни”, като например Унгария и България. Действията на властите в балканската република, разположена на Черно море, са се отличавали обаче с особена жестокост – и то не без пряката благословия на ръководството в Източен Берлин. Според данни, получени в разговор с някогашен офицер от българските гранични войски, посолството на ГДР в София е изплащало по 2000 лева за всеки застрелян източногерманец, опитал се да премине нелегално през българската граница. Едновременно с това на отличилите се стрелци е било давано като извънредна награда няколкодневна отпуска – жестока практика, използвана и в останалите страни от Източни блок.Бивши служители на посолството на ГДР в София потвърдиха пред изданието, че българските граничари са получавали пари за главата на всеки германец, опитал се да избяга през България на Запад. Ако наистина се окаже, че властите в ГДР са плащали пари за убийството на свои граждани в България, това ще даде обяснение на факта, защо някои от германските граждани, опитали се да преминат нелегално българската граница, са били екзекутирани редовно с изстрел в тила. Труповете са били погребвани почти винаги до граничната полоса, като много често телата на застреляните бежанци са били изяждани от диви животни.Доказателство за нечовешката жестока практика са тайното споразумение с посолството на ГДР в София, сключено през февруари 1975 г. с Главната прокуратура на България. В документа се посочва, че труповете на застреляните на границата германци е трябвало да бъдат предадени на властите в Берлин или погребани в общи гробове в България. Според “Шпигел” уговорката между Берлин и София за предаване на труповете е била резултат на няколкогодишните усилия на родители на застреляни в България източногермански младежи, обявени за безследно изчезнали. И до ден днешен остава обаче неразкрит въпросът за останките на застреляните в България германски граждани. Отчасти е ясно едно: телата не са били изгаряни, тъй като това е било забранено от българските закони.
Малко след падането на режима в София бившият български вътрешен министър Атанас Семерджиев забрани изрично да бъдат посочени местата с гробовете с аргумента, че трябва да се отдаде заслужена почит на “покоя” на загиналите!?
Изданието отбелязва, че и до днес, нито българското вътрешно министерство, нито граничните войски са излезли с официално становище по случая. Точно колко бегълци са били застреляни на българската граница, едва ли ще се узнае някога. По спомен на български граничари понякога дори се е стигало до екзекутирането на цели семейства с децата им. От архивите на Щази става видно, че в периода до 1989 г. е имало най-малко 2000 опита за нелегално преминаване на българската граница. До този момент са известни обаче 17 случая, при които на българската граница са били убивани германски бегълци, посочва в заключение "Шпигел".

Матиас Руст

Или малко инфо за "мощната" Червена Армия

На 28 май 1987 година, във времето на Студената война - 19-годишният германски пилот Матиас Руст излита с четириместен спортен самолет “Чесна” от Хамбург, Германия, и се приземява на Червения площад. Скандалът предизвиква серия от уволнения по върховете на съветската армия... Горбачов сменя министъра на отбраната Сергей Соколов, командващия съветската ПВО Александър Колдунов и московската ПВО Анатолий Константинов, както и командващия на ВВС Александър Ефимов. Новият министър на отбраната Дмитрий Язов, макар и назначен от Горбачов, впоследствие участва в преврата срещу него.

Според една от версиите Руст излита с “Чесна”-та и заявява официално, че полетът му е за Стокхолм. В даден момент, прекъсва връзката с финландската диспечерска служба и над бреговата линия на Балтийско море се насочва към СССР. Същия ден в Съюза празнуват "Деня на граничаря", заради което може би заниженият контрол е позволил на Руст да проникне в съветското въздушно пространство. Руските ВВС възприели спортния самолет на Руст ту за самолет, извършващ издирвателни и спасителни операции, ту за вертолет, извършващ снимки ниско над земната повърхност, а все пак вдигнатите по тревога два дежурни изтребителя са били върнати в базата.

Матиас Руст каца на Червения площад, близо до храма “Василий Блажени”, след което започва да раздава автографи. Десетина минути по-късно е арестуван и обвинен в хулиганство, нарушение на авиационното законодателство, незаконно пресичане на съветската граница. Получава четири години затвор, но след излежаване на част от присъдата, е амнистиран. “Чесна”-та днес е собственост на богат японски бизнесмен, който го съхранява в самолетен хангар с надеждата, че стойността на самолета с времето само ще расте.

Formula 1 - amazing accidents in F1.Този луд, луд свят...

Рали инцидент

четвъртък, 3 април 2008 г.

Ku Klux Klan- A Secret History [1/9]

Ку-клукс-клан е нелегална расистка организация, създадена през 1866 г. в САЩ и - в първоначалния си вид - ръководена от бившия военен Нейтън Бедфорд Форест. Активистите ѝ се противопоставят на свързани с правата на бившите чернокожи роби реформи, наложени на Юга след Гражданската война.

За целите си Ку клукс клан използва насилие. Форест твърди, че е сформирал организацията за „защита на белите жени“ и през 1869 г., поради несъгласие с все по-свирепите ѝ акции, наредил да се разпусне.

Втора организация със същото име се сформира в Атланта от Уилям Симънс през 1915 година. Тя съществува най-вече като „братство за правене на пари“ и се стреми да запази „ценностите“ на миналото, като се бори срещу нарастващия брой католици, евреи, чернокожи и азиатци, както и на останалите имигранти в Америка.

Най-типичният атрибут на Ку клукс клан са маските или островърхите бели качулки, под които се крият членовете му. Най-характерният „начин за въздействие“ - линчуването.

Jesus Christ Superstar

Исус Христос суперзвезда e рок опера на Тим Райс и Андрю Лойд Уебър, представена за първи път на сцена през 1971 година, която разглежда политическите и междуличностни сблъсъци на Юда Искариотски и Исус. Действието приблизително следва каноничното евангелие за последната седмица от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим, и завършва с разпването му на кръст.

Поставянето на спектакъла на Бродуей предизвиква множество обществени спорове и противоречиви оценки, като става причина за протести от страна на много религиозни групи. През 1973 година в Израел е заснет филмовият вариант на мюзикъла с режисьора Norman Jewison.

Преди това рок операта е позната на публиката като музикален албум, в който партията на Исус е изпята от Иън Гилън, участват още и Murray Head и Gary Glitter. В сценичния вариант на мюзикъла не участва никой от тези изпълнители.

Покупка на автомобил от САЩ. Кратки инструкции.

Направете своя избор за марка и модел;
Информирайте се за цената на автомобила в САЩ – как да стане това;
Ако примерно сте избрали Toyota FJ Cruiser идете на адрес http://www.toyota.com/ и разберете каква е базовата цена на автомобила. В случая Toyota FJ Cruiser е на цена 22,545$. Не забравяйте че това е базова цена. След това идете на меню - Build and Price Your FJ Cruiser, там трябва да отбележите ZIP code за да може програмата да ви допусне към следващата стъпка. Въведете код за Маями 33150 и кликнете на бутона go. Следвайте указанията и изберете желаните от вас цвят, интериор и екстри. Постигнали сте примерно цена от 28,800$. Това е цената на автомобила в САЩ. Следващия въпрос е на каква ще е крайната цена на този автомобил в България.
Крайната цена се формира от цената на транспорта до България, мито, акциз (ако колата е над 163 к.с.) и ДДС.
За да изчислите тези стойности идете на адрес
http://auto.mitnica.com/ и въведете показателите.
Следва да посочите мощността на горепосочения автомобил. Повечето автомобили от САЩ се категоризират с конски сили по SAE, а не по DIN.
В случая Toyota FJ Cruiser 4.0л е 239 к.с по SAE, следва да нанесете цифрата 239 и да изберете к.с. по SAE. В раздела - Произход трябва да посочите - без преференции поради това че колата не пристига от Европейския съюз. След като попълните всички стойности натиснете бутона ИЗЧИСЛИ.
Горепосочената схема е актуална за всеки един автомобил внесен от САЩ и ако избора ви не е Toyota то идете на страниците на други марки и направете същото – пример - http://www.lexus.com/ , http://www.subaru.com/ , http://www.hummer.com/ , http://www.jeep.com/ и т.н.

Ако е необходимо съдействие на Български език пишете ни в САЩ на
E-mail: callmart07@yahoo.com

Britney Spears kissing Madonna

Онлайн музика и видео по избор


MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com

Видове агенти на Държавна сигурност BG

Информатор — този вид агенти доставяли генерална информация чрез случайни наблюдения. Това била най-голямата група, използвана от всички управления.
Вербовчик — МВР вербувало такива агенти, когато не искало да се излага на показ, особено в случаи с хора, за които имало съмнения, че вършат подривна дейност.
Агент за влияние — тoва били хора на високи позиции, които могат да оказват влияние на общественото мнение.
Агент за връзка — тези хора били използвани често за операции под прикритие, за да осъществяват връзката между различни управления на ДС.
Агент-маршрутник — тези хора трябвало да проникват в трудно достъпни слоеве като бандитски групи или високи политически кръгове.
Паралелен агент — тези хора били използвани, за да се наблюдава и оценява работата на останалите агенти.
Агент „пощенска кутия“ — тези хора предоставяли адресите си за получаване на кодирана или друга информация от страна на МВР.
Агент „явочна квартира“ — тези хора били вербувани, за да предоставят тайни места за срещи — т. нар. явки.
Само от 25 януари до 7 февруари 1990, по силата на докладна записка от зам.-вътрешния министър Стоян Савов, подготвена от Нанка Серкеджиева (бивш директор на архивите на ДС) и утвърдена от министъра Атанас Семерджиев, са унищожени 130 978 архивни досиета и 13 257 досиета на действащи агенти на ДС. Освен това частично били унищожени още 18 695 досиета. Те са били микрофилмирани

сряда, 2 април 2008 г.

Billboard's Hot 100

Американската поп певица Марая Кери "детронира" "Краля на рока" Елвис Пресли с общо 18 албума, които са на първо място в музикални класации, съобщи списание "Билборд".
Новият албум на 38-годишната певица, която от началото на своята солова кариера през 1990 г. е продала повече от 170 албума, "Touch My Body", достигна първо място в престижната класация на списанието - "Billboard's Hot 100".
Кери може да достигне или дори да надмине рекорда на "Бийтълс", които имат 20 първи места в класации, ако и други песни от новия й албум "E=MC2" се окажат също толкова популярни.
Певицата Мадона също би рекорд миналата седмица - тя влезе за 37 път в кариерата си в Топ 10 с новия си албум "4 минути".

Without Me!!

Тодор Живков и 8-март...

Добре де, тоя дето говори е ясно,че не е в ред, но тия , които му ръкопляскат в ред ли са? Не изглежда да са и малко обаче. Пък май са и елит някакъв били...Къде са тия хора сега? Ами тук, в България, на същите си места.
А вие, когато има избори идете пак за гъби или на риба.

Добрите журналисти в БГ

вторник, 1 април 2008 г.

Elvis Presley - Love Me Tender


I remember Elvis Presley...


Елвис Аарън Пресли (на английски Elvis Aaron Presley) е роден през 1935 г. в град Тюпълоу, щата Мисисипи в семейството на Върнън и Гладис Пресли. Майката е била бременна с близнаци, но едното момче Джеси Гарън умира шест часа след раждането. Така Елвис остава единственото дете в семейството и поради тази семейна драма през следващите години се радва на изключителната любов на майка си. Той е хубаво, гальовно дете с малко момичешка хубост, което расте в най-обикновено семейство едва свързващо двата края. Благодарение на енергичността си Гладис успява да възпита Елвис много добре и да му внуши солидни морални принципи. Така още в детството му тя залага възможността някой ден Елвис да стане "момчето на цяла Америка".
От 1938 до 1941 г. Върнън Пресли престоява в затвора заради фалшифициране на чек. Оставя семейството до голяма степен на социални помощи. И по-късно Елвис избягва да говори за него, остава дистанциран и боготвори единствено майка си.
Семейство Пресли са религиозни и всяка неделя посещават градската църква, където слушат религиозни химни (госпъл). В южните щати обаче изпълнението на госпъл не е винаги тихо и скромно. Изпълнителите вилнеят на по-бързите песни, скачат на пианото. По-късно Елвис споделя, че е научил много от тях. Гласът му е открит доста рано - още на три години. По-късно в училище той впечатлява с таланта си да пее. През 1945 г. качен на стол, за да стига микрофона, той спечелва втора награда на щатското състезание за невръстни певци. Пее баладата Old Chep и получава награда от пет долара и безплатно завъртане на въртележка.

За 12-ия си рожден ден получава за подарък китара за 13 долара. Учи се от радиото и започва да свири без да познава нотите. Тогава така правят повечето музиканти, които той слуша. По радиото се пуска предимно кънтри музика. През 40-те години американското общество все още е разделено по расов признак и музиката за чернокожи и бели е различна. Елвис се увлича по всички стилове - блус, ритъм-енд-блус, рагтайм.

През 1948 г. семейство Пресли се преместват в Мемфис в щата Тенеси при все по-голяма бедност. От следващата година Елвис започва да работи като разпоредител в кино. Преместването му се отразява зле, тъй като се облича в твърде провинциален стил. Няма приятели и не иска да прилича на останалите момчета. Именно тогава започва да реше косата си назад. С момичетата му върви и още през 1949 г. има "сериозна" приятелка. Когато през 1953 г. завършва училище със среден успех, за него това е избавление.

AMERICANS ON EVEREST

ВАЖНО

Заставете мързеливия бюрократ да работи по проблемите, които ТОЙ ви създава.

Достъп до Обществена Информация

В бр.55 на Държавен вестник от 7 юли 2000г. бе обнародван Законът за Достъп до Обществена Информация (ЗДОИ). Такъв закон се прие за първи път в България - до тогава гражданите имаха регламентиран достъп само до информацията, която се съдържа в публичните регистри и до информацията, свързана с околната среда. Подобни закони съществуват в повечето демократични държави и улесняват всеки гражданин или юридическо лице в търсенето на информация, тъй като с тях се дава достъп до най-богатата съществуваща база данни - тази на държавата.

Текста на самия закон може да бъде открит ето тук, но пък тук можете да намерите удобен наръчник, написан на разбираем за всеки език, за това как да получите достъп до инфомацията, която искате.

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically