Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

събота, 31 май 2008 г.

петък, 30 май 2008 г.

Безплатни телефонни разговори...


Безплатни разговори между мобилен и и фиксиран телефон ще ползват клиентите на vivatel и БТК през летните уикенди, съобщиха от телекома. Всяка събота и неделя през юни, юли и август домашните потребители на БТК и частните абонати на vivatel ще говорят, без да плащат, от мобилен към домашен телефон и обратното, в рамките на 600 безплатни минути. Промоцията започва от 1 юни и приключва в последния неделен ден на август. Тя важи за клиентите на всички абонаментни планове за частни лица на двата оператора. БТК стартира процеса по намаляване на цените на разговорите от фиксиран към мобилен телефон през февруари тази година, след като Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) задължи мобилните оператори да свалят цените за приемане на обаждане в мрежите си. И към момента за клиентите на БТК най-ниска е цената за разговори към мобилната мрежа на vivatel. Разговорите от БТК телефон към мрежата на мобилния оператор се провеждат на цени с близо 1/3-та по-ниски от тези към останалите компании.

четвъртък, 29 май 2008 г.

понеделник, 26 май 2008 г.

"Феникс" кацна успешно близо до северния полюс на Марс

Космическият апарат на НАСА "Феникс" кацна успешно близо до северния полюс на Марс на 25 май (в 02.53 часа българско време на 26 май).
Предстои му 90-дневна изследователска мисия, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА. Трикракият апарат, снабден с роботизирана ръка, се приземи в неизследван марсиански арктически район, под чиято повърхност се смята, че има истински леден резервоар.
"Феникс" ще изследва дали ледът се е стопил, когато планетата е била по-топла и влажна, и ще търси следи от органични съставки в почвата, за да установи дали тук може да е имало живот. Мястото на кацане е сравнимо с Гренландия и северната част на Аляска на Земята. Ако в този район има органични съставки, шансът те да са се съхранили в леда е по-голям.
Изследователите не очакват да бъде открита вода в течно състояние, защото климатът в района е много студен. Преди да извърши геоложките си изследвания, които ще проправят пътя към следващи пилотирани изследователски мисии на Марс, апаратът трябваше да оцелее при преминаването си през марсианската атмосфера.
Агенциите припомнят, че повече от половината от досегашните опити за кацане на Червената планета са завършили с провали.
"Феникс" навлезе в марсианската атмосфера със скорост над 19 000 километра в час (според Франс прес около 21 000 км/ч). Благодарение на сложната си система от парашути и спирачни двигатели за седем минути скоростта падна на 8 км/ч, след което "Феникс" включи двигателите си, за да извърши меко кацане.
"Феникс" бе изстрелян 4 август 2007 г. от Кейп Канаверал, Флорида. Той измина до Марс над 680 милиона километра. Снабден е с роботизирана ръка от алуминий и титан, която може да копае на дълбочина около 60 см в почвата. Един от ръководителите на мисията Рей Арвидсън от Вашингтонския университет в Сейнт Луис предсказа, че ледът в района е доста твърд.
Взетите проби почва и лед впоследствие ще бъдат изследвани за наличие на органични съставки - химическите "тухли" на живота. Последния път, когато НАСА е търсила тук следи от извънземни организми, бе през 1976 г. с помощта на апаратите близнаци "Викинг". Тогава не бяха открити никакви признаци на живот. "Феникс" е различен от изпратените по-рано на Марс роувъри. Апаратът ще остане на място и ще копае на по-голяма дълбочина в почвата, докато роувърите копаеха в скали на повърхността. Освен това "Феникс" е наполовина по-евтин в сравнение с роувърите, като разработването и изстрелването му струват 420 милиона долара.
Европейската космическа агенция (ЕКА) и НАСА преместиха космическите си апарати, които са на орбита около Марс, за да наблюдават кацането на "Феникс". За първи път в историята на космическите изследвания кацане на Марс бе следено от три апарата. На орбита сега там са "Марс Одисей" и "Марс рикънисънс орбитър" на НАСА и "Марс експрес" на ЕКА.

събота, 24 май 2008 г.

Празник на Българи в САЩ

Можеш да избягаш от България в Америка. От себе си обаче Не. Защо обаче РОДОЛЮБИВИТЕ Българи така обичат кючеците......??

По Стъпките на Ботевата чета!!

четвъртък, 22 май 2008 г.

Българският вестник в САЩ

В-к 'Балканско Ехо'
Българският вестник в САЩ.
http://www.balkanecho.com/

Консулски дни във Флорида.
На снимката вляво:
Мая Тегов- издателят на Балканско Ехо посреща в редакцията си във Флорида Българският Консул от Посолството във Вашингтон.

събота, 17 май 2008 г.

България, Хитлер, СССР, САЩ

На вниманието на "Гордите" Българи патриоти...

четвъртък, 15 май 2008 г.

Това е ВЯРНО!!

Преди години швейцарският пилот и изобретател Ивс Роси мечтаеше да се рее в небето, като птица. През ноември 2006г. той летя за първи път с крила и четири двигателя прикрепени към тялото си. В сряда той полетя отново, съобщава АП.
Полетът трая шест минути близо до Бех, швейцарските Алпи. Роси беше снабден с парашут, който се отваря автоматично в случай, че беше изгубил съзнание. "Идеята е да се забавлявам, а не да рискувам", каза Роси. 48 годишният изпитател и пилот в Швейцарските авиолинии е изобретил сам летателния си екип.

Роси скочи от малкия самолет Пилатус на 2500 метра височина и разтвори триметровите си крила. Преминавайки от свободно падане в меко планиране, Роси включи четирите двигателя на крилата си и ускори до 300км/ч пред изумените погледи на репортери и туристи. Майката на Роси, която наблюдаваше полета на сина си, каза пред журналисти, че не се страхува. "Той знае какво прави", каза г-жа Роси.

сряда, 14 май 2008 г.

Bulgarian Radio of USA

24 часа музика във всякакви стилове и полезна информация на вниманието на Българите извън България.
За препоръки, критика, въпроси, музикални желания:
ICQ 250 888 742,
Тел. САЩ 1-847-436-4042
Skype BGUSARADIO


За да пуснете радиото веднага натиснете ТУК!!


Ако Радиото не зазвучи веднага инсталирайте УинАмп Плеър от ТУК!!

вторник, 13 май 2008 г.

Онлайн телевизия

Телевизия в реално време от над 70 канала от САЩ и Европа.
Изберете от менюто категория и канал който бихте искали да гледате. За цял екран кликнете двукратно върху малкото екранче. За връщане към основната страница натиснете клавиш Esc.
Забележка!!
В редки случаи в зависимост от скоростта на вашата Интернет връзка е възможно избраният от вас канал да не СРАБОТИ! Изберете друг!! Имате голям избор.


четвъртък, 8 май 2008 г.

Др Кехайов. Председател на Български Лекарски Съюз.

Кликнете на екрана в долния десен ъгъл на меню за да проследите цялата дискусия..

сряда, 7 май 2008 г.

Американски международни шофьорски книжки валидни в цял свят

Американски международни шофьорски книжки валидни в цял свят.
Подробна информация ТУК!!

Welcome to Bulgaria...

Има ли още някой още, който да венцехвали Българските курорти?
В България, както всичко друго и туризмът е на ниво.
Повече ТУК..

вторник, 6 май 2008 г.

неделя, 4 май 2008 г.

четвъртък, 1 май 2008 г.

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically