Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

понеделник, 30 юни 2008 г.

Романтичния камък. Здрав екшън. САЩ.

Тя:
Той ограби родителите ми, запали къщата на баща ми, уби кучето ни, открадна личната ми библия...
... Той искаше да я люби или изнасилва или да прави нещо с нея, може би всичко. Тя си запретна роклята, показа му бикините (гащите) си, прихвана ножа прикрепен зад дясното и бедро, горе високо, по-скоро, зад апетитния задник и ... го заби в лявата част на гърдите му. Май точно в сърцето.

Интересен филм, но аз нищо не разбрах. Пробвайте се и Вие.

Джентълмени с късмет. Руска комедия

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.
Цялата колекция ТУК!



Иван Василевич сменя професията си. Руска комедия

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.
Цялата колекция ТУК!

неделя, 29 юни 2008 г.

Страшни ли са Българските мутри?

Не. Не са страшни. Вижте във видеото тук колко са и хрисими.И жалки. Всеизвестните Братя Галеви... Един нестрашен журналист им слага някои въпроси. Мартин Карбовски.
Друга е темата , че министъра на МВР си приказва с тях по поводи, които той си знае.
Темата бе, че вас Българи , ако ви е страх от нещо, това си е ваш измислен страх. Пишете си по форумите и бройте стотинките за хляб и ракия или,ако искате задавайте въпроси, ако имате такива или, ако се сещате кому.



С кого си имаме работа..!

Героите на нашето време – от мутрите, през мултаците, та до генерали..

Сред богатите български бизнесмени има пъстра палитра от професии – от спортисти, през икономисти, та и до един генерал. След падането на комунизма някои спортисти развиха бизнес, белязан с престъпления като рекет, организиране на трафик на крадени коли, проституция, контрабанда. Привидно тези яки момчета се занимаваха с охрана и застраховане, а всъщност – с рекет.
От хората, свързани със спорта, които в днешно време са част от елита, особено интересен е случаят на сегашния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, който през 2001 г. се раздели със своята голяма охранителна фирма “Ипон”, за да отиде във високите етажи на властта. Той беше личен бодигард на комунистическия лидер Тодор Живков след падането на комунизма, както и на царят в изгнание Симеон ІІ по време на визитите му в България. Бившият бодигард и каратист получи генералско звание.

Българският феномен “борците”
От 1993 г. в речника на българите трайно навлезе новата дума – “мутри”, а думата “борец” получи ново значение. “Мутрите” се занимаваха с рекет и със събиране на дългове. Повечето от тези яки момчета бяха завършили спортните школи по борба. През 1992-1996 г. станаха много престрелки по улиците между “борците”, разрази се гангстерска война, станаха показни убийства на босове от подземния свят. Убити бяха основателят на охранителната фирма “ВИС” Васил Илиев, както и т. нар. Крушата, Иво Карамански, наричан Кръсника – това бяха все хора от подземния бизнес свят. Създадени бяха огромни бизнесимперии. Част от тях западнаха – например след убийството на Карамански, но други “акули” оцеляха. ВИС - една от групировките, които нашумяха с охранителната и застрахователната си дейност и неведнъж пълниха черните вестникарски хроники, вече е ориентирана предимно в сферата на търговията, спорта и развлекателния бизнес, пише “24 часа” в анализа “ВИС - спецове по търговия и кино”. “Мутрите” се насочиха към легализиране на бизнеса си. През март 1995 г. Илия Павлов - шеф на "Мултигруп" - голяма бизнесимперия, обвинявана в пране на пари и контрабанда – публикува статия във в. "Дума", с която призова "гущерът да отреже опашката си". Последва легализиране на бизнеса на “борците”. Самият Илия Павлов – бивш борец, чиято първа съпруга е дъщеря на генерал от българските тайни служби, днес е обявен за най-богатия българин, чийто бизнес е за над 2 500 000 000 лева (сп. “Кой”).

Илия Павлов – възход и падение на най-богатия българин
Илия Павлов също е бивш борец. Той искаше да трансформира ченческият бизнес в легален. “Мултигруп” – неговата небезизвестна фирма, се превърна в олицетворение на “борческата мафия”, “мултак” стана нарицателно. През май 1995 Илия Павлов – босът на “мултигруп” публикува статия във в. “Дума”, в която препоръча гущерът да отреже опашката си…
Дейността на боса на Ем Джи корпорейшън Илия Павлов може да бъде наречена хроника на една предизвестена смърт поради огромното му богатство от 1,5 милиарда долара в малка и опустошена от икономическа криза България. Бившият борец се е оженил за дъщерята на български генерал от тайните служби. След развода с генералската дъщеря Павлов винаги е имал персонал от високите редове на бившата комунистическа номеклатура и членове на тайните служби от времето на комунизма.
Фирмата на Павлов с Мултигруп – най-небезизвестната му компания – огромна бизнесимперия, бе обвинявана в пране на пари и контрабанда, според данните на доклад от Германската федерална разузнавателна служба и някои публикации в българските и чуждите медии. Тя е била създадена със 180 млн. долара – пари, взети от външния държавен дълг – първоначална сума, получуена от структури, контролирани главно от Андерй Луканов – бивш премиер след падането на комунизам, убит през 1996 г, заяви бившия депутат Едвин Сугарев пред Българското национално радио на 8 март след убийството на Павлов. Проблемът бе, че Мултигруп успя много бързо да се освободи от тази зависимост. Илия Павлов беше човекът, който трансформира бандите от борци от чисто рекетьорски структури в икономически групи, смята Сугарев.
Всички коментатори подчертаха, че Павлов бе убит един ден, след неговите свидетелски показания за убийството на Луканов. Журналисти цитираха кавгата между Павлов и Луканов в Москва, 2 дни преди убийството на Луканов. “Момче, аз те създадох и аз мога да те унищожа”, е казал Луканов. Отговорът на Павлов бил: “Не забравяй, че аз карам влака.”
Вътрешното министерство е абсолютно безсилно пред организираната престъпност и висши офицери признаха това след убийството на Илия Павлов. На 11 март в. “Дневник”, “Новинар” и “Дума” цитираха ген. Бойко Борисов, който каза, че “в момента има 6-7 воюващи групи в България и те са въоръжени и ще започнат да се стрелят едни други рано или късно”. Левият в. “Дума” писа на първата си страница, че има 8000 въоръжени бандити по улиците, добавяйки, че държавата е в опасност поради убийствата. Вестникът цитира също Борисов, който каза, че престъпността в България е много добре организирана и трудна за борба. Без коментар за обикновения българин, който страда вече 13 години мъчителен български преход към ценностите на западната демокрация и към законите на свободна пазарна икономика.

Гангстерската война през 2002 г.
През 2002 г. станаха много показни убийства. Част от коментарите бяха, че едни престъпници убиват други. Но другото обяснение е, че става дума за повторение на гангстерската война и има ренесанс на “борците” и “мутрите”. В интервю за в. “24 часа” ( 20 август 2002) писателят Христо Калчев, най-четеният български автор, който издаде десетки романи за българския престъпен свят, коментира: “По върховете на бившите застрахователни дружества ВИС, СИК, ТИМ, Аполо и Болкан, Зора инс и пр. са истинските големи престъпници в тази държава.”.

Случаят с бодигарда Бойко Борисов
Бойко Борисов е чисто български феномен. Той е каратист, пожарникар, проспериращ бизнесмен, който заряза бизнеса и влезе в политиката. Той е политикът с най-висок рейтинг, който през ноември 2002 г. призова социологическите агенции да не го включват при измерване на социологическите рейтинги, защото неговият висок рейтинг му създавал проблеми. През април той има рекордните 90 % одобрение, а през юни – 80 %. “Високият рейтинг на Бойко Борисов – подкрепа за твърдата ръка”, коментира през август 2002 в. “24 часа”. През декември 2002 той стана “Мъж на годината” в класацията на сп. “Клуб М”. Генералът е и новият български секс-символ. “Героят на нашето време е 185 см, 92 кг, лъха на мускули. Скоро ще стана не 43 г., но българките, които гледат замечтано подире му, са между 16 и 66-годишни”, пише за него в. “Сега” (май 2002 г.). Журналистка от в. “Дума” (16 октомври 2002) го описва още по-образно – “вечно брадясал мъж с тежък поглед, масивна долна челюст с вид на младия дон Корлеоне”.
Фирмата “Ипон” на Борисов беше сред проспериращите в охранителния бизнес, който в България е станал символ на мафията. След като той реши да се впусне в политиката, медиите го запитаха трите фирми, в които участва заедно с Румен Николов-Пашата от бившата застрахователна фирма “СИК”, която бе символ на рекета. “Моята съвест е чиста, защото не съм влизал в непринципни съдружия”, каза Борисов. Цялата мрежа от фирми обаче подсказва, че едва ли целта на създаването им е било само подпомагането на спорта карате, коментира през септември 2001 в. “Капитал” в статия “Царят прати бодигарда си в МВР.”
Високият рейтинг на ген. Борисов, който е една блестяща PR кампания, не може да скрие гафовете на бившия бодигард. Първият е, че престъпността не само не намалява, но се и увеличава. През 2001 г. по негови изказвания бандитите в държавата били 4000 души – хора, опасни с по няколко висящи дела, но после бройката бе намалена до 2787 по незнайни причини. Тези хора всъщност били без контрол заради съдебната власт. Причината за престъпността била не полицията, която прибирала престъпниците “на топло”, а съдебната система. Според Бойко Борисов образът на врага в борбата с престъпността е съдебната система. “Ние ги ловим, те ги пускат”, е неговият рефрен пред медиите. През 2002 г. няколко пъти той се изказа обидно за съдебната власт. Стигна се дотам, че Висшият съдебен съвет го порица. През септември 2002 в интервю във в. “Сега” той заяви, че МВР може да оказва натиск на адвокатите, защитаващи клиенти в Страсбург. А през октомври 2002 г. медиите публикуваха малка информация, за декларацията на ген. Борисов, дадена след срещата му в парламента с неправителствени правозащитни организации, с която той се е извини на адвокатите и съдиите, за които се беше изказа обидно.

Голям гаф на ген. Борисов е предложението му да се въведат изходни визи за българите, за да се контролира трафика с нелегални емигранти в Западна Европа. В. “Сега” веднага направи аналогия с времето на комунистическия режим на Тодор Живков, когато МВР контролираше българските граждани в техните задгранични пътувания. Друг гаф е, че през 2001 г. конкубинката на Борисов Цветелина стана шеф на СИ Банк. Точно тази банка беше наричана преди това “банката на кръга “Олимп”, тъй като неин шеф беше Славчо Христов - приятел на тогавашния премиер Иван Костов. “Банката на "Олимп" прокара мост и към семейството на новия премиер”, коментира в. “Капитал”.

Прави впечатление, че за ген. Бойко Борисов в българския печат има много малко критични статии. През декември 2001 г. опозиционният в. “Демокрация” написа, че Бойко Борисов има фалшива фабрика за цигари заедно с бизнесмена от “ВИС” Емил Райков.
“Проститутка омаскари Бойко Борисов по държавното радио”, писа в. “Сега” на 24 октомври 2002, цитирайки твърдения на проституиращо момиче, че генералът има влияние в този бизнес и обирал парите. МВР в Пловдив коментира, че това е атака от екс -служители на полицията. “В България трябва да влязат строги демократични принципи, вместо шоу-елементи на застаряващи бойци по карате”, прозвуча в ефира на Мюнхенското радио констатация на немска журналистка, препечатана от в. “Сега” през ноември 2002 г.
Електронните медии показват поне 1 репортаж минимално, а в много случаи и по 2-3 с кадри с Бойко Борисов и то до такава степен, че през февруари 2003 вътрешният министър го призова да не се занимава с несвойствени за длъжността му дейности – ходене по модни ревюта, детски градини и пр. Всъщност имиджът на бившия бодигард е продукт на перфектен PR.

Философията на чалгата
Имиджът на герой на днешното време като Бойко Борисов има своето научно обяснение. Според социалния антрополог Харалан Александров, консултант в Института за отношения между хората, необходимостта от герои принизява обществото до предмодерните времена. Капацитетът на нашите организации и общности е много нисък и за да се върши добре работата, на помощ идва фантазията за избавителя (в. “Сега”, февруари 2003).
През периода 1995-2000 г. Александров изследва 30 представители на законния и сенчестия бизнес за цената на успеха, предприемачество и социална промяна. Сред обобщенията му четем, че част от успелите предприемачи, особено онези, които не са подбирали средства и които се движат по ръба на закона, са достигнали до своеобразна българска версия на идеологията на социалния дарвинизъм. Тя постулира, че човешкото общество не е нищо повече от продължение на джунглата, и функционера според законите на борбата за оцеляване, при която успяват най-жизнените и адаптивни екземпляри.
“Имаш ли парички, обичан си от всички”, “Искам сто мерцедеса да имам, сто години да ги карам”, се пее в популярните през последните години чалга песни (български аналог на турборок, новокомпонирана музика). “Да допуснеш да попаднеш в плен на тези истини за света, е нещастие за всеки - това означава да абдикираш от авторството върху живота си и да се превърнеш в герой от чалга. За предприемача, чиято професия е да провокира установените вкусове и потребности, да разпознава и създава нови и да печели от това, да приеме версията на чалгата е същинска катастрофа. Нашето изследване обаче показва опасна близост между вярванията, изповядвани от мнозинството предприемачи, и истините, възпяти от чалгата”, обобщава Харалан Александров.

Condo in Florida for $89 500


Year Built: 1993
School District: ST. LUCIE
Amenities: Waterfront, Central AC, Carpeted Floors, Patio, Clubhouse, Fitness Center, Pool
ONE BEDROOM/ONE BATH CONDO IN A GATED COMMUNITY. LARGE LIVING ROOM,REMODELED KITCHEN AND BATHROOM. NEW STAINLESS STEEL APPLIANCES. BALCONEY WITH WATER VIEW. CLUBHOUSE WITH POOL TABLE, FITNESS AREA,SWIMMING POOL, AND OUTDOOR RECREATION AREA. CLOSE TO SHOPPING AND BEACHES. COMES PARTLY FURNISHED.
More info and contacts by callmart07@yahoo.com

Knockin`on Heaven`s Door

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.
Цялата колекция ТУК!

Две момчета, които вече няма какво да губят, предприемат най-романтичното пътуване в живота си. Те отпрашват на север - към морето - нещо, за което цял живот са мечтали. Но колата, която открадват, се оказва собственост на двама обирджии, а вътре са скътани 1 милион марки. Съвсем скоро приятелите са преследвани и от крадците, и от полицията... и са въвлечени в най-дивото приключение в живота си. Саундтракът към филма включва страхотни хитове, сред които "Knockin`on Heaven`s Door" на Боб Дилан.

събота, 28 юни 2008 г.

It's a Mad Mad Mad Mad World

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.
Цялата колекция ТУК!


Ексцентричен собственик на казино във Вегас измисля невероятно състезание - противопоставя 6 тима един срещу друг в надпревара за докопване до 2 милиона долара, затворени в сейф в Ню Мексико. Съперниците са футболен съдия, който финишира като шофьор на автобус, пълен с имитаторки на Люсил Бол; италианец с нарколепсия, който се качва на стоп в превозно средство с донорни органи; наскоро сдобрили се майка и дъщеря, които се сблъскват със странната "дама с катеричките"; двама братя артисти и престъпници; шантаво семейство и почтен адвокат, който се качва на самолет при готина, но психясала пилотка.

Six days, seven nights

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!

Липсва ли ви Индиана Джоунс? Гледайте тук предпоследният (1998) силен филм на Харисън Форд.

петък, 27 юни 2008 г.

Michael Jackson - Dirty Diana

Michael Jackson - Dirty Diana

Лейди Даяна. Последният ден в Париж. Видео в превод на руски език.

Даяна, принцеса на Уелс, (пълно име Даяна Франсис Маунтбатън-Уиндзор, Diana Frances Mountbatten-Windsor), родена Даяна Спенсър, в продължение на петнадесет години е съпруга на Чарлз, принц на Уелс. Тя е майка на втория и третия в реда на наследяване на британския трон, принцовете Уилям и Хенри. Наричана "принцеса на народа" (people's princess) тя е забележителна личност, допринесла за развитието на благотворителността по света с многобройни изяви в тази област.
На 31 август 1997 Даяна загива при автомобилна катастрофа в тунел в Париж заедно с Доди ал-Файед и техния шофьор Анри Пол. Кръвните тестове за алкохол показват, че шофьорът е пил алкохол преди инцидента. Техният Mercedes-Benz S280 се разбива в тринайсетата колона на тунела. Двулентовият тунел е бил построен без метални прегради между колоните, в резултат на което и най-малкото отклонение от посоката на движение лесно би се превърнало в директен сблъсък с колоните. Ненавременната и трагична смърт на Лейди Даяна става причина за много противоречия, както и спекулации за заговор на МИ6. През 2005 година бе забранена ексхумация на тялото и, което още повече засили слуховете за евентуална бременност на принцесата преди смъртта ѝ през август 1997.
Нa 14 декември 2006, след тригодишно разследване, Скотланд Ярд излиза с доклад, че автомобилната катастрофа на Лейди Даяна и Доди ал-Файед не е резултат от заговор за убийство, а е трагичен инцидент.
На 7 април 2008 съдебният състав по делото решава, че причина за смъртта на Даяна е „престъпно нехайство", породено от комбинацията от алкохол и неимоверен натиск от страна на жълтата преса.

Гледайте тук в 89 мин. документално видео от последните дни на Лейди Ди...

Гей паради по света

Gay Parads World Wide
Проверени от времето теории като Малтосианската казват, че природата създавала обратните срещу демографския взрив. Както епидемиите от болести, войните, политиците и т.н. За да спаси от пренаселение многострадалната земя.
Гейовете реват за човешките права, но в частта както Вдовица реве за ХХХ... Нормалните казват: Колкото повече Обратни, толкова повече жени за нас Нормалните.. Друга статистика пък казва, че обратните сред Жените са повече отколкото сред мъжете. Въобще ... Любовта няма граници и е във всякакви форми. Както и обикновеното ебане.. Идва края на света Хора! Любете се.. Множете се, евентуално... И не забравяйте... И с вас , и без вас, все тая... Наздраве...

СКАНДАЛНО

България. СТРАНАТА НА ГЛУПЦИТЕ
Разследваща Журналистика. България. Някои особености.

Петиция за помощ до Европейската комисия и Отговорът!
ДОКЛАД НА ЕВРОПЕЙСКА СЛУЖБА ЗА БОРБА С ИЗМАМИТЕ (0LAF) КЪМ ЕК
Инженер от АЕЦ Козлодуй съобщава факти за корупция и прогнозира вероятност за възникването на тежък инцидент

Обладаният полицай
Дано Европа не чуе поне за това!!
Хубава си моя горо, миришеш на...
СЕКС играчки. Документален филм

Историите се повтарят не от вчера
Взривове край София
Може ли да има толкова тъпи хора...


Най-личните Доктори в България
Страшни ли са Българските мутри?

Лейди Даяна. Последният ден в Париж. Видео в превод на руски език.
Гей паради по света
Кой Кой Е?!!
От DIR BG без коментар
Как се паркира в България...
По-добре да съм курва, отколкото Овца...
По стъпките на Ботевата чета
2 Юни и "искрите" на Ботевото дело...
Доктори в България
Цар Симеон, когото Българите още търпят...
Областен управител съди вестник
Адвокати в САЩ
Що е това Българска мутра?

Бодигард

Кой Кой Е?!!

Държавна Сигурност в Чикаго

Вдясно прочетете един интересен документ.
Става дума за Поп Валентин Ноцков,
обвинен в САЩ 1984 за сексуален тормоз
над съпругата на един от енориашите на
Църквата "Свети Иван Рилски" в Чикаго
в която Валентин Ноцков "свещенослужи".
Във времето около 1984 год. всички Българи зад граница са определяни като изменници на Родината.
Поп Ноцков явно не е. След като министерството
на външните работи така силно се е било загрижило, че чак и търси финанси да наеме
адвокати в защита на мераклията Поп.
Валентин Ноцков попува сред Българите в Чикаго и до днес. Известен е и като Полковник Валентин Ноцков.
Правите ли си сметка до къде са метастазите на Държавна сигурност?
Ако приемем , че Българите в България са притиснати от разни обстоятелства и затова са се предали, какво да кажем за другите извън България?
Но на кой ли му пука?
Един друг фокусник, "Цар"Симеон говореше за
Нов Морал.
Няма Нов и Стар морал.
Моралът във всички времена и държави е един
и същ. Ако го има.

От DIR BG без коментар

Чак да те заболи наистина
27 юни 2008 / Димитър Владимиров
Ето поредната констатация, която води до едно единствено заключение: вероятно наличие на корупционни практики и по отношение на лекарствените средства в България.
Нека сравним цената на болкоуспокояващия медикамент AULIN в Италия и в България. В България само едно прахче варира на цена от 1.10 до 1.50 лева. А в Италия кутия, съдържаща 30 бр. от този медикамент, е на цена само от ЕUR 4.69. В България сме принудени да плащаме, заради вероятните корупционните практики в троен размер. Примерът не се ограничава само с горепосочения медикамент. Този факт е доказателство и за опорочените търгове с фармацевтичните компании. Повече от явно е, че подобни търгове се печелят от фирми, които са предложили напълно неизгодни оферти, но въпреки това са спечелили конкурса. А тези търгове се осъществяват пряко под контрола на Държавни агенции. А това говори, че самата държава създава предпоставки за подобни практики

Още по-интересно! Сегашен Областен управител практикува подобни практики пред цяла Враца Област ТУК!
Коментари (81)

AULIN Е ЗАБРАНЕН ОТ СЗО ОТ 15-ТИ МАЙ 2007г. !!! (27.06.2008 г. 20:34ч.)
ЕТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА БЕЗХАБЕРИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА: На 15-ти май 2007 Ирландската комисия по лекарствата обявява спиране на търговията и продажбата на всички продукти, съдържащи NIMESULIDE. Nimesulide се предлага на пазара в Ирландия под имената Aulin, Mesulid и Mesine. Пациентите са помолени да спрят приема на медикамента незабавно и да върнат кутиите със съставката Nimesulide на фармацевтите и да се консултират със своите GP-та за ново лечение. Доказано е на експертно равнище, че този медикамент е канцерогенен! КАК Е ВЪЗМОЖНО В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ПРОДАВА В АПТЕКИТЕ МЕДИКАМЕНТ, КОЙТО Е ЗАБРАНЕН ОТ СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ? КАК Е ВЪЗМОЖНО ПРОЗИВОДИТЕЛЯТ ДА ИМА ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛЕСТВО В БЪЛГАРИЯ: H Birex Pharmaceuticals Ltd., Damastown, Muludart, Dublin 15, Ireland - ЦСЦ Фармасютикъл-Българи ЕООД, ул.Л.Каравелов 10. КАК Е ВЪЗМОЖНО ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА ДА НЕ РАЗПОЛАГА С АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВРЕДАТА ОТ ТОЗИ МЕДИКАМЕНТ??? НАЛИЦЕ ЛИ Е КОРУПЦИЯ В ТОЗИ СЛУЧАЙ! ? (Моля операторите да публикуват източника на горепосочената информация: 15 May 2007 The Irish Medicines Board announces the suspension of the marketing and sale of ALL PRODUCTS CONTAINING NIMESULIDE. Nimesulide is marketed in Ireland under the names Aulin, Mesulid and Mesine. Patients are asked to stop taking the drug immediately, return their packets of Nimesulide to their pharmacist and consult their GP for further advice It is clear that there was evidence available to the IMB since 1999 which indicated the adverse side effects associated with Nimesulide. An issue arises as to whether the Irish Medicines Board has fulfilled their statutory obligations in protecting the Irish public from the consequences of Nimesulide. For further information, please contact Malcomson Law by calling 01 874 4422 or by filling out an Online Enquiry Form. http://www.ml

men (27.06.2008 г. 20:07ч.)
цените са еднакви,просто тук едно евро отдавна вече не е 2 лева, а много по-вече.
славейко (27.06.2008 г. 19:27ч.)
Спирачната течност замества всички дезифектанти.Спира и БЮРГЕР.
realist (27.06.2008 г. 18:55ч.)
Преди 3 години ,мой близък имаше дерматологично заболяване,за което му бе предписан медикамент ,на цена от 22-23лв.,две седмици след като почва лечение с този медикамент ,заминава за Португалия и се оказа , че си е забравил лекарството,и когато влиза да си купи същото от местната аптека,установява че цената в Лисабон е 4 евро за 300мл. крем ,срещу 22-23лв. за 150 мл. крем.Правете си извода сами
da (27.06.2008 г. 18:42ч.)
Да живее ДАО държавно аптечно управление - здравеиопазването НЕ трябваа бъде частно, а качествено и достъпно! Смърт за печалбарите от даржавния апарат!
d-r dre (27.06.2008 г. 18:36ч.)
i gsm-razgovorite sa nai-skupi v BG!!!!!

ИНФОРМИРАН (27.06.2008 г. 18:27ч.)
Всичко,което пишете е верно.Сега ще променят закона за лекарствата и аптеките и ще контролират целия здравен пазар-не 1.5,ами3.0лв ще купувате аулин или колкото решат.Така че,стягайте се!
Карло Марксов (27.06.2008 г. 18:03ч.)
Ега ти и капитализма - мори хората поголовно!
koleto (27.06.2008 г. 17:51ч.)
hubava ideq na dir.bg da poblikuvat takiva statii na grajdani inache .... no comment..
OMG (27.06.2008 г. 17:51ч.)
Къде живеем?! Сравнете която и да е стока. Да земем дизела! 1.30 евро/литъра в Белгия. Но разликата в качеството не може да се сравнява. Дизела които се продава тук не отговаря на световните норми за съдържание на сяра. Изминават се по-малко км. като пробег, амортизират се автомобилите и не се дава гаранция от производитела. Смятаите сами какви са щетити за краиния потребител само от горивата. А така е във всеки един сектор на търговията и услгите. Къде е държавата в случая!?

мойчо (27.06.2008 г. 17:48ч.)
Още една корупционна практика - всеки лекар, подчертавам ама ВСЕКИ ЛЕКАР с известана практика сред населението във всеки областен град получава ЕЖЕМЕСЕЧНО ПАРИ, на база изписани от него/я лекарства с рецепта.Сметнете колко лекаря по колко лекарства по колко пари - милиони.....Схемата е ясна прокуратурата какво чака?????????

Аз (27.06.2008 г. 17:46ч.)
Целенасочената работа на държавата, включително и по повишаване в пъти цените на лекарствата, дава търсените резултати и българското население на страната в прогресивна прогресия е на път да изчезне... На разбира се първо - слабите, старите, болните, българите...

@ (27.06.2008 г. 17:29ч.)
Д0ЛУ ТРИГЛАВИЯ ЗМЕЙ !
пътуващ (27.06.2008 г. 17:21ч.)
То и Чергата в Германия е 3 евро, а тук 8-9. И олиото е евро, а тук 2. Де да знам, по-евтино е явно да се транспортира до Берлин да речем отколкото до София. Вероятно от Хелзинки го карат :D

MITKO (27.06.2008 г. 17:12ч.)
MAMKAVI FARMACEFTI4NI FIRMI4KI TOLKOVA STE DOLNI I JALKI 4E NQMA NA KADE POVE4E KORUMPIRATE DARJAVATA NOO NE E DALE4 MOMENTA KOATO 6TE FALIRATE PRINUDENI OT NARASTVA6TATA KONKURENCIQ GARANCIQ AULINA OT SEPTEMVRI 6TE SE PREDLAGA 3-PATI PO EVTINO :))))

www (27.06.2008 г. 16:56ч.)
Друг пример - вискалдикс - лекарство за високо кръвно - в България струва 17 лв, а в Гърция - 4 евро., но само лекарствата ли са по-скъпи......Как издържаме ....

niki (27.06.2008 г. 16:55ч.)
zashto komentirate vsichko tova,zashto glasuvate na izborite ?????tova koeto sami si napravim i nai-golemiq vrag nemoje da ni napravi,zatova se zamislete i nezabravqite,che imate prava,a ne samo zadaljeniq
ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ! (27.06.2008 г. 16:50ч.)
ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС ДА СЕ САМОЗЕРИАТ И ДА ИЗВЪРШАТ ПЪЛНА ПРОВЕРКА В СИСТЕМАТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА И В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! НЕ МОЖЕ ПРИ СРЕДНИ ЗАПЛАТИ ОТ 500.00 ЛЕВА, БЪЛГАРИТЕ ДА ПЛАЩАТ ТРОЙНО ПО- ВИСОКИ ЦЕНИ ЗА ЛЕКАРСТВАТА. АБСУРДНО Е ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ НЯМА ВИНОВНИ ЗА ТОЯ ХАОС И ЧЕ ВСИЧКО БИЛО ПАЗАРНА ИКОНОМИКА??? ВИЖТЕ СТАНДАРТА В ИТАЛИЯ И ТОГАВА МИ ГОВОРЕТЕ ЗА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА В БЪЛГАРИЯ, КОРУМПИРАНИ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ! НЕ НА КОРУПЦИЯТА!!!
Фармацевтичната фирма (27.06.2008 г. 16:40ч.)
Скъп бил ама купувате Аулин нали? Защо да е по-евтин след като и сега се купува?

mam (27.06.2008 г. 16:39ч.)
Питаите на коя министерка мъжт е вносител на лекарствата, и ще разберете що за мрасници са в България-Правителств ни.
svetilo (27.06.2008 г. 16:39ч.)
Само в България са толкова скъпи лекарствата наистина но за да бъдат по нормални цените ще трябва да падне ДДС на лекарствата и крайно време е да се въведат фиксираните цени иначе България и изобщо здравеопазването няма да се оправи.Само тук се толерира цялата тази неразбория с лекарствата.До кога бе до кога ще е така
Воеводата (27.06.2008 г. 16:33ч.)
Така ще е... докато не спрем с Бай Ганьовщината. Ама всъщност той не е само Бай Ганьо виновен, той просто е огледалния образ на бъгарина ”от векове за векове”. Смятайте нататъка сами...
Агенцията по лекарствата на ДАНС и на Прокурор (27.06.2008 г. 16:27ч.)
Наистина по този случай няма тръжни процедури, но Изпълнителната Агенция по Лекарствата, която е подчинена на Министерството на Здравеопазването е ПРЯКО ВИНОВНА ЗА ЦЕЛИЯ ХАОС В ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ СРЕДСТВА! ИМЕННО АГЕНЦИЯТА: осъществ контрол за спазването на Добрата дистрибуторска практика. ТОВА ЛИ Е ДОБРА ПРАКТИКА, УВАЖАЕМИ Г-Н ДИРЕКТОР- ДА СЕ ПРЕДЛАГАТ МЕДИКАМЕНТИ НА ТРОЙНО ПО- ГОЛЯМА ЦЕНА????

55 (27.06.2008 г. 16:23ч.)
Личното богатство на Антония Първанова не мога да коментирам, защото не я познавам. Тя е и депутат, и председател и участник в разни комисии, бордове и прочие. Има много източници на доходи - законни и незаконни, ако поиска. Освен, че сме социално болни - като общество - и не се грижим за болните си, ние и индивидуално прилагаме двоен стандарт. Приемаме, че мерцедесът е по-хубав от шкодата, даваме по 50-100 лв. за фризьор, по 5 лв. за кутия цигари и не мърморим. А за лекарства и на лекарите за труда - хвърляме плюнки като бесни. Защо? Колко плаща всеки от вас за здрано осигуряване месечно? Да вземе тези пари и да види какво може да се направи с тях. Изпълнителната агенция по лекарствата следи за регистрацията на лекарствата. Цената се определя от комисия по цените към министерство на здравеопазването. Държавата регистрира цената, която производителя подава, без да го контролира. Предполага се, че по закона на търсенето и предлагането цените на лекарства на свободния пазар ще се урегулират. Никой няма да купува скъпо, ако има евтино. А за лекарства, които държавата заплаща - чрез каса или министерство - на търгове - държавата си има много строга регулация и тя е така направена, че фирмите са принудени да продават лекарствата си на най-ниските цени в Европа. Тази регулация ни е наложена от Европа с влизането в ЕС и вече много много рядко може да се получи нарушение тук, колкото и да се иска на много наши чиновници. Тези цени обаче вие не ги виждате, защото се ровите в общодостъпни сайтове и материали, а не в тръжната документация на министерството. Ако сега държавата обяви, че в България никой не може да продава мерцедес или бмв над 10 000 лв за бройка, колко коли ще има продадени според вас?

ej (27.06.2008 г. 16:19ч.)
на бройка винаги е по-скъпо.
каксевика (27.06.2008 г. 16:10ч.)
Здравето на населението се оказва ЗАЛОЖНИК на интересите на шепа мръсници със скъп грим и скъпи костюми, родственици на ченгета и партийци, които спекулират с цените и си играят със здравето на хората. За мен това са ИЗНУДВАЧИ и УБИЙЦИ!!! и единствен Бог може да реши да ги съди. А може и да пропусне.

Петър - До интернет - мушморок (27.06.2008 г. 16:10ч.)
Не се продава с рецепта в Италия, аз лично си купих от там една кутия докато бях на екскурзия. Също бях изненадан, но е истина.

Димитър Калинов (27.06.2008 г. 16:09ч.)
Само с мърморене и писане на коментари нищо не става! Народен съд!!! Да ги докараме до просешка тояга както те постъпиха със собствения си народ!!!
мен (27.06.2008 г. 16:06ч.)
Интересно, че тук никой не коментира една друга подробност на този продукти неговия аналог Нимезил, а именно факта, четова е продукт който се купува задължително с рецепта. Защо? Защото има доказано негативни ефекти основно върху черния дроб на човек и трябва да се приема именно само след консултация от лекар. Щом хората си го купуват за тези пари и въобще не се интересуват за здравето си-ами невежите винаги ги мачкат.

А (27.06.2008 г. 16:06ч.)
А защо няма държавни аптеки,които да са регулатор на цените?Каква е нуждата от министерство на здравеопазването щом частни лица определят цените не само на лекарствата ,а и на услугите.Как се определя цената на една операция например-с възможно най-скъпите медикаменти предлагани от частни аптечни складове?Не е ли редно ,щом имаме около 1000000 здравно неосигорени да има напълно безплатни болници,стоматологич кабинети,лаборатории и пр.Считам ,че трябва да се разграничи частния от държавния сектор и медиците да работят само в единия от тях и тогава, може би ,ще имаме лоялна конкуренция и ще се пресече корупцията.
Petroff (27.06.2008 г. 16:05ч.)
Точно 135 митнически нарушения е извършила фирмата на Тихомир Каменов ”Търговска лига - Национален аптечен център” АД за периода 2002-2004 г. Това е установила проверка на Националната служба за борба с организираната престъпност и Икономическата полиция. Нарушенията са най-различни, а щетите са в особено големи размери. ”Търговск лига” е дистрибутор на лекарства, най-големият у нас, с пазарен дял от близо 33%. Останалите участници си делят средно по 2,5%. Фирмата купува медикаменти от производителите и ги продава на здравното министерство, здравната каса, държавните болници. Сделките са скрепени с договори и анекси към тях. Само за животоспасяващи илачи, които са платени 100% от Министерството на здравеопазването и НЗОК, ”Търговска лига” Средната печалба от подобен бюджет е около 20-30%, или 18-27 млн. лв. Дотук нищо лошо. Работи търговецът и печели. Лошото е, че същият този търговец системно и безнаказано нарушава законите. От което всъщност печели най-много. За сметка на държавата и нейните граждани. Съгласно Закона за митниците например всеки вносител е длъжен в 24-часов срок да плати дължимите митни сборове и ДДС върху стоката. Не и Тихомир Каменов. Той си взима лекарствата от митницата и плаща, когато поиска. Може след седмица, а може и след половин година. В едно от описаните при проверката на Икономическата полиция 135 нарушения забавянето е 187 дни. За скъпоструващи лекарства от бюджета се отпускат 216 млн. лв. 20% ДДС върху тях прави 48 млн. лв. Вярно е, че тези пари излизат от единия джоб на държавата и влизат в другия. Но такъв е законът. За неговото спазване отговарят митниците. Тяхно задължение е да приберат и ДДС-то, което дължи Тихомир Каменов. За неговите нарушения Агенция ”Митници” е уведомена от Върховната касационна прокуратура на 18 октомври 2005 г. Ще кажете - ама как така, това е безобразие?! Вярно е. Но правилата у нас сякаш са писани специално за Тихомир Каменов. Министерството на здравеопазването и НЗОК нямат право да преговарят директно с производителите. Правят го чрез посредник - дистрибуторите. Е, това вдига цените на лекарствата с 30-40%, но иначе корумпираните здравни чиновници няма как да вземат комисиони. Докато съществува тази порочна система, на болните ще им излиза по-евтино да ходят в чужбина и оттам да си купуват медикаменти. А Тихомир Каменов ще печели милиони.
АULIN в Италия не се поема от касата (27.06.2008 г. 16:04ч.)
Аулин се изписва в Италия с рецепта, не защото се заплаща от здравноосигурителнит компании, а защото се прилага само в краен случай, тъй като уврежда черния дроб.
някой (27.06.2008 г. 16:01ч.)
Не знам за конкретния случай, но в България в аптечната мрежа лекарствата са в пъти по-скъпи от същите извън България. Мога да посоча пример с лекарства за инвитро стимулация. Там сумите са много по-големи. В България един цикъл излиза минимум 3000 лева, докато много българи си купуват лекарствата от Турция или други съседни страни където са много по-евтини.

Ингра (27.06.2008 г. 15:56ч.)
Абе хора границите са отворени. Стига се правихте на захлюпени. Ами съвсем до една Гърция идете и вижте. Вече знаем,че н лъжат. Наясно сме ,защото пътуваме и какво????? Така ли ще оставим нещата? Какво още ви трябва да се събудите? Някой да ви звъни на вратата и да ви пита,кога ви е удобно да протестирате ли? Да не мислите,че тия работи стават със записване и чакане на ред?
ай (27.06.2008 г. 15:50ч.)
Когато ти напишат рецепта,винаги препоръчват аптека,където уж лекарството е на по-ниска цена..Просто или аптеката е на лекаря или взима комисионна ,за това,че праща клиенти..
Ролята на Изпълнителната Агенция по Лекарствата? (27.06.2008 г. 15:49ч.)
Дори и в този случай да няма търгове, се питам защо Изпълнителната Агенция по Лекарствата, която пряко е отговорна за Надзора на пазара и извършва оценка на документацията за издаване или за промяна на: разрешения за производство или за внос на лекарствени продукти и активни вещества; разрешения и удостоверения за търговия на едро с лекарствени продукти, разрешения и удостоверения за търговия на едро с медицински изделия и удостоверения за регистрация на дрогерии, ЗАЩО ТАЗИ АГЕНЦИЯ ДОПУСКА ВНОСИТЕЛИ, КОИТО ПРЕДЛАГАТ ТРОЙНО ПО- СКЪПИ ЦЕНИ НА ЛЕКРАСТВАТА В БЪЛГАРИЯ????
Интернет-мушморок (27.06.2008 г. 15:47ч.)
Митко, а това прахче в Италия си го купуващ с рецепта предполагам. Цената на медикаментите, които купуваш с рецепта, или част от нея се поема от здравната ти застраховка в Италия. Месечната вноска там е несравнимо по-висока, отколкото тази у нас. Та предполагам оттам идват разликите в цените.
Mgla (27.06.2008 г. 15:47ч.)
Отвратително е, наистина! Дъщеричка ни има мързеливо око и сега закриваме едното с обтуратори (лепенки, закриващи окото). Най-препоръчваната марка е Ortopad - в България бройката варира от 3 до 6 лв., което е наистина пълно безумие. Във Виена кутия с 50 лепенки струва 25 EUR. За какво говорим...
n” (27.06.2008 г. 15:46ч.)

NIAMA GRAZDANSKO OBSTESTVO,SORRY
Джудже (27.06.2008 г. 15:45ч.)
И какво ще направите по въпроса? Ще си пишете глупостите и всичко по старому. Всички ще продължават да Ви мачкат да си безчинстват и т.н.
Интернет-мушморок (27.06.2008 г. 15:44ч.)
Митко, а това прахче в Италия си го купуващ с рецепта предполагам. Цената на медикаментите, които купуваш с рецепта, или част от нея се поема от здравната ти застраховка в Италия. Месечната вноска там е несравнимо по-висока, отколкото тази у нас. Та предполагам оттам идват разликите в цените.
до 55 (27.06.2008 г. 15:39ч.)
А как ще обясните безмерното богатство на тези във фармацевтичния бранш - Антония Първанова например? А изчезването на ред български лекарства и замяната им с вносни!!!! Да има истина и в това което пишете, но не е цялата!!!!
varnabg (27.06.2008 г. 15:36ч.)
Aulin е болкооспокояващо, коетосе ползва при зъбобол и други болки. Има и други сродни медикаменти на други фармацевтични компании със същото съдържание на лекарствен препарат. Пример е Cafetin или най-евтиния препарат Enetra. Изпробвани са продуктите при пациенти със зъбобол . Сами може да сравните ценово тези продукти в аптеките и да се уверите , че съдържанието и предназначението им е едно и също. Само, че разликата е в производителя и най-вече ЦЕНОВА!!!!

ГРАЖДАНКА (27.06.2008 г. 15:35ч.)
ИЗВЕСТНИ И ИЗПИТАНИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРСТВА ЛИПСВАТ НА ПАЗАРА. ЗА СМЕТКА НА ТЯХ НИ ПРОБУТВАТ РАЗНИ СКЪПИ ВНОСНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ.
жени (27.06.2008 г. 15:35ч.)
Тия търговци са изроди.
До Експерт (27.06.2008 г. 15:32ч.)
Интересно е да попитам, защо тогава в България, този медикамент се предлага от един единствен производител? И колко е платил този производител на Държавните чиновници, за да бъде допуснат само той на българския пазар? И осен това, не е вярно, че употребата на АУЛИН в Италия е доста по- голяма, защото всеки знае, че този препарат се препоръчва само в краен случай.

До Експерт (27.06.2008 г. 15:32ч.)
Интересно е да попитам, защо тогава в България, този медикамент се предлага от един единствен производител? И колко е платил този производител на Държавните чиновници, за да бъде допуснат само той на българския пазар? И осен това, не е вярно, че употребата на АУЛИН в Италия е доста по- голяма, защото всеки знае, че този препарат се препоръчва само в краен случай.

мойчо (27.06.2008 г. 15:28ч.)
ами ето ви инфо защо е така - Всеки месе или на тримесичие шефове на болници и др.мениджмънт от сферата на здравеопазването им се плаща от фармацевтичните фирми и/или от вносителките на лекарства.сумите варират от минимум 1500лв до десекки хиляди, а в някои случай се плаща не в пари, но няма да конкретизирам.Прокур да действа ако им стиска...

до Alex (27.06.2008 г. 15:13ч.) (27.06.2008 г. 15:25ч.)
А тоз чичко с гаранция е от бившите комунистически ченгета, които сега държат бизнеса и пазара на всичко у булгаристан. Безсрамници , да си играят със здравето на населението - заслужават да ги тръшне чума.
дА ЖИВЕЕ ИНТЕРНЕТ (27.06.2008 г. 15:21ч.)
оТКОГАТО БЪЛГАРИТЕ ВЗЕХА ДА ХОДЯТ И ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА ВЗЕХА ДА РАЗБИРАТ. че нашите политици са зели нашата държава под арента и я музът колкото си искат...БСП напред

AGI (27.06.2008 г. 15:13ч.)
Планиран геноцид - това е! Кому са нужни болни хора. Те не стават за работа. По-добре да ги няма
Alex (27.06.2008 г. 15:13ч.)
И ако с медикамента Аулин, нещата са на дребно - дали 30 стотинки, дали лев и нещо - разликата е лев, то при други разликата се измерва в стотици левове. Да не говорим, че Аулина не е незаменимо лекарство. Голяма разлика я засякох при противораковото лекарство ”Оксалиплатиниум”. От всичките места, които успях да проверя, най-скъпо беше в България. Обикновено това лекарство го купуваше държавата от ”Търговска лига”. Любопитно беше, че ако се купуваше от Будапеща, беше по-ефтино даже ако за всяка доза се лети със самолет до там. Та значи чичкото от ”Търговска лига” от всяко вливане на ”Оксалиплатиниум” е печелел по един самолетен билет до Будапеща с Малев.

ВЪЛЧО (27.06.2008 г. 15:12ч.)
ДОБРЕ НИ Е ЩОМ СИ МЪЛЧИМ И ДА НИ НАБЪТ. ТОВА СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ.
Germany (27.06.2008 г. 15:04ч.)
u4ete ezici i bjagajte kato ne iskate da se biete! Kogato njakoj ni napada ili trjabva da se otbranjavame ili da bjagame!
Експерт (27.06.2008 г. 15:03ч.)
Информацията Ви на отговаря на истината. В България препаратът е на друг производител: 1.H Birex Pharmaceuticals Ltd., Damastown, Muludart, Dublin 15, Ireland 2.ЦСЦ Фармасютикъл-Българи ЕООД, ул.Л.Каравелов 10, София В Италия, опаковката която показвате се произвежда от Roche. Лекарствот е най-обикновено противовъзпалително средство и държавата няма никакво отношение кам неговото реимбурсиране. Цената се определя на напълно пазарни условия. Никакви търгове не се провеждат за него. Оставям без коментар мнението за корупцията. Този слуяй обаче не е такъв и не е коректо да се хвърля вина по който и да било. Най-малко по производителя от снимките.
tapaci (27.06.2008 г. 15:02ч.)
Qwno ima koi da gi dawa teq pari

КРЕМЕНА (27.06.2008 г. 15:01ч.)
АХ,КОЛКО ПОЗНАТО!!ПОНЕЖЕ МАЙКА МИ РАБОТИ ОТ ДОСТА ГОДИНИ В ИТАЛИЯ,СЕ СНАБДЯВАМЕ С АУЛИН ТОЧНО ОТ ТАМ.НАЙ-ВЕЧЕ БАБА МИ ГО ПОЛЗВА,АМА ИМАШЕ 1 ПЕРИОД И НА МЕН МИ ТРЯБВАШЕ ДОСТА.ТА НАИСТИНА 30 БР.ОТ ТОЗИ МЕДИКАМЕНТ СТРУВА 4.69EUR!!!ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО ТАКАВА РАЗЛИКА В ЦЕНИТЕ!!!!!!САМО ДА ВИ ДАМ ОЩЕ 1 ПРИМЕР-СЪС СТИКЧЕТА”DOVE”СЪЩО СЕ СНАБДЯВАМЕ ОТ ИТАЛИЯ,ЗАЩОТО ТАМ СТРУВА ОКОЛО 1.60EUR,A ТУК ДНЕС ГО ГЛЕДАХ ЗА 6.14ЛВ.ИМА МНОГО ДРУГИ ПРИМЕРИ,ЗА КОИТО НЯМА ДА МИ СТИГНЕ ЦЯЛ ДЕН ДА ГИ ПИША......И АКО ТОВА Е НОРМАЛНА ДЪРЖАВА-ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!!!!!!!!!!!!!!!!

asd (27.06.2008 г. 14:57ч.)
Не казвам че в българското здравеопазване няма корупция, дори напротив. Но в случая сравнението е некоректно, представена ни е цената на Аулин продукт на компанията ”F.Hoffmann-La Roche”, докато на българския пазар се отпуска Аулин на фирмата ”CSC Pharmaceuticals”. Това са два различни продукта макар и с един и същ състав и име така че не могат да бъдат съпоставяни. От друга страна има достатъчно много продукти на нашия пазар които са със същата активна съставка но на други фирми, при които една таблетка излиза 10-ина стотинки.

55 (27.06.2008 г. 14:57ч.)
Г-н Владимиров, когато пишете нещо и хвърляте вина върху някого, е добре първо да помислите с главата си. Да, корупционни практики във фармацевтичната индустрия има, но такива има навсякъде. Не са специфични за индустрията, а за хората, които работят там. След като всички ние като общество казваме, че медицината и фармацията ще работят на пазарен принцип и ще се подчиняват на законите на търговията, естествено е цените на лекарствата в България да са по-високи от тези в Италия, Франция, САЩ или която друга голяма страна си изберете. Азбучна истина е, че намалената цена се компенсира с увеличен обем продажби. Разликата между България и Италия е, че в Италия количествата Аулин, които се употребяват са в пъти по-големи. Само пренастройването на една машина за отпечатването на опаковката на Български език - каквито са изискванията на нашето правителство - отнема повече време и ресурси, отколкото би била печалбата от евентуално продадения Аулин в България. В повечето Европейски страни Държавата гарантира закупуването на твърди количества от определени лекарства, - в някои случаи за периоди от до 3 години напред. Такива условия позволяват на всички фирми да предложат по-ниски цени, което е разбираемо. Ако не искаме да търгуват със здравето и живота ни - тогава трябва да променим философията си - да отделяме не по жълти стотинки, а по много повече за здравеопазване, да спрем да търгуваме на позиции като служители в министерства, каса и болници и да поставим обществения интерес над личния. Тъй като хората по принцип сме егоисти, не виждам как това реално ще се случи. Така, че по-евтини лекарства в България няма как да видите. Единственото, което може да се случи под обществен натиск като този, свързан с вашата публикация, е държавата административно да наложи такива правила, които да изгонят фармацевтичните фирми от страната ни и да изчезнат новите и ефикасни лекарства, които лекуват хората по белия свят.
SS (27.06.2008 г. 14:51ч.)
Ревията, много използвана в България струва 160 лв. , а във Франция 42 евро, за какво говорим

asd (27.06.2008 г. 14:50ч.)
Не казвам че в българското здравеопазване няма корупция, дори напротив. Но в случая сравнението е некоректно, представена ни е цената на Аулин продукт на компанията ”F.Hoffmann-La Roche”, докато на българския пазар се отпуска Аулин на фирмата ”CSC Pharmaceuticals”. Това са два различни продукта макар и с един и същ състав и име така че не могат да бъдат съпоставяни. От друга страна има достатъчно много продукти на нашия пазар които са със същата активна съставка но на други фирми, при които една таблетка излиза 10-ина стотинки.
майка (27.06.2008 г. 14:49ч.)
Възмутително е!И аз мога да приведа един пример.Детето ми е с епилепсия и получавахме лекарства от Здравната каса безплатно.Покрай безкрайните промени в тази институция веднъж се наложи да заплатя цялата сума за опаковка Lamictal 50mg.Цифрата беше 42лв.и стотинки.След като Здравна каса,след поредната промяна преди около година реши,че този медикамент вече няма да е включен в списъка с безплатни лекарства за епилептично болни,аз не пожелах да премина към предлагания български заместител и реших,че ще купувам лекарството,колкото и скъпо да ми излиза.Изненадата идва тук - не минавайки през здравна каса,същата опаковка сега струваше малко над 10лв!!!!,а в момента купувам опаковката на цена 8.63лв !!!!!!!!!!!
Асиенш (27.06.2008 г. 14:47ч.)
За сметка на това фармацефтичните предприятия в България процъфтяват.Виж в-к ”Пари”!

slayer (27.06.2008 г. 14:47ч.)
pedali gadni

майка (27.06.2008 г. 14:46ч.)
Възмутително е!И аз мога да приведа един пример.Детето ми е с епилепсия и получавахме лекарства от Здравната каса безплатно.Покрай безкрайните промени в тази институция веднъж се наложи да заплатя цялата сума за опаковка Lamictal 50mg.Цифрата беше 42лв.и стотинки.След като Здравна каса,след поредната промяна преди около година реши,че този медикамент вече няма да е включен в списъка с безплатни лекарства за епилептично болни,аз не пожелах да премина към предлагания български заместител и реших,че ще купувам лекарството,колкото и скъпо да ми излиза.Изненадата идва тук - не минавайки през здравна каса,същата опаковка сега струваше малко над 10лв!!!!,а в момента купувам опаковката на цена 8.63лв !!!!!!!!!!!

Todor (27.06.2008 г. 14:46ч.)
Абсолютно вярно!Преди месец купувах от Милано на същата цена! Крайно време е да вземем по една тояга и да ги ”посъветваме” управляващите!
танчето (27.06.2008 г. 14:44ч.)
Аулина е е най гаадното болкоуспокояващо помислете дали ще копувате АУЛИН.......... Ч за Българите който го копуват води до РАК
някой си. (27.06.2008 г. 14:43ч.)
така си е и не само за лекарствата, но те са пример за безпардонността и лакомията на нечии фирми без съмнение приближени особенно на първанов.преди две години милия ни президент беше на сватба на щерката на един от тия вносители.то ако беше само първанов с мед да го намажем ами покрай него има още много навлеци..
петко (27.06.2008 г. 14:42ч.)
авторът си няма и представа от икономика и определяне на цените. влияят различни фактори... например размера на пазара. едно е да внесеш 1000 бройки, друго е 100 000. разбира се, че вторите са по-евтини, тъй като разходите са разпределени. вижте цените на техниката в САЩ (телевизори, компютри, фотоапарати) и после кажете, че в цяла европа има заговор ...

Germany (27.06.2008 г. 14:40ч.)
BRAVO!!! Kajete mi za koi nemski lekarstva da proverja i 6te vi izpratja i az snimki-dokazatelstva Tova oba4e da stigne do Evropejskija Parlament !!! Mrasni gadni deputatski mafioti!!! NA BUNT HORAAA! Ot lekarstva ni li6avat i ni prinujdavat da pla6tame 3-4 pati pove4e ot realnata cena!!!

аулина (27.06.2008 г. 14:39ч.)
платена публикация от зентива,които произвеждат менте-аулин,който не действа и докарва яки киселини.казва се кокстрал-не го купувайте,китайско менте!
Жеки (27.06.2008 г. 14:38ч.)
Това са изроди щом посягат и на здравето и живота на човека чрез цените на животоспасяващи лекарства, те нямат ценостна система, техните действия са равностойни на мародерство, те просто трябва да бъдат унищожавани физически.
Мене си (27.06.2008 г. 14:38ч.)
Аз като знам вносителите на лекарства какви пари хвърлят за реклама, то не са приеми, безплатни екскурзии за лекарите в замяна на това да изписват техните лекарства. Е, ми, всяко нещо си има цена и трябва да се избива.

EVERLAST (27.06.2008 г. 14:35ч.)
Мръсни боклуци!!!Най голямата скъпотия е в България а най мизерно зивеме??? Как така на пример мой приятел от LONDON ми звани всяка вечер и говориме по 30 нимути и плаща по малко от от 0.01 ст.минута???
Знаещ (27.06.2008 г. 14:29ч.)
Цените на лекарствата в България са с 20% ДДС!!! В италия са 6% или 7%. Причината за разлика в цените е на първо място разликата в ДДС върху лекарствата. Скапана държава!!!
Tania (27.06.2008 г. 14:29ч.)
Хареса ми заглавието ,но кой го боли е въпроса?Съвсем не захапалите кокала управляващи и родата им до 9-то коляно....Язък си за хубавата ни страна и намаляващите българи!
румката (27.06.2008 г. 14:28ч.)
а какво да кажем за скъпоструващите лекарства за хронично болните....
Stefka (27.06.2008 г. 14:28ч.)
А в Испания да не говорим колко е евтино всичко, дрехи, храна, транспорт и много по-уредено.

Tania (27.06.2008 г. 14:27ч.)
Хареса ми заглавието ,но кой го боли е въпроса?Съвсем не захапалите кокала управляващи и родата им до 9-то коляно....Язък си за хубавата ни страна и намаляващите българи!
da (27.06.2008 г. 14:26ч.)
super statija- ej takiva novoni trjabvat- istina e- taka e...da napravim nesto za da sprem tova slaboumie ot strana na upravljavastite...se kogoto trjabva

Italy (27.06.2008 г. 14:25ч.)
Освен за лекарства, в Италия плащат по-малко и за телефонни разговори, за хранителни стоки, за дрехи...

Grim Reaper

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!

Все мы смертны, и рано или поздно за каждым из нас придёт Старуха с косой. Рэйчел Уилсон чудом выживает в автомобильной катастрофе, тем самым обманув Смерть, у которой уже есть планы касательно души девушки. Рейчел пытается объяснить медперсоналу больницы, что Костлявая охотится за ней, но вместо помощи, попадает в психиатрическую лечебницу, где содержатся ещё шестеро ”счастливчиков” обманувших смерть. Под покровом ночи им необходимо совладать со своими страхами, и с неизбежностью того, что Смерть так просто не отступит от своих замыслов...

четвъртък, 26 юни 2008 г.

Съдията Дред. Силвестър Сталоун

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!


Сцена на действие: Мегасити Едно.
Земята е станала свирепа като своите обитатели. Природните бедствия се редуват с необичайна честота¦заметресения, пожари, наводнения. Анархия и страх морят оцелелите. Държавната система е в пълен хаос. Няма адвокати, няма съд, няма съдебни заседaтели.

Няма и правосъдие. Докато не се появява Съдията Дред. Той е едноличен полицейски отряд. Съдия. Съдебен заседател.И изпълнител на присъдите.

Силвестър Сталоун изпълнява ролята на легендарния Съдия Дред .

сряда, 25 юни 2008 г.

Високият блондин с черната обувка

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!

Във филма Високият рус мъж с черната обувка / Le Grand blond collection (1972-1974) се разказва за един разсеян цигулар виртуоз. Той попада в най-невероятното шпионско приключение. На всичкото отгоре дори не подозира, че е взет за суперагент от тайните служби и бандитите. Но цигуларят се справя с гениален финес с всичките опасности и премеждия, на които е подложен без да има и най-малкото съмнение, че рискува мира и спокойствието на целия свят.

Rambo IV 2008

26 години след като българинът от канадски произход Тодор Кочев даде старт на знаменитата поредица за Рамбо и две след като Сталоун приключи работата си по другата си прочута серия - за Роки, доживяваме краят на сагата и за Джон Рамбо.
Две десетилетия след излизането на третата част, след края на студената война и в разгара на борбата със световния тероризъм.
За разлика от четвъртия филм за Индиана Джоунс при „Рамбо 4” няма свръхочаквания.
Сталоун не се причислява към арт феномените и неговите опуси се възприемат еднозначно като продукт на масовата култура.
Въпреки героичните му опити да се измъкне от щампата на мускулестия мълчалив и малоумен мачо със златно сърце, готов на подвизи на ринга и в джунглата, публиката по света иска да гледа Силвестър Сталоун именно в това му амплоа.
Той е много повече от тази щампа и значително по-интелигентен от представата, която експонира за себе си в своите екшъни.
Да не забравяме, че той рисува прилично, че прие риска да пее - при това много добре -в дует с Доли Партън във „Фалшивият диамант”(1984), че умее да пише интересни сценарии - освен двете свръхпопулярни поредици, той е сценарист и на „ФИСТ”(1978) и „Състезанието”(2001),както и на два от по-старите си режисьорски опита - „Райската алея”(1977) и „Да оцелееш”(1983), че е и много добър постановчик - втора, трета, четвърта и шеста серия на „Роки” и четвъртата на „Рамбо” са негово дело, а през тази година се представя и с още един телевизионен филм „Прословутият”, че е еднакво успешен и като комик – „Спри или мама ще стреля”(1992), и като трагик - „Копланд”(1997), че помогна в озвучаването на анимационния хит „Анц”/1998/...
Това е безспорно така, но за масовата публика по света той е просто Роки - за първия филм дори взе „Оскар” за сценарий за 1976 г.(!) и Рамбо.
Каквото и да правеше друго в своята кариера, както и да се мъчеше да психологизира и проблематизира дори екшъните си - „Разрушителят”(1993), „Специалистът”(1994), „Атентатори”(1995), „Дневна светлина”(1996), „Законът на Картър”(2000), той постигна най-големия си успех с двата си знакови образа.

Преди да се пенсионира Сталоун поднесе на феновете си края на епопеята за Роки, която се оказа интересна, професионално изпипана и пълна с емоции, а сега ни изненадва приятно и с „Джон Рамбо”.

вторник, 24 юни 2008 г.

Полицаят се жени

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.

Цялата колекция ТУК!

По повод започващата лятна ваканция полицаите от Сен Тропе получават задача да изловят шофьорите нарушители. По време на патрулиране старши сержант Крюшо открива жената на живота си - нагиздена вдовица на полицейски полковник. Сред низ от закачки и недоразумения той се влюбва в Жозефа и дори й прави предложение за брак...

38 секунди леко изместване на всички теми!!

38 секунди леко изместване на всички теми!!
Погледнете няколко грозни, дебели, скапани Американки..

Страстите на Христос

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!

Страстите – на латински означава страдание, но също така дълбока и съвършена любов – и отпраща към мъчителните и в крайна сметка изкупителни събития от последните 12 часа от земния живот на Исус Христос.Мел Гибсън вдъхва живот на вечната история с безкомпромисния реализъм и суровата емоция на съвременното кино.Сценарият е създаден по текстове от библейските евангелия на Матей, Марко, Лука и Йоан

понеделник, 23 юни 2008 г.

Modern Times

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!

Charlie's Angels

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!

"Повече екшън, повече смях, повече сексапил и повече мур." Трите Гърли се завръщат, те са готини, те ще сритат много задници!

Камерън Диас, Дрю Баримор и Луси Лиу са ослепителни в това по-секси, по-смешно и по-зрелищно продължение на "Ангелите на Чарли". С помощта на верния си приятел Босли, страхотното трио няма да се спре пред нищо, за да се пребори с "падналия" ангел Медисън Лий! Заредени с безпогрешни умения и убийствен сексапил, Ангелите се впускат с газ до дупка в напрегнато преследване на живот и смърт.


неделя, 22 юни 2008 г.

Професионалистът

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!
Френският таен агент Жос Бомон е изпратен в африканска страна с мисия да убие президента й.
В последния момент политическата ситуация се променя и френските тайни служби го предават на африканските власти. Бомон получава дългогодишна присъда. След дръзко бягство се завръща във Франция за да информира шефовете си, че е готов да убие президента, който е на официална визита във Франция...

Кавказка пленница

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!

Адриано Челентано. Il Bisbetico Domato /Укрощение строптивого / Russian translation

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Цялата колекция ТУК!

Укрощение строптивого / Il Bisbetico Domato
Год выхода: 1980
Язык: Русский

О фильме: Жанр: Comedy
Режиссер: Франко Кастеллано, Джузеппе Моччиа
Автор сценариев: Франко Кастеллано, Джузеппе Моччиа
В ролях: Адриано Челентано, Орнелла Мути, Джимми иль Феномено, Винченцо Де Тома, Николя Дель Буоно, Сандро Джиани, Милли Карлучи, Пиппо Сантонастасо, Эдит Питерс, Елена Мари
Продолжительность: 01:42:27

О фильме:
Выпущено: Италия

Категорически не приемлющий женское общество грубоватый фермер вполне счастлив и доволен своей холостяцкой жизнью.

Но неожиданно появившаяся в его жизни героиня пытается изменить его взгляды на жизнь и очаровать его. Что же из этого получится… Шекспировский сюжет, перевернутый наоборот, неоднократно использовался и в кино, и в театре. Кастеллано к тому же перенес его и в наше время. Сорокалетний фермер (Челентано), холостяк и грубиян, принципиально избегает общения с прекрасным полом. И в одну дождливую ночь на его пороге появляется промокшая до нитки красавица (Мути).

Задержавшись в доме негостеприимного хозяина, она ведет небезуспешную борьбу с комплексами и страхами заядлого ворчуна.

Когато природата зове. Един истински Американски филм за един истински Американски идиот

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Цялата колекция ТУК!

Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.



Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп. 1-ва част. 2008 год.

Доктор Индиана Джоунс този път побърква Руското КГБ
Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Цялата колекция ТУК!

Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.


Операция Ы и другие приключения Шурика

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.

Цялата колекция ТУК!


събота, 21 юни 2008 г.

Българският Чадър. Версия Франция

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.

Цялата колекция ТУК!
Год выпуска: 1980
Страна: Франция
Жанр: Комедия
Продолжительность: 01:30:30
Перевод: Профессиональный (полное дублирование)

Режиссер: Жерар Ури

В ролях: Пьер Ришар (Pierre Richard), Валери Мэрес (Valerie Mairesse), Кристина Мурийо (Christine Murillo), Гордон Митчелл (Gordon Mitchell), Жерар Жюно (Gerard Jugnot)

Описание: Пьер Ришар в роли актеришки, снимающегося в рекламе корма для собак, идет на прослушивание на роль убийцы, ошибается дверью и попадает к мафиози, которые дают ему контракт на убийство влиятельного соперника и *болгарский* зонтик с отравленной иглой. Профессиональный киллер, узнав об этом, идет по его следу, но, как и полагается в хорошей комедии, ему дико не везет, тогда как Ришар чудом, сам того не зная, выходит из всех переделок невредимым, хотя за ним охотятся и боевики предполагаемой жертвы. Замечательная, динамичная комедия пользовалась огромным успехом у зрителей.



Чарли Чаплин "Треска за злато"

Всеки ден гледайте тук един световно известен филм. От най-старото до най-новото.
Ако имате проблеми с отварянето на филма през Internet Explorer ползвайте Mozilla Firefox.За несработващи линкове оставете по-долу коментар.

Цялата колекция ТУК!

Британски остров обяви независимост

Малкият остров Форвик от Шетландския архипелаг в Северно море, който е част от Шотландия, провъзгласи независимост

Това пише електронният вестник "Шетланд нюз".
Островът е с площ едва 2,5 акра и има само един жител - 65-годишният Стюарт Хил.
Остров Форвик вече не признава нито британското правителство, нито Европейския съюз и желае да получи същия статут като остров Мен и Нормандските острови (които са самостоятелни административни единици, подчинени на британската корона), каза Хил, който е роден в Клейдън, Източна Англия. Преди седем години той се заселил на Шетландските острови, след като оцелял при корабокрушение с яхтата си. Хил от години се опитва да убеди жителите на Шетландския архипелаг да се отцепят от Обединеното кралство и да поемат съдбата в собствените си ръце. Той смята, че Шетландските острови могат да последват модела на провъзгласения от него за независим остров Форвик.Ако бъде признат, Форвик ще се превърне в данъчен рай, в който няма да има данък печалба и ДДС, смята Хил. Той планира до края на годината да въведе и парична единица - форвикски гулд. Ако Шетландските острови последват модела на Форвик, те ще могат да предявят претенции и за добива на петрол от находищата в Северно море, смята Хил. Той се похвали, че е получил разрешение за строеж на първата сграда на своя остров от властите във Форвик без никакви бюрократични усложнения.

четвъртък, 19 юни 2008 г.

Адвокати в САЩ

Адвокатите като хора от всички нива и професионални прослойки биват добри, лоши, отлични или даже компроментирани.
В България и това уравнение е с много неизвестни.
Но в Европа и в САЩ нещата и тук са поставени отдавна на здрава основа.
Проверете своя адвокат!! Проверете своя адвокат има ли ТОЙ лиценз за упражняване на тази професия в щата, където е офисът в който ви приема и ви обещава , че ще реши вашия казус. Проверете го в този САЙТ. Просто впишете името му , щат, адрес и ще видите неговия професионален опит, дисциплинарно досие и успехи или просто ако няма такива , неговите дисциплинарни наказания. Възможно е и Въпросният просто да не фигурира в тази база данни на американските юристи. Ние проверихме за Адвокат Антоанета Авреска и Адвокат Йордан Илиев. Интересна информация блесна на монитора. Въпреки, че същите силно предлагат да защитават вашите права срещу вашите парични знаци.
Приятели!! This is United Stated of America.
Дори ваксаджията тук трябва да има лиценз с номер, за да чисти обувките ви и да получава $$$ срещу това.
И със знанието на Американските Данъчни Служби.
Какво си мислят, че правят Адвокат Антоанета Авреска и Адвокат Йордан Илиев е ясна и не толкова интересна тема.

На въпросният сайт ще намерите и консултация и форма която да попълните в случаите, когато вашият Адвокат се е отнесъл некоректно с вас.

Проверете своя адвокат ТУК !! Нищо лично, приятели...

Island for sale. 2.7 acres $99 000

Nova Scotia, Canada
Price
US $99,000
Status
for sale
Size
2.7 acres
Location
Inhabitants Bay, Cape Breton

This beautiful 2.7 acre island sits on high ground and is located in Inhabitants Bay in southern Cape Breton. It is approximately 9000 feet from a public boat landing, so it is easily accessible from the mainland.
The island has light brush and magnificent conifers - a great place for camping and fishing. Additionally, a gravel beach on one side for watercraft, and a sand beach on the opposite side for tanning and relaxation. Lastly, there is a clearing in the middle of the island if you decide to build a cottage there.

Contact us at:
New York 1-718-807-9089
Chicago 1-847-436-4042
We speak Bulgarian, Russian, German, English
callmart07@yahoo.com

понеделник, 16 юни 2008 г.

For sale 18 acres US $220,000

San Joaquin Island

Price
US $220,000
Size
18 acres
Location
San Joaquin Delta, Stockton
Check out this wonderful island ready for your imagination. On one side, there is a protected area from wakes of other boats. There's plenty of room for a club or individual families to enjoy the outdoors.
The Delta is a popular (but not crowded) destination for waterskiers, fishing enthusiasts and boaters, making it perfect for a little resort or family getaway. This island is priced to sell and the owner is willing to carry a note with a reasonable downpayment. Special Features: Owned property (not leased), road nearby (island is only accessible by boat).

Contact us at:
New York 1-718-807-9089
Chicago 1-847-436-4042
We speak Bulgarian, Russian, German, English
callmart07@yahoo.com

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically