Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

събота, 31 януари 2009 г.

Бомбата SEO* под правителството

Има и виртуално цунами, което властта не бива да подценява

Сега
Христо Блажев


Нов механизъм зацъка край поройно рукналата към правителството всенародна любов. Този път той не е поради международната криза, нито от екологични или газови несгоди.

Това е виртуална бомба! И то тъкмо толкова виртуална, колкото виртуална беше бомбата пред парламента, заради която млади и стари изядоха по някоя палка от полицейското войнство.

Стотици изразиха гражданска позиция относно работата на правителството, като сложиха на сайтовете думата "провал" и я свързаха с линк към страницата http://www.government.bg/.

И този път няма как да бъдат пратени полицаи срещу всеки блог или уеб страница; нито пък може да бъде спрян достъпът до тях, както постъпиха с "Опасните новини", в който имаше и фалшива информация, но - и "класифицирана", неизвестно как попаднала там.

Преди време подобна инициатива направи връзка между сайта на президентството и думите "глупак" и "идиот", но тя бързо бе пресечена.

Така нашият държавен глава почти достигна бившия американски президент Джордж У. Буш, чиято биография изскачаше при търсене на думите miserable failure (жалък провал).

Сега на прицел застана сайтът на българското правителство. След безпрецедентна самоорганизация при търсене на "провал" в Google, Live Search, AOL Search и други търсачки, на челна позиция се кипри именно той.

Още по-забавно е, че в най-голямата от търсачките - Google, при същата дума и активиране на търсене "Чувствам се късметлия", директно се отива към правителствената уеб страница.

Виртуалната атака е своебразно продължение

на събитията от последните седмици, чиято движеща сила бяха младите хора, организирани чрез мрежата.

Протестът пред парламента не беше масов, а след като полицията понаби част от хората (вандалстващите с основание), има риск. Рискът е властта да си помисли, че всичко се е разминало, и че вече я харесват.

Не е така. Много от интелигентните българи пак не я харесват. И го показват с други средства. Ако не бъдат чути, нещата рискуват да се изродят.

Онлайн атаките не са за пренебрегване. Опасността от кибернападения е реална в целия свят и дори новата администрация на Обама я оцени като не по-малко опасна от традиционните конвенционални терористични заплахи.

Различни участници имат различни доводи да свържат "провал" със сайта, а и с дейността на правителството. Соченият за инициатор на идеята Юнуз коментира в блога си, че идеята му е била основно да посочи техническите несъвършенства на уеб страницата.

Според него тя е пълна с такива. Блогърът Огнян Младенов пък твърди, че са над 1000. А основният й недостатък е, че не допуска индексиране на съдържанието от масовите търсачки. Така iили иначе публичната официална информация, публикувана там, си остава неоткриваема.

Но правителството не се провали само в отношенията с Google, както е озаглавил поста си Юнуз.

То се провали в отношението си с младите хора изобщо,

смятайки, че още може да им резне панталоните и бийтълските кичури и евентуално да ги вкара в някакъв свой строй.

Очевидно не може, и ако група лумпени могат да бъдат вкарани в ред с палките, умовете в киберпространството не могат. Цунамитата могат да бъдат и виртуални - те не са така шумни и видими, но също помитат.

Лозунгът за обединението, правещо силата, се приложи на практика от чужди на парламента хора, които не желаят повече да мълчат.

Покрай тази инициатива изникнаха и десетки предложения за други бомби - като връзка от "корупция" например, а отделни гласове се издигнаха за думи като failure или fiasco, които да създадат международна известност на отношението на интернет обществеността към дейността на изпълнителната ни власт.

(В българската "Уикипедия" бързо бе осъществен контраудар и обяснението на думата "провал" като първата гугъл бомба в българското киберпространство бе премахнато. Така проправителствени сили осъществиха малка победа над един все още не напълно недоброжелателен враг.)

Най-голямата грешка би била правителството да погне организаторите - те не са скрити. Тогава сигурно би влязъл в сила новият афоризъм на Огнян Младенов "Оттам нататък - линк народен - линк Божи!".

*Search Engine Optimization - оптимизиране на сайтове в търсачки означава рекламиране на уеб сайт, прилагайки различни техники, което води до показването му на по-предни позиции в търсачките.

петък, 30 януари 2009 г.

CAFÉ DE MERDA. Кафе дестилирано от лайна. За любители.

Невероятно?
Вярно е. Проверете.
Продава се и в България. 70лв чаша. Бихте могли да си купите и вие.

неделя, 25 януари 2009 г.

The Russian Boris Rudenko.The new Manhattan Starrr!

Миг поезия. Таня Цветанова

Може би...
само очите още пазят топлината
по-силни от участта
в която тялото
заключено понася
своята чупливост
беззащитно и голо пред
студените пръсти на вятъра
когато не галят птиците
а сковават мислите им
скитащи във въздуха

прагът отдавна осъмва самотно
остарял от липсата на огън
изброил всички крачки
в обратна посока
родил тишината ти
надвиснала над топлата вечеря
сред ехото на делника
не искащо да си тръгне
от тъгата ти
толкова дълго живяла със теб


а е рано
толкова е рано
да замръкват спомените
по зелените краища на облаците
Петербург е страхотно място
за любов
както и да повярваш
че слънцето се къпе във очите ти

Не можеш да бъдаш всяка жена!


онзи шал от кашмир
притопля с цвета си
единствено когато
през прзореца се усмихва
дъждът
който е мъж
плачещ от липсата ти
и капките извират от сърцето му
не заслужава тези обикновени думи
това чувство
но всичко е така наредено
дори многоточията на безсънието ти

Каква е цената на късче небе,
което да докоснеш със ръцете си?!

Българска Национална телевизия започва да се интересува и от стойностни личности. Из по света и у вас...

Джипита и пациенти от Враца заплашиха с протести здравната каса в града заради недостатъчния брой направления. Районната каса наложи 190 хил. лв. глоби на семейни лекари, надвишили лимита за консултации при специалисти.
Д-р Торбова е сред джипитата, които рядко отказват талони на своите пациенти.
-Случвало ли ви се е да ви каже-не, няма направления?
- Не, на мен специално не ми се е случвало.
- Ако не отидеш да се прегледаш, после това може да бъде фатално за човека. Не бива да се отказват направления.
Пациентите са доволни, но д-р Торбова е санкционирана от здравната каса с повече от 2 хиляди лева.
Репортер: Кой страда от тази регулация, според вас?
Д-р Даниела Торбова: Пациентът, защото пациентите не могат да боледуват по формула, нито по план.
Джипитата недоумяват как здравната каса във Враца отчита икономии от бюджета си, а в същото време ги глобява за нарушаване на регулацията. Позицията на касата обаче е друга.
Д-р Капка Романова, зам. директор на РЗОК-Враца: Да ги дават по съответното направление когато пациентът има нужда, когато здравословното му състояние го изисква. А не когато самият пациент желае да се прегледа – щом желае би трябвало да си заплати като частен преглед.
След като законът за здравното осигуряване не предвижда никакви ограничения и лимити, лекарите смятат да търсят правата си в съда. Автор: Илиана Минковска

събота, 24 януари 2009 г.

Българи, такива ли са вашите избранници?

Престъпниците пренасочиха комуникациите към скайпа и затова е важно МВР да може да го следи. Това съобщи в предаването "Седмицата" на радио "Дарик" вътрешният министър Михаил Миков по повод дискусията през последните дни около внесените от МВР законови промени, които да позволяват следенето в интернет.

Ведомството няма намерение да следи коментарите във форумите, освен ако не става въпрос за тежки престъпления, каза министърът.

Бел.Ред.
Човека или съветниците му нямат представа що е то Интернет.
Но е сладък.

петък, 23 януари 2009 г.

Онлайн услуги в САЩ

Списък на сайтове в САЩ, където бихте могли да решавате много от документните си проблеми онлайн... Ето ТУК!!

Европа неумолимо заставя Българските дерибеи да се съобразяват със общочовешките норми

Съдът в Страсбург постанови, че България е нарушила свободата на изповядване на религия и държавата се е намесила непропорционално, като със закон е определила патриарх Максим за ръководител на БПЦ. В същото време съдът даде на държавата три месеца, за да постигне съгласие с т.нар. алтернативен синод на Инокентий по собствеността върху църковните имоти.
"Патриарх" Максим и "Президента" трескаво се срещат и мислят как да издалаверят отново. Но няма да им се получи този път...

Избори "2 в 1": Избори х 2?! Залагате бомба за идната власт!

Интервю на проф. Михаил Константинов за вестник "24 часа"Трябва да са „2 в 1” на 7 юни. Иначе – три месеца предизборна треска и само селата гласуват. Това ли искате?
ПРАВИМ веднъж избори за евродепутати и втори път – за Народно събрание. Да видим какво ще се получи:
Първо, между 7 април и 15 юли, повече от 3 месеца, държавата ще се намира в предизборна ситуация. Абсолютно недопустимо! На хората ще им писне още на първия месец и ще загубят всякакъв интерес към по-важните избори – парламентарните.
Второ, ще имаме изборни администрации, които 3 месеца и половина ще бъдат на нокти.
Трето, да не бъдем циници. 15 млн. лв. са си 15 млн. лв. Които ще бъдат спестени, ако изборите са 2 в 1. Ами нали сме в криза, хората стягат коланите. 15 млн. може да не са кой знае колко, но символично трябва да бъдат защитени от прахосване.
Четвърто, през юли и август в белите държави от Северното полукълбо избори не се правят. Защото няма кой да гласува. Много хора използват тези месеци, за да отидат на курорт, да си видят децата и т.н. Ако трябва само селата да направят избори – да го кажат. Нямам нищо против селяните, на тях се крепи тази държава, но в изборите трябва да вземат участие повече хора.
И резултатът ще е, че няколкостотин хиляди избиратели на ГЕРБ, СДС, ДСБ, НДСВ просто няма да си бъдат по родните места и могат да гласуват само теоретично. Представете си, че сте в Созопол и трябва да търсите някаква секция – дявол на магаре.
Допускам, че БСП и ДПС със своите твърди и предимно селски електорати разчитат, че другите избиратели ще отидат на море, а техните ще им донесат блестяща изборна победа. Крайно непочтена стратегия, а вероятно и без кръчмаря. Защото, като се преекспонира резултатът на БСП и ДПС, ще се създаде парламент, който не е представителен. Това ще роди огромни обществени напрежения и свръхпредставените партии няма да се чувстват комфортно, ако по средата на мандата народът тръгне да сваля властта. Тези, които разчитат, че ще получат служебна победа, да знаят, че тя ще е пирова.
И затова съм приятно изненадан, че президентът е възприел правилната стратегия „2 в 1”. Това отговаря на националния интерес. В случая президентът си изпълнява функцията по конституция. Ако това не съвпада с позицията на БСП - е, като се сложат на кантара партийните и националните интереси, вторите трябва да натежат.
Интересно ми е как хора в БСП, на които тези неща са им ясни, например Янаки Стоилов, свиват рамене и казват – ами дай да ги направим на различни дати. Пето, има логика коалициите и на едните, и на другите избори да са едни и същи. Не може на единия вот да съм с партията X, а после да викам – X са ми противни, не мога с тях. А имаме шанс да консолидираме българското политическо пространство – и вляво и вдясно, като накараме партиите да се коалират в едни и същи конфигурации. Нека се направят трайни предизборни коалиции, които да прераснат в следизборни. А не след изборите в зависимост колко депутати имат, да се правят ад хок и безпринципно.
Шесто, всички държави в ЕС, които имат възможност да съчетаят тези два избора, и им излизат близки датите, ги съчетаха.
Седмо, сега парламентарните избори са през юли. И уверено отиваме през 2013 г. – фатална, към избори през август! При толкова съображения какъв инат трябва да си, за да се опъваш още? Изборите трябва да са в един ден – на 7 юни.
Защо избори "2 в 1"?Първият аргумент за това е, че избори в един ден ще струват с около 20 млн. лева по-малко от избори два пъти – нещо, което може да се спести на българските данъкоплатци, без от това да страда демокрацията. За сравнение спестяването, което може да се получи от сливането на двата вота, е приблизително сумата, необходима за студентските стипендии за 1 година.Вторият аргумент е, че това ще улесни организацията на изборите. Традиционно в процеса по техническа подготовка и провеждане на избори участват над 100 000 души в цялата страна – секционни и районни комисии, служители от областните и общинските администрации и др.Предполага се, че обединяването на двата вида избора в един ден ще допринесе и за повишаване на избирателната активност.Петицията може да подпишете на адрес: http://bgpetition.com/izbori_2009_v_edin_den/index.html

четвъртък, 22 януари 2009 г.

Наглост или простотия или и двете от страна на т.нар. Патриарх Максим?

Българската държава беше осъдена днес в Страсбург заради нарушаване на правото на вероизповедание.

Присъдата беше обявена по дело, което противопостави държавата на Светия синод на Българската православна църква, известен още като Алтернативен синод, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Т. нар. алтернативен синод се появи през 1996 г. при разцепление в Българската православна църква. Той подаде жалба в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, че е бил лишен през 2003 г. от църкви и манастири, чиято собственост е била прехвърлена от властите на официалната църква.

На 21 юли 2004 г. в 250 църковни обекта с прокурорско постановление полицията насилствено отстраняваше служители на алтернативния синод и беше задължена от правителството да арестува някои от тях и да ги води по управленията.


Свещениците на Алтернативния синод, както и персоналът бяха изгонени от църкви и манастири и заменени от служители на официалната църква.

Тези събития са описани и документирани в жалбата на Алтернативния синод, внесена в Страсбург.

Събитията, свързани с поредица скандали и сблъсъци, станаха в края на дълга полемика между двата синода в България, оспорващи си ръководството на Българската православна църква.

Алтернативният синод твърдеше, че избирането на българския патриарх Максим, начело на Българската православна църква от Българската комунистическа партия през 1971 г. е било в противовес с църковните канони.

През 2002 г. обаче българското политическо мнозинство - по време на управлението на министър-председателя Симеон Сакскобургготски, който беше в коалиция с Движението за права и свободи на Ахмед Доган - открито застана на страната на Максим и прие закон, който обедини православната църква под ръководството на избрания в съгласие с БКП патриарх.

Алтернативният синод по този начин не успя да се регистрира официално и беше изгонен от своите църкви и манастири с насилие от страна на полицията.

(Вж. хронология на разкола в Pravoslavieto.com).

Европейският съд по правата на човека днес реши, че мерките, предназначени да принудят двете църкви да се обединят под едно единствено ръководство са "незаконни и ненужни в едно демократично общество".

"Държавата не е тази, която взима мерки, за да принуди църквите да останат обединени под едно единно ръководство", обявиха съдиите от Европейския съд в Страсбург. Те прецениха, че по този начин българските власти са нарушили правата на вносителите на жалбата.

Въпросът за моралните и материалните обезщетения ще бъде решен по-късно, допълва в кореспонденция от Страсбург Франс прес. Това може да означава сериозни парични санкции за държавата.

Синодът на Максим реагира мигновено, тъй като изглежда е очаквал присъдата с тези мотиви. Самият патриарх се яви по БНТ и заяви, че не се интересува от решението на Международния съд и за никакво обединение и разбирателство не може да става дума.

сряда, 21 януари 2009 г.

вторник, 20 януари 2009 г.

Как парламентът се подигра с нас

ВНИМАНИЕ: Парламентът „забрани" заменките и след това бяха издадени от Държавната агенция по горите ДВЕ заповеди за замени на гори, с които 150 декара гори до София са заменени за 300 декара гори в Северна България.

С други думи: Правителството и Парламентът официално се съгласиха, гласувайки на 19-ти януари, че заменките са корупционни практики и какво стана след това? Държавната агенция по горите започна да бълва заповеди за замени със ЗАДНА ДАТА!

Ще оставим ли това да се случи? Не и ако имаме елементарно себеуважение!

България е наша, а не ваша, корумпирани престъпни лумпени такива! Този път няма да ви се размине!

Мария Ненова

Искате ли да изхвърлим боклука?

Споделете всичко позитивно или негативно, което искате да споделите по повод Протестите срещу крадците в Българското правителство и парламент.Направете го в Сайта на протеста. Ето ТУК!

понеделник, 19 януари 2009 г.

събота, 17 януари 2009 г.

Въпрос към дебелоокия лъжец Симеон и отговорът му

Ще намерите ли начин да отговорите на упреците, че сте се върнали в България заради имотите?

- Има ли нещо, което да е по-прозрачно от имотите, които са наследени от дядо ми или баща ми, Бог да ги прости. Когато дарихме 980 дка, някой възрази ли, че тези имоти не са наши? През 1998 г., когато Конституционният съд с 12:0 гласа реши, че действително гражданинът Симеон Борисов има право на имотите си, както всеки друг българин, никой не възрази. Напротив. Тогава имаше много хора, които казаха: “Ето по това си личи, че има демокрация - частната собственост се уважава.“
55 години не съм разполагал с тия имоти. Покойният Иван Татарчев зададе въпроса към Конституционния съд и предизвика тази ситуация. Аз не съм го инициирал, но това се забравя от всички, които ме обвиняват непрекъснато в Бог знае какви престъпления. Някакви клипове се въртят. Това е толкова жалко, защото по онова време във въпросното интервю не е ставало въпрос за реституция въобще.

Ставаше въпрос дали ще търся обезщетение за морални щети, нанесени на семейството ми.

Сега нещата се поднасят в друг контекст. Всяко нещо може да се изопачи. Наистина го намирам много несправедливо.

Бел. Ред.:
Ето какво звучи от устата на дебелоокия лъжец обаче преди той да се върне в България:

петък, 16 януари 2009 г.

четвъртък, 15 януари 2009 г.

Великолепната седморка

The Magnificent Seven
Western. USA. 1960. 128 мин.




Red Heat

Филм САЩ. 87 мин.
Арнолд Шварценегер в ролята на съветски милиционер по следите на Руската мафия в Чикаго.

сряда, 14 януари 2009 г.

Протестът.

Опитайте да видите протестиращ да посяга на полицай. Аз прегледах видеото няколко пъти. Не видях.

Управляващите твърдят , че не са обявени причините за протеста.
Те не знаят защо хората протестират.
Ето защо:

вторник, 13 януари 2009 г.

България - турска тоалетна на изложба в Брюксел


България е представена като една голяма "турска тоалетна" в подготвена за откриване изложба в сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел.
Наименованието на експозицията е "Ентропия". Тя е обявена от чешкото председателство на Европейския съюз като "модерна инсталация", която ще оживее на 15 януари, когато ще бъде официалното й откриване.
Замисълът на изложбата е всяка страна в ЕС да бъде представена по шеговит, но добронамерен и типичен за нея начин, след като съюзът обединява различни страни, а силата му е именно в това многообразие. Така Италия е показана като един голям футболен терен, а малка Словения - като една голяма планина. Националният символ на тази страна е високият алпийски връх Триглав, който се намира на нейна територия.
Всеки от макетите е изготвен от художник или скулптор от съответната страна. Това, което ще видят посетителите на изложбата като България, е творба на българката Елена Джелебова.
В подготвената във връзка с откриването на изложбата книжка се цитират мнения на художниците, подготвили макетите на своите държави. Елена Джелебова е цитирана: "За мен този проект е начин да си оправя сметките с фалшивия патриотизъм, да потърся облекчение от развалата в българския материален и духовен живот.

понеделник, 12 януари 2009 г.

Полицай в Сан Франциско застреля 22 годишен черен в гърба..

Жертвата е била с с белезници, по очи, и полицаят е стрелял без причина..
В световната преса няма информация за инцидента.


неделя, 4 януари 2009 г.

Министерството на Етем ви съветва да се оправяте сами

Министерството на Етем пак даде съвети:

• Необходимо е да се следи метеорологичният бюлетин, предаван по радиото и телевизията. Отложете пътуването, ако не е наложително.
• Ако непременно трябва да тръгнете, облечете топли дрехи, изберете подходящи обувки и ръкавици, сложете вода и храна.
• Ако решите да тръгнете с автомобил, по възможност носете мобилен телефон, проверете дали има достатъчно гориво, въже, фенерче, лопатка и брадвичка. Гумите трябва да не са много напомпани, поставете вериги.
• Изберете първокласните пътища, макар и да пътувате повече километри, карайте бавно и внимателно, като спазвате временната маркировка, поставена от контролните органи и пътни служби.
• Ако по пътя се натъкнете на затрупани автомобили - маркирайте мястото и съобщете на органите на КАТ, Пътна служба и телефон 112. В случай че сте затънали в навявания от сняг, избягвайте непрекъснатата работа на двигателя на празен ход поради опасност от отравяне, гасете го периодически.
• Окажете помощ на изпадналите в беда. Измръзнали части на тялото се разтриват със спирт и леко се масажират. Не разтривайте със сняг - тялото допълнително се охлажда.
• Не спирайте да почивате на открито освен в населени места и крайпътни мотели. Ако обстановката се усложнява, преустановете пътуването в най-близкото населено място. Когато трябва да се придвижите пеша, екипирайте се с подходящи обувки, топли дрехи и ръкавици. Носете мобилен телефон, транзистор и фенерче. Избягвайте да се движите поединично. Носете лекарства и термос с чай или други топли и подсладени напитки.

събота, 3 януари 2009 г.

Ghostbusters

Ловци на духове
Комедия
САЩ

Президентът на България и обкръжението му

Първанов посрещна 2009 г. в Жаровата къща

Президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка избраха малкото родопско село Ковачевица, за да посрещнат Новата година.
Президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка избраха малкото родопско село Ковачевица, за да посрещнат Новата година. Височайшата визита била организирана толкова дискретно, че местните хора и кметицата до последно не знаели кой ще празнува при тях, съобщава вестник“Труд“, цитиран от БГНЕС.
На 31 декември около 16 ч в селото се появили два джипа и от тях слезли президентът и близките му. Имало и 10 души охрана от Националната служба за охрана. Заедно с Първанов били депутатът Кирил Добрев и сестра му Мариана, която работи в президентството. Децата на покойния Николай Добрев са близки приятели с президентското семейство.

В нощта срещу Нова година Първанов и семейството били в кръчмата “При братята” на братя Жуглеви. Компания им правили близки на семейството и местни хора.

А кои са гостоприемните домакини на Първанов?

Братя Жуглеви не признават местната власт в село Ковачевица. Тома, Владимир и Кирил на практика са над закона. С лекота заплашват кметския наместник Стойка Дишлянова, не се страхуват да ругаят публично и общинския кмет Ахмед Башев. "Та на нас ли ще цепят басма!? Страх е сковал всички ни", твърдят повечето от старците в архитектурния резерват. Братята не се спират пред нищо, за да постигнат целите си. На фамилията са поне 25 имота в селището. Те са станали тяхна собственост във времето от 1993 до 2005 г. 10 от тях са придобити по давност, 7 са чрез покупко-продажба, а за останалите 8 са издадени нотариални актове за собственост на основание представени писмени документи. В това няма нищо лошо. Жуглеви са наясно, че интересът към Ковачевица расте с всяка изминала година. Което пък води до поскъпване на земята с пъти.Защо тези братя обсебват чужди имоти, сякаш са им бащиния? Настанили са се в наследствен имот на баща ми Петър в центъра на селото, до механата. Уж бяха готови да платят, но си останаха с приказките", твърди Запрян Марков от Велинград. Преди няколко години Кирил Жуглев тръгва да строи жилищна сграда на въпросното място. Парцелът е от три дяла. За първите два фамилията разполага с документи за собственост, но третият е на Маркови. Да, но не и по законите на братята. Преди две седмици майката на Запрян Грозда била път до Ковачевица, за да се срещне с фамилия Жуглеви. Помолила ги с кротко да се разберат, да няма скандали. Но те й казали, че имат разрешение от съда да продължат да строят там. "С тях кротко няма да се реши този проблем. Става дума за заграбени от Жуглеви 70 квадратни метра наша земя. При цена от 30-40 лева за квадратен метър ни дължат между 2000 и 3000 лева. Не ги ли дадат, ще се видим в съда", категоричен е Запрян Марков. "Говори се, че са обсебили доста имоти в селото. Трябва да се спре с този произвол. Няма да ги оставим на мира. И те не са лесни, но и ние не падаме под тях", гневи се той. Запрян не се плаши от Жуглеви, защото не той им дължи нещо, а те на него и останалите наследници на фамилията Маркови.
Братовчедите Георги Томов Тренев и Георги Адамов Тренев също се чудят как да си върнат заграбен от Жуглеви парцел. Преди време братята построяват къща на холандски гражданин в архитектурния резерват. "Но са обсебили наш имот. Вдигнали дори ограда. Присвояват и не им мига окото. Теренът е 600 квадратни метра, 300 са мои, другите на братовчед ми. Той бе при тях, но те му казали "Имотът си е ваш, ама ще видим"", жалва се Георги Томов. Най-лошото ще е, ако са верни приказките, че притежават нотариален акт на тяхно име, вайка се пенсионерът. Нищо чудно от поземлената комисия да са "подарили" този имот на Жуглеви, допълва възрастният мъж. В момента е болен, но оздравее ли, поема към Ковачевица, за да се разправя с братята. "34 години съм живял на село. Няма да дам без битка имането си. Всички в селището знаят, че то е наше", уверява бай Георги.
За разлика от Треневи и Маркови съгражданите им Георги и Костадин Тортеви са решили проблемите си за спорен имот с Жуглеви. Поне по документи. "Подписали са декларация, че ни преотстъпват безвъзмездно имот, който си е наш. Но през 1992 г. бил писан на тяхно име от поземлената комисия. Сетете се как е станало това. Нивата ни е под гробището и е 8 ара", разказва Георги Тортев. Сделката сключил по-големият му брат Костадин. Кирил Жуглев до последно се дърпал, но накрая се съгласил да подпише документа, допълва бай Георги. "Подписаха го при мен, за да не ходят при кметицата на Ковачевица, защото не я зачитат. Жуглеви обещаха да ми донесат копие на документа за селския архив, но никакви ги няма", призна кметът на съседното село Горно Дряново Емил Шарков. "Големият проблем на братя Жуглеви е, че който не играе по свирката им, веднага го обявяват за техен враг", споделя столичният бизнесмен Иво Гемиджийски. Със стъпването си в Ковачевица нямал никакви ядове с фамилията. Защото посещавал механата им, хапвал там, приказката вървяла. До момента, в който столичанинът категорично отказал да купи техен имот в селото, както и да възложи строителните работи на Жуглеви. "Продават много скъпо, а аз си намерих парцел на изгодна цена. Наех си работници, на които плащам надници, без да ми смъкват кожата разни хора, които се наричат строителни предприемачи", обяснява бизнесменът от София.
Владимир Симеонов

петък, 2 януари 2009 г.

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically