Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

събота, 30 май 2009 г.

Осъдиха лекарка на 3,5 години затвор за измами..

Ловешка лекарка беше осъдена на три години и половина затвор за подкуп и документни престъпления, предаде БНР.
Осъдената Боряна Хинова е бивш ръководител на Трудово-експертната лекарска комисия (ТЕЛК) в Ловеч.
Още двама лекари от комисията Иван Иванов и Борислав Пачков, получиха условни присъди.
Ефективни присъди от по три години получиха машинописката Любка Райкова и Денка Мирчева, посредничила при даването на подкупи за лекарите.
Повече от година продължи делото срещу членовете на ловешката лекарска комисия за издаване на фалшиви документи, които да послужат на напълно здрави хора за получаване на инвалидни пенсии. На бюджета са нанесени щети в размер на повече от
1 000 000 лева.

четвъртък, 28 май 2009 г.

МВР спаси свои хора, замесени в мощен корупционен скандал


Прокуратурата безсилна пред една от най- разгласените "антимафиотски" афери Екип на Mediapool

28 Май 2009

Късното предаване на прокуратурата на СРС-разпечатките срещу бившия шеф на ГДБОП Иван Иванов е предотвратило възможност срещу него да се образува дело за корупция. Това съобщиха за Mediapool от разследващия екип по случая в Софийска градска прокуратура. Скандалът избухна през пролетта на миналата година и стана една от многото причини за оставката на вътрешния министър Румен Петков.
"От годните доказателства, които сме събрали, не можем да докажем обвинението за подкуп. Ако МВР са искали да ни помогнат, може би е трябвало по-рано да ни предадат информация. Тогава резултатът от това досъдебно производство навярно щеше да е друг. Сега нямаме друг избор освен да прекратим производството за подкуп", каза пред Mediapool наблюдаващият прокурор по делото в градска прокуратура Сергей Стойчев.
Той заяви, че решението за прекратяване е взето на съвместно съвещание заедно с разследващия екип от Софийска военноокръжна прокуратура, които също разследват този казус. От военното обвинение отказаха коментар пред Mediapool с уточнението, че все още протичат разпити. По неофициална информация предстоят разпити на публично замесени в скандала шефове на известен винпром.
Разследването за корупция срещу антимафиоти започна, след като в публичното пространство излязоха разпечатки на разговори на Иван Иванов, в които той си поръчва две пушки "Берели" и един лаптоп срещу обещания за предаване на служебна информация.
От прокуратурата заявиха пред Mediapoool, че специалните разузнавателни средства (СРС) са били поръчани в рамките на назначена предварителна 24-часова проверка на заподозрени лица. Тъй като това не се прави по реда на Наказателно-процесуалния кодекс, разпечатките не може да бъдат използвани като годни доказателства в рамките на съдебен процес. Подобно подслушване може да бъде разрешено само от министъра, уточниха от държавното обвинение.
"Голям смях"
До този момент Румен Петков обясняваше, че не е подписвал СРС-тата. "Накрая ще падне голям смях, като се разбере кой е подписал заповедта", заяви преди година бившият министър.
В разгара на скандала нито той, нито други висши шефове в МВР намериха за нужно да обяснят защо не са уведомили навреме прокуратурата за контактите на Иван Иванов.
В СРС-ата, които изтекоха в медиите през вътрешната парламентарна комисия, бяха ясно посочени имената на братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, на дупнишкия бос Пламен Галев (за когото се говори като за "началнико"), на Христо Халваджиев, на Хованес Манукян, на Георги Самуилов (шеф на "Инса ойл"), на Георги Крумов ( собственик и управляващ на фонд "Екуест"). Според справките на МВР всички те са водели разговори с Иван Иванов.
Изтеклата в публичното пространство информация пряко замесва в скандала и "Винпром Пещера", но без поименно да се назовават собствениците му Атанас Петров и Антон Щерев. Тогава от фирмата заявиха в открито писмо, че дружеството никога не се е занимавало с незаконна дейност, не се занимава и няма намерение да се занимава с политика.
В много от случаите от името на Иванов с алкохолните босове контакти поддържа и бившият шеф на икономическото направление в Генералната дирекция на полицията Георги Радков, който също "изгърмя" покрай скандала.
В разговорите помежду си Радков и Иванов наричат производителя на алкохол веднъж като "Пещака", а втори път - ония с "щ"-то. От справката стана ясно, че винпромът е бил предупреден за подготвяна акция на антимафиотите за незаконни бандероли и укрит акциз. "Еее, те го знаеха, те бяха предупредени, че там има... жега", споделят си Иванов и Радков.
Дело за документни престъпления
След прекратяването на делото за корупция, прокуратурата смята да заведе дело за документни престъпления срещу Иванов. Апелативният съд вече му постанови условна присъда за превишаване с власт след като в личния му сейф бяха открити класифицирани документи, които не би трябвало да бъдат там.
Според прокуратурата на Иванов може да му бъде търсена отговорност за съставяне на фалшиво пълномощно, с което от името на трето лице са купени двете пушки. Лаптопът обаче е загубена кауза, тъй като при обиски той така и не е бил намерен. За да се започне това разследване обаче трябва да приключи настоящото дело и в прокуратурата да се върнат част от документите.
"Не смятаме да се отказваме от наказателното преследване срещу Иванов, пък било то и само за документни престъпления. Съжаляваме, че не успяхме по другия казус, но това не бе по наша вина", обясни прокурор Стойчев.
Той заяви, че всички данни, предоставени от ДАНС и разпитите на служители в МВР по това дело са при "колегите" от военна прокуратура. По време на тяхното съвместно съвещание обаче станало ясно, че и там също няма доказателства като за съд. "Не мога да не им се доверя, тъй като разследваме едни и същи обстоятелства", заяви прокурорът.
Скандалът около справката срещу висшия антимафиот започна след като опозиционният депутат и бивш шеф на НСС Атанас Атанасов (ДСБ) предаде данните на главния прокурор Борис Велчев.
Атанасов твърдеше, че министър Петков, както и главният секретар на МВР Валентин Петров са били запознати с действията на Иван Иванов. Тогава Атанасов дори заяви, че не се интересува от лаптопа и пушката на Иванов, а милионите акциз, които "Винпром Пещера" не е платил.
Преди две седмици, по повод на друга информация, свързана с разследването срещу Иван Иванов, Mediapool получи официално писмо от директора на "Винпром Пещера" с изрична молба името на компанията повече да не бъде споменавано в подобни материали, защото става дума за "клевета". Редакцията бе предупредена, че ако тази молба не бъде изпълнена, ще последват други действия.

вторник, 26 май 2009 г.

Главната прокуратура..

е поискала от Сметната палата да провери източниците на финансиране на партията "Нова зора" по жалба на ГЕРБ.
Това съобщи БТА по информация от пресцентъра на ГЕРБ, позовавайки се на отговор от Главната прокуратура по този повод.
Жалбата срещу "Нова зора" беше изпратена на 20 май до ЦИКЕП, СЕМ и Главната прокуратура във връзка "с негативната кампания, която партията прави с неверни и манипулативни твърдения без никаква обективна и логическа връзка между подкрепата за Бойко Борисов и участието на Иван Костов и "Синята коалиция".
От ГЕРБ настояваха съответните институции да предприемат всички предвидени от закона мерки за прекратяване на описаната по-горе кампания, включително установяване на поръчителите, договорите които са сключили със съответните оператори и средствата, с които са платени.
За автор на кампанията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов назова съветникът на премиера Сергей Станишев - Азер Меликов. Той, според Борисов, е създател на сайта boykostov.org, от който тръгва черната кампания с посланието, че който гласува за ГЕРБ, гласува за Иван Костов. Вчера и от Синята коалиция настояха Станишев да освободи своя съветник и член на политическия си кабинет Азер Меликов, който е и председател на Борда на директорите на “Информационно обслужване” - фирмата преброител на бюлетините на предстоящите избори.

PS

И коя е прокуратурата и съдебните органи, които ще проверяват всичко това??
Не са ли тия дето лъжат, крадат, пияните съдийки, които прегазват пешеходци?
Или прокурорите които си пият ракията, която плащат мутрите??
Или тия които опитаха да оправдаят Детеебача Кузов?
Или Сметната палата с началник Мургина?
Или Костов, който мълчи като путка (в лошия смисъл..) , (нека не обиждаме женските полови органи..)... когато му поставят конкретен въпрос..
Също както Симеон..
Или ватмана Станишев?
Или Бойко, който зарина София с боклук, под предтекста, че ще го транспортира в Силистра.
Аман от боклуци!!
За сведение на така наречената прокуратура.. въпросния клип се излъчва от САЩ , 24 часа в
http://www.etv24.us/

Освен прокуратурата, споменатите по-горе биха могли да направят жалба и срещу http://www.etv24.us/
На сайта има инфо за контакти.

Или да изпратят контестацията си до Европейския Съюз,ООН, Американския конгрес..
И До всички които са в час по ситуацията.

И до бъдещите си Български избиратели
До Арменския Поп също!
...

Стоян Борисов
http://www.etv24.us/
United States of America


Coming soon more...

Ако вие сте кандидат-депутат..
Ако вие сте Лидер на партия..
Представете се на нас, вашите бъдещи избирачи.
Ако прецените..

понеделник, 25 май 2009 г.

И баща и син Данови - кандидати за депутати



25.05.2009 12:08
Ако бъдат регистрирани, те, както и Пламен Галев, могат да напуснат ареста...

Варненските общински съветници Веселин и Христо Данови, които са в ареста от септември 2008 г., се кандидатират за депутати от партията "Обединени български патриоти", съобщава днес в. "Труд".
Участието на Александър Томов пък в евровота можело да спре за два месеца делото срещу него. Томов е на девето място в листата на партия "Българска социалдемокрация" за изборите за депутати в Европейския парламент.
Преди дни медии съобщиха, че бившата барета Пламен Галев, който е в ареста от декември, ще бъде издигнат като мажоритарен кандидат за депутат. Седем души са подали документи в РИК в Кюстендил за регистриране на инициативен комитет. Сред тях бил бившият полицейски шеф на РДВР Кюстендил и Благоевград Сашо Вельов, бейзболният треньор от Дупница Петър Арбов, училищният директор в града Стефан Чавеев.
Според законодателството, ако Галев се кандидатира за депутат, производството срещу него ще бъде прекратено, той ще получи автоматично имунитет и всички мерки за процесуална принуда ще отпаднат. Същото се отнася и за баща и син Данови.

Срещу Галев и неговия съдружник Ангел Христов е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група и за изнудване и, ако бъдат признати за виновни, може да получат до 20 г. затвор.
Веселин Данов и синът му Христо Данови бяха обвинени в трафик на хора и разпространение на наркотици. Ако бъдат регистрирани като кандидат-депутати, те могат да напуснат ареста.
Представената за регистриране листа на "Обединение на българските патриоти" се води от Веселин Данов. Втори е лидерът на формацията Юлий Абаджиев, следван от Христо Данов. Партията е създадена от членове на Съюза на българските командоси.

четвъртък, 21 май 2009 г.

Продължава се: Сотир Ушев е новият шеф на НОИ...

Мнозинството избира органи, конституирани изцяло или частично от Народното събрание, в които има членове с изтекъл или изтичащ мандат

Сотир Ушев е новият управител на Националния осигурителен институт Народното събрание избра Сотир Ушев за управител на Националния осигурителен институт (nssi.bg). В момента той е изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. За подуправител на НОИ бе избрана Весела Караиванова, досегашен подуправител на института.Депутатите от мнозинството гласуват предложенията за избор на органите, конституирани изцяло или частично от Народното събрание, в които има членове с изтекъл или изтичащ мандат. Предложенията са на парламентарни групи на Коалиция за България, НДСВ и ДПС.Депутатът от Коалиция за България Надя Антонова бе избрана за член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация.Вяра Минчева, Радослав Илиевски и Свилен Попов бха избрани за членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с мандат 6 години. Назначенията се правят заради промените в Закона за публичното радиоразпръскване, с които се увеличиха членовете на комисията.От опозицията обвиниха мнозинството, че вкарва свои приближени във важни институции. Управляващите отговориха, че водещ критерий при предложенията са били професионалните умения и авторитетът на кандидатите."Отхвърлям всякакви внушения за сделки, некоректност или подозрения, свързани с края на мандата на Народното събрание", отговори председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов."Водещият критерий, според депутата от БСП са били и остават професионалните умения, подготвеност и качества, личните достойнства, авторитетът в експертните среди, отговорността и способността на съответните кандидати да се справят със задълженията", обясни той.Предложенията били "продукт на съгласието между левицата, НДСВ и ДПС, освен доказателство за партньорство и парламентарна подкрепа, то е много силен знак за качеството на предложените кандидати".

петък, 15 май 2009 г.

10 г. затвор грозят бившия шеф на данъчните Мургина???

15.05.2009 17:13
Обвиненията срещу бившия шеф на НАП са за длъжностни престъпления, принуда и попълване на невярна данъчна декларация

Три обвинения са били повдигнати днес срещу Мария Мургина, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Мария Немска.

Самата Мургина, след около час престой в следствието, отказа коментар пред журналисти. Тя беше с трима адвокати, които я посъветвали да не говори.

Обвиненията срещу бившия шеф на НАП са за длъжностни престъпления, принуда и попълване на невярна данъчна декларация. За трите престъпления се предвиждат между две и десет години затвор.

Прокурор Немска изрази очакване, в скоро време обвинителният акт да бъде внесен в съда.

Работи се по версия и за привличане под съдебна отговорност и на други лица уточни тя.

Според обвинението Мургина е нарушила служебните си задължения, като е дала незаконосъобразни указания. Това обвинение е свързано с облагането на доходите на бившия собственик на "Кремиковци" Валентин Захариев. Тя разпоредила да се разсрочат данъчните задължения на Захариев като физическо лице за 2006 г.

По обвинението за принуда прокурор Немска уточни, че Мургина е заплашвала подчинена на нея данъчна служителка, а невярната декларация е съдържала данни относно придобит от Мургина недвижим имот.

Мария Мургина е била освободена с най-леката мярка за неотклонение - подписка, защото е с установена самоличност, чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие или да извърши повторно престъпление, уточни прокурор Немска.

Някой сериозно вярва ли, че я "грози" и 1 ден затвор...?

понеделник, 11 май 2009 г.

Съдия кара краден джип - подробности от съдебния пейзаж...

Неделя, 10 Май 2009 11:13
Капитал

Председателят на Софийския градски съд Светлин Михайлов разби и последните шансове на "Синята коалиция" да получи регстрация от Централната избирателна комисия за избор на членове на европейския парламент (ЦИКЕП). В интервю за Дарик, Михайлов в прав текст казва, че не вижда "процесуална възможност толкова бързо да бъде насрочено делото, най-малкото със срока, в който едно решение трябва да влезе в сила." Според него, "върху българския съд няма и няма да бъде допуснато да бъде оказан натиск, макар че лично смятам, че в настоящия момент с такива действия, и с опитите за такива внушения от страна на ръководството на СДС се оказва нерегламентиран натиск върху работата на съда." Светлин Михайлов е председател на Софийския градски съд от 2004 г. Мандатът му изтича в края на следващия месец и по всяка вероятност той ще се кандидатира за втори. За да бъде преизбран обаче, той трябва да получи гласовете на повече от половината членове на Висшия съдебен съвет. Парламентарната квота в съвета е конституирана от представители на БСП, НДСВ и ДПС. Нито една от трите партии няма интерес ръководството на СДС да бъде регистрирано и "Синята коалиция" да просъществува. Самият Михайлов е противоречива личност. Той е завършил Математическата гимназия в Плевен, като е три години е по-малък от бившия вътрешен министър Румен Петков, публична тайна е че двамата са в близки отношения. През 2005 г. се разбра, че Михайлов кара краден джип BMW X5. Джипът е бил конфискуван от българските власти от турски гражданин. Колата е била обявена за открадната. Въпреки, че собственикът е известен, джипът не е върнат. Тогава Михайлов заяви, че съдът има нужда от колата (регистрирана с номер 0001) за да могат съдебните състави да ходят на следствени експерименти.
Какво ще кажете? Каквито съдиите - такъв и съдът...

четвъртък, 7 май 2009 г.

Сещате ли се защо ви приеха в Европа?

Арест за варненец, мамил по интернет в Германия

На основание на Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд Тиргартен в Берлин, Варненският окръжен съд /ВОС/ задържа под стража 37-годишния Николай Паунов, разследван за 9 случая на измами в Германия, съобщиха от пресслужбата на съдебната институция.
Деветте измами са извършени по компютърен път в периода от 23 до 25 юли 2007 година, в съучастие с друго лице, предаде БТА.
Николай се сдобил с регистрационните данни /акаунти/ на различни потребители на интернет системата " ebay". Целта му била чрез тях, впоследствие да предлага за фиктивна продажба различни предмети. В общо 9 случая, след като спечелвали в наддаванията, клиентите превеждали сумите в посочена от Николай банка, но така и не получавали закупените чрез Интернет стоки. Варненецът "изтъргувал" в мрежата Ipod Apple, GSM "Нокия", микровълнова печка "Панасоник", фотокамера "Канон" и други вещи.
Основанията за исканата екстрадиция ще бъдат разгледани в друго съдебно заседание на ВОС през следващите 7 дни.

неделя, 3 май 2009 г.

Нещо повече от телевизия!

Безплатна телевизия в мрежата!
Гледайте Българска телевизия от всяка точка на света.
Ако искате да видите името на клипа, който върви в момента плъзнете мишката по плеъра.
За цял екран кликнете в горния десен ъгъл на плеъра.
Ако това, което върви в момента не ви харесва ??... ползвайте скролерите (жълтите стрелки от дясно или ляво на екрана за да запуснете друго видео. Aко се наложи бихте могли да спрете видеото, което върви и да го запуснете отново в удобно за вас време.

24 часа Безплатна онлайн телевизия на http://www.etv24.us/
Българска, Руска, Сръбска, Полска плюс 1001 и повече дългометражни филми без зареждане БЕЗПЛАТНО, веднага.

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically