Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

вторник, 30 юни 2009 г.

“Бесни” хакнаха блога на Станишев


По 300 пъти на ден нападат премиерския сайт
Мария Филева

четвъртък, 2 юли 2009

Сайтът на премиера Сергей Станишев е неактивен, установи проверка на “Всеки ден” рано сутринта в четвъртък. Началната страница се отваря, но оттам насетне нищо, върху което се кликва, не действа – нито една от рубриките - блог, новини, галерия. Малко преди обяд - около 11,00 часа, сайтът вече стана активен.
Причината за затрудненията бе хакерска атака. Блогът на премиера Сергей Станишев бе хакнат от родни спецове късно вечерта на 1 юли, съобщиха няколко новинарски сайтове. В блога се влиза от личната интернет страница на соцлидера – stanishev.bg. Заглавната му страница бе променена на “официалната хакната страница”, а съдържанието му бе заменено с текст-послание от “компютърните атентатори”.
“Този сайт е хакнат от няколко БЕСНИ, но иначе обикновени граждани на Република България!”, пишат те. И продължават: “Изключително тъпи и некадърни трябва да сте, червени боклуци такива, ако смятате, че безочливата ви жалка кампания, би могла да заблуди нещо различно от един необразован и некадърен човек. Това ли е електоратът ви? Толкова ли сте смешни, че паднахте до най-елементарното ниво на манипулация и лъгане?… к’во ли питам… то е ясно!!! Писна ни да обирате България пред очите ни, да съсипвате природните й богатства и да оронвате авторитета ни като нация… Взимайте си ДПС с вас и хващайте дивия!!! Позор е слаба дума за вас и вашите дела!!!
PS: Не сме “платени хакери”, и не го правим от името на някоя политическа партия, ние просто мразим ВАС!!! Ние и хората като нас сме бъдещето на България и всеки божи ден се скъсваме от работа и мизерстваме заради вашата безочливост и НАГЛОСТ!!! Левски и Ботев не са си дали живота, за да си пълните вие гушите!!”.
Хакерите бяха отправили послание и към техническите лица, администриращи сайта на премиера. <–! za webmastrite: SUPER ZLE STE –>, написали те.
Първоначално от пресцентъра на БСП казаха пред “Всеки ден”, че не знаят за случая – нито че е имало хакване, нито че то е отстранено и обещаха да проверят какво е станало. По-късно ръковидителят на пресцентъра Жанет Пашалиева съобщи пред “Всеки ден”, че повредата се отстранява. Екипът, поддържащ сайта, е работил през цялата нощ - от малките часове на деня, когато е осъществена атаката, почти до обяд днес. “Имаме по 300 нападения всеки ден от началото на кампанията. Това говори колко злонамерени са нашите противници”, коментира Пашалиева. Тя уточни, че фирмата, която се грижи за премиерската интернет страници, поддържа и сайта на БСП.
Проверка на “Всеки ден” показа, че последната публикувана статия на stanishev.bg е от 30 юни т.г. В материала премиерът разказва как се е срещнал с Жан-Клод Трише, президент на Централната европейска банка и обсъдили възможността България да се присъедини към еврозоната, което било огромна стъпка за укрепване на нашата икономика.
Кой се страхува от stanishev.bg?

След като блогът проработи, попаднахме на интересна статия. В материала, озаглавен “Кой се страхува от www.stanishev.bg?” и публикуван в 16.00.59 ч. на 19 юни т.г., премиерът разсъждава: “През последните няколко дни броят на атаките към интернет сраницата на Сергей Станишев се увеличава показателно. Само за вчера са регистрирани повече от 350 атаки от платени хакери. Явно някой е обезпокоен. Въпросът е: кой се страхува от http://www.stanishev.bg/?”. По-нататък е даден и отговор: “Очевидно има политици, които се страхуват от това да загубят предстоящите избори. Страхуват се, че хората ще разберат истината за опасността от приватизационната политика. Притеснени са, че хората ще разберат за техните планове да продадат нашите болници, университети и предприятия. Страхуват се, че народът ще избере лидери, които му предлагат социална сигурност, повече работа, по-добри заплати и пенсии, а не голословна реторика. Страх ги е да участват в дебати пред българския народ, защото нямат истински решения за проблемите”.
“Е, има защо да се страхуват. Ние продължаваме. www.stanishev.bg си остава онлайн. Никой не може да скрие посланията ни към всички българи. На наша страна са столици хиляди българи, които искат страната ни да бъде управлявана отговорно от политици, които знаят как да защитят техните работни места и да им предложат по-добро бъдеще”, убеден е Станишев.
Първият коментар под статията е направен на следващия ден. Силвия Халаджова окуражава премиера: “На тази страна и трябва твърда ръка. Продължавайте все така” (правописът е запазен – б.а.). От следващия ден форумът малко-помалко започва да се пълни. “А как разбрахте, че атаките са от ПЛАТЕНИ хакери, а не от недоволни от вашето управление компютърни специалисти?”, пита форумец, подписал се като “Хакер”. Оттам насетне коментарите са по 3-4 на ден. До днес. 31 коментара за има-няма два часа. Последният е на Ростислав. “Никой не се страхува от станишев.бг Истината е една, така както е написал хакера - цяла България ви МРАЗИ и ненавижда. А защо е така, то е пределно ясно. Когато изпукат всички изпляскали дъртофелници няма кой да има да гласува за БСП”, е написал той в 12.48 часа.


четвъртък, 2 юли 2009

Сетиха се!... Секциите в чужбина са на сайта на МВнР

30.06.2009
Министерството на външните работи започва да публикува от днес на интернет страницата си (mfa.bg) адресите на секциите, разкрити в 58 държави за парламентарните избори на 5 юли.
Говорителят на министерството Драговест Горанов каза, че всеки български гражданин в чужбина ще може да провери къде може да гласува.
Международният пресцентър за изборите ще започне да работи на 5 юли. Заявка за отразяване на дейността му са подали около 1000 журналисти, от които 12 са от чужди медии. На 2 юли ще може вече да се получат акредитациите за изборния ден за влизане в пресцентъра.
Както и на предните избори - за Европейски парламент, пресконференциите ще бъдат по 30 мин. за политическите партии и ще започнат след като излязат първите резултати от гласуването и партиите се разберат помежду си.
Утре в 11.00 ч. министърът на външните работи Ивайло Калфин и неговите заместници ще дадат пресконференция - отчет за дейността на министерството за последните 4 години.

неделя, 28 юни 2009 г.

FIRESTORM

Най-новата и най-добрата Българска Рок Група.
Тази седмица на живо в София с ПП Другата България и в Пловдив с ДСБ
Чуйте техен кавър на плеъра по-долу.


събота, 27 юни 2009 г.

петък, 26 юни 2009 г.

Гласуването в чужбина - мисията е възможна

Избори за 41-во Народно събрание 2009

Инициативата „Гласуване без граници“ на Синята коалиция възникна в отговор на множеството сигнали от чужбина за Евроизборите, на които много българи не можаха да гласуват поради малкия брой на секциите и тромавата процедура за създаване на допълнителни избирателни секции. По-долу следва най-актуалната информация за организирането на избори на 5 юли 2009 г., която е събрана от страницата на инициативата „Гласуване без граници“.
След оказване на безпрецедентен граждански натиск ЦИК промени своето решение и позволи откриването на изборни секции на всяко място, където има българска общност. Списък с отворените от Външното министерство секции можете да изтеглите тук в .xls формат и тук - в .ods формат.
Вестник „Дневник“ посочва, че в горния списък не фигурират точните адреси, където ще може да се упражни правото на глас и това затруднява избирателите извън страната. Пак според „Дневник" българите в чужбина са заявили, че ще се самоорганизират и в близките дни в интернет ще бъде разпространена карта, на която ще бъдат публикувани адресите на секциите и всеки ще може да провери къде му е най-удобно да гласува.

Как да откриете секция във вашето населено място в чужбина:
Нужно е
1) Инициативен комитет за Избори в Х (достатъчни са двама единомишленици, които да поемат организацията)
2) адрес на зала за гласуване (не е необходим официален документ, че имате зала. В идеалния случай това е в обществена сграда, кметство, асоциация, църковна постройка, ...).
3) Необходимо е по най-бърз начин, да изпратите писмо до Консула (мейл) от името на Инициативния комитет заедно с адреса на залата. Добре е да говорите с него и по телефона. Адресът е необходим, за да може Консулът да поиска разрешение от властите. Решението на Консула трябва да е положително, ако има доказана българска общност. Какви доказателства?
Например
- вече са провеждани избори
- не са провеждани избори, но има регистрирана българска асоциация
- няма асоциация, но можете по някакъв начин да докажете че има общност. ЦИК не указва броя на българите, но можем да предположим че 100 потенциални гласоподаватели е достатъчно.
Разбира се Инициативния комитет трябва да се заеме с организацията (зала, урна, тъмна стаичка), без това няма да получите разрешение. Веднъж имайки неформален положителен отговор, мислете за СИК (секционна избирателна комисия) : председател, зам.председател, секретар, 4 члена + 2 резерви
Кой може да ви попречи ?
- Консулът, но той трябва задължително да се аргументира. Ако не е убедителен, настоявайте да изпрати писмо до Външно министерство, което го препраща в ЦИК, нека те да откажат.
- Страната,в която живеете, може и да не разреши извън дипломатическо представителство. Информирайте се, дали другите общности са могли да гласуват при подобни условия. Във Франция се преборихме, защото разбрахме, че на румънците е разрешено! Нашите дипломатически мисии често не познават местните закони и предпочитат да се крия зад "ами те няма да ни разрешат". Нека Консулът отправи запитване официално.
Организаторите от „Гласуване без граници“ призовават онези от българите, които имат възможност и желание, да се свържат с „националния си координатор" (списък) за обмяна на мнение и помощ за организирането на секции на колкото се може повече места. Следете форума на инициативата за допълнителна информация.

четвъртък, 25 юни 2009 г.

ИСКАМЕ ДА ГЛАСУВАМЕ

БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА, ПОИСКАЙТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА БЪЛГАРСКИ ПАРЛАМЕНТ
НА 5 ЮЛИ 2009 КАТО СЪЗДАДЕТЕ СЕКЦИЯ ВЪВ ВАШИЯ ГРАД!
Ако желаеш да гласуваш в чужбина в изборите за Народно събрание на 5 ЮЛИ, тук ще намериш утвърдените вече избирателни секции, както и заявените да бъдат създадени от българи по света избирателни секции.

Ако няма удобно/близко до теб място за гласуване, ще можеш да поискаш създаването на избирателна секция.
С решение No.178 от 18 юни ЦИК премахна крайния срок и изискването за минимум заявители за създаването на избирателна секция.

Ако някой от твоя град вече е поискал създаването на секция, ще можеш да разбереш това и да добавиш своя глас за да подсилиш натиска секцията да бъде създадена.

Повече подробности ТУК!

вторник, 23 юни 2009 г.

Адресите на избирателните секции по света


View Парламентарни избори 2009 in a larger map

Избирателни секции за парламентарни избори по света. Можете да помогнете с доизграждането на картата като публикувате адресите на избирателните секции там където не са известени в коментарите по-долу. Данните свързани с градовете са извлечени от сайта на министерство на външните работи.

ПАСЕ: Защо София не ни кани за изборите?

Бюрото на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа изрази днес разочарованието си, че компетентните органи в България до момента не са отправили покана до ПАСЕ за наблюдение на предстоящите парламентарни избори в страната.
ПАСЕ вижда в това ясен случай на липса на сътрудничество от страна на София, се казва в съобщение на пресслужбата на Съвета на Европа, предаде БТА.
Бюрото припомня, че съгласно съществуващите правила на 27 април е взело решение да наблюдава изборите в България, насрочени за 5 юли, и е създало 20-членна комисия за тази цел - решение, което било напълно известно на България.
"Смятаме, че липсата на навременна покана е показателна за нежеланието на България да изложи функционирането на своята демокрация на международно наблюдение в такъв важен момент", се посочва в съобщението.
Бюрото припомня още, че наблюдението на избори и референдуми на национално ниво е неизменно право на ПАСЕ. Липсата на сътрудничество или отказ да се приеме делегацията на ПАСЕ може да породят дебат на месечната сесия или на заседанието на Постоянната комисия след изборите в България, който може да доведе до санкции, предупреждава ПАСЕ. Санкциите може да включват оспорване на акредитивите на националната делегация, се казва в съобщението до медиите на пресслужбата на Съвета на Европа.
Бюрото на ПАСЕ е решило също да отнесе въпроса до Комитета по мониторинг с оглед за евентуален дебат на октомврийската сесия на ПАСЕ.

петък, 19 юни 2009 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПОСОЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ФЕДЕРАЛНА РЕПУБЛИКА ГЕРМАНИЯ

Уважаеми г-н Посланик,
съгласно Закона за избиране на народни представители в градовете Манхайм, Мюнстер, Нюрнберг, Фрайбург, Карлсруе и Щутгарт бяха събрани по над 100 заявления, което дава правни основания за откриване на изборна секция в съответните градове. В електронно писмо от 15.06.2009 посолството ни уведомява за запитване от страна на посолството и отказ от немската страна, основаващо се на решение на Външно министерство на ФРГ от август 2003. Ние също се присъединяваме към Вашето неизказано разочарование от временния неуспех по отношение на получаване на разрешение за откриване на избирателни секции. Негативното развитие на събитията от последните дни от чувство за отговорност и отчетност към всички попълнили декларации от съответните градове, към взелите активно участие в тяхното събиране и към всички пряко или непряко засегнати български граждани ни подтиква да поставим възникващите въпроси.
1. В личен разговор с представители на сдружението „Златен Век“ от Ерланген дадохте конкретни надежди за възможността да се реализира нашето желание за откриване на избирателни секции. На какво се основаваше това поощрение от Ваша страна? Базира ли се то на предварителни запитвания от страна на посолството към съответните институции и проучване на нормативната уредба?
2. Съществува ли изобщо какъвто и да е предварителен контакт с външно министерство на ФРГ преди или по време на събирането на заявленията от страна на инициативните комитети в контекста на откриване на избирателнисекции и ако да, от какъв характер?
3. В предварителен разговор с посолството ни беше заявено, че за да може да се реализира запитване към Външно министерство на ФРГ е необходим адрес, накойто да бъде избирателната секция. Как без посолството да има всички адреси от съответните градове е реализирало запитването към немската страна?
4. Било ли е запознато посолството предварително с цитираните от немската страна нормативни актове в приложения откъс от вербална нота? Ако, да, как са ги съобразили в подхода и запитването им с цел откриването на избирателни секции?
5. Как тълкува посолството съответния отговор от немската страна и на какво решение от август 2003 се позовава тя?
6. Поради каква причинна не ни е предоставен пълният текст на вербалната нота от немската страна, а само откъс от него?
7. Позовавайки се на Закона за избиране на народни представители / ДВ. бр.36 от15 Май 2009г./ , както и на Закона за достъп до обществена информация / (Обн.ДВ бр. 55 от 2000 г. ,изм. ДВ бр. 1 и бр. 45/2002 г., бр. 103/2005 г.,изм. доп. ДВбр. 24, изм. бр. 30, бр. 59/2006 г.), чл. 4, ал. (1), бихме искали да се запознаем с пълната комуникация с немските институции по отношение на откриването на избирателни секции в Германия.
8. Какви последващи стъпки са били реализирани след първия отказ на немската страна със задача за реализация на крайната цел - откриване на избирателни секции във всички градове, подали заявления и каква е стратегията на посолството в тази насока? Действа ли посолството на принципа, че първият отказ поставя началото на преговорите?
9. Вярно ли е, че от немска страна са разрешили откриването на избирателни секции на Република Гърция на територия на Германия извън техните консулски представителства и ако да, българското посолство възползва ли се от съществуващите на същото основание възможности?
10. Вярно ли е, че според Rundnote 08/19.06.2003 на Външно министерство наГермания от международните мисии в Германия се изисква два месеца преди провеждането на избори да се поиска съгласието на немската страна за откриването на избирателни секции. Ако да, как това е съобразено при подхода за заявяването на желание за изборни секции извън дипломатическитепредставителства.
Уважаеми г-н Посланик,
Като български граждани, бихме желали да подчертаем обществено политическото значение на този казус, който би могъл практически да ограничи правата на глас на хиляди български граждани в Германия. Изразяваме надежда, че това може да се дължи на всичко друго, но не и на липсата на достатъчна решителност от страна на българските институции за решаване на въпроса в полза на българската демокрация и настояваме да направите всичко възможно, за да бъдат открити секции и в градовете, в които няма дипломатически представителства. Чувстваме се задължени да уведомим българската общественост, защото българското общество има право да знае за въпроси, отнасящи се до изконните демократични права на българските граждани, независимо от тяхното местоживеене. Също така си запазваме възможността да комуникираме директно и с немската страна, ако не получим очакваното пълното и незабавното съдействие от страна на българското посолство като представител и изразител на волята на българския народ.
С уважение: Представителите на инициативните комитети за откриване на изборни секции запарламентарните избори на 05.07.2009 в градовете Карлсруе, Манхайм, Мюнстер,Нюрнберг, Фрайбург, Франкфурт, Щутгарт и други заинтересовани граждани.

четвъртък, 18 юни 2009 г.

Българки се сетили, че ги дискриминират..

18 юни 2009 / News.dir.bg
13 Българки сезираха Комисията за защита от дискриминация (КЗД) срещу дискриминационния характер на реклама на мастика "Пещера" на Винпром "Пещера" АД със заглавия "Страст на кристали" и "Сезонът на дините".
В отговор на жалбата състав на КЗК образува преписка и ще проведе заседание, съобщиха от комисията, предаде БТА.
Според жалбоподателките тази реклама "във всичките й форми на проявление дълбоко и трайно" ги дискриминира като жени. Те смятат, че тя нарушава и европейското право за равно третиране на половете при предоставяне на услуги.
В рекламата жалбоподателките виждат и тормоз на основание пол, тъй като нейното съдържание и послания накърнявали достойнството им и създавали унизителна и обидна среда за тях и за преобладаващата част от жените. Жалбоподателките твърдят, че рекламата представлявала и незаконна намеса в
личния им живот.
Комисията ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на адвоката Венцислава Костова.

Още една идея за дискриминираните Българки:
Тази тъпа реклама се излъчва и на Bg World TV non stop.
След като това е така важно за вас, заведете дело и срещу Bg World TV

И въпрос:
Защо не заведете дела срещу тия които отнеха залъка на родителите Ви.
Или на вашите родители залъка не е отнет?

Повече на BG World TV. Това което не искате да видите ще видите на BG World TV.

понеделник, 15 юни 2009 г.

Stefan d-r D Tcholakov

Стефан Димитров Чолаков произхожда от семейство на служещи. Обвиняемият има завършено висше образование (ВИФ), специалност ски биатлон. Не е ангажиран в общественополезен труд. Работи сезонно като воден спасител по Черноморието. Не е женен и не е осъждан. Не членува в политически организации. Няма изградени трайни трудови навици. В града е известен като ексцентрична личност, стремяща се да "демонстрира" разлика между себе си и окръжаващите го... Има прояви на недисциплинираност и редовно предизвиква скандални ситуации.

На 4 ноември 1980 г. един 36-годишен мъж влиза в пощата във Враца, уверено тръгва към гишето за телеграми, иска бланка и почти без да се замисля, написва на нея предварително намисления текст.

Когато го прочита, пощенската служителка се парализира от уплаха. Веднага вика началника си, който уведомява по най-бързия начин милицията... Причината е и в адреса, и в текста на телеграмата. Младият врачанин иска да изпрати телеграма до Джими Картър, тогава кандидат за президент на САЩ. "Аз съм за демокрацията, демократическата партия и демократическият представител Джими Картър да бъде президент на САЩ", пише на бланката. Заради това му изпълнение Държавна сигурност моментално започва разследване срещу Стефан Чолаков. Разследване, след което съдбата му започва да криволичи по доста трагичен начин...

Ако сте хвърляли дори и един-два пъти поглед на някой форум в интернет, сто процента знаете за него. Той е ужасът на всички модератори, кошмарът на системните администратори на сайтовете, в които може да се пускат свободно мнения по различни теми. Постингите, подписани Stefan d-r D Tcholakov, Sverige, са винаги ужасно дълги, агресивни, пълни с псувни, расови обиди, несвързани и често налудничави. Освен това са много. Страшно много.

Легендите за Стефан д-р Д. Чолаков също са много. Една от най-разпространените е, че в шведска психиатрия експериментират, като предлагат на пациентите си достъп до интернет като част от терапията им. Друга градска легенда твърди, че Той не е реален човек а бот - софтуер, който симулира изкуствен интелект... Съвсем насериозно в един момент по форумите се обсъждаше и възможността Tcholi Boli-Sverige да е някакъв социален експеримент на няколко души, защото количеството текст, произведено за една нощ от него, беше огромно.

Според врачанските съдебни психиатри от 80-те Стефан Чолаков не страда от психическо заболяване "в тесния смисъл на тази дума". Те са се занимавали с него в качеството му на обвиняем за престъпления срещу идеологията на народната република. В обвинителния акт към неговото първо дело от 1981 г. са цитирани данни от съдебно-психиатрична експертиза, в която се казва, че той е "само една акцентуирана личност от смесен тип". Преведено, това означава, че тогава той е бил просто по-странен от обикновеното.

Делото срещу Стефан Чолаков е без никакво съмнение политическо. Постъпките, за които той е осъден първоначално на три години затвор, категорично го превръщат в дисидент.

Няколко месеца след като пуска Телеграма до Джими Картър през април 1981, Чолаков решава да се кандидатира за народен представител. В писмо до Народното събрание и вестниците "Работническо дело" и "Поглед" той описва основните пунктове от предизборната си програма. "Ще предложа да се премахнат платените партийни секретари... като ненужни, причиняващи бреме за икономиката на страната", цитира предложението му окръжният прокурор на Враца в обвинителния акт по делото.

Стефан Чолаков протестира и срещу строежа на нов партиен дом във Враца. "Като гледам строящия се партиен дом, който е тъй величествен, а до него се намира една невзрачна за момента болница, се чудя защо трябва да се вмъкват толкова клатикраковци и още колко ли трябват, за да се запълни тази сграда", пита той в друго писмо до медиите.

Днешният хиперактивен участник във форумите съвсем открито симпатизира и на полската "Солидарност". Той дори успява да се свърже с хора от организацията и те му изпращат писмо. "Ние тъгуваме за симпатичните и свободни хора във Враца", пишат му те. В предварителното следствие Чолаков без никакви притеснения изразява своите възгледи. "Възхищава ме това, че хората в Полша бяха единни и извършиха всичко без насилие", казва той на служителите от Държавна сигурност. Единственото веществено доказателство по делото срещу него е значка на полските профсъюзи, която е носил "демонстративно закачена на ревера на сакото си".

Обвиненията срещу Стефан Чолаков са за противодържавна агитация и пропаганда "с цел отслабване на властта в народната република". По време на разпитите Чолаков отказва да се признае за виновен. Казва, че не е имал за цел да отслаби властта, а "свободно да изкаже мнението си".

Осъждат го на Три години затвор със строг режим.

Максималният срок, предвиден за тези "престъпления", е пет години. Спасява го чистото му съдебно минало. Сред утежняващите вината обстоятелства е и следната констатация: "Стреми се да се изяви като човек "свободен", независим, на който не могат да се натрапват чужди идеи и мнения, човек независим от обществото, в което живее."

Друго описание на Чолаков днес може да предизвика крива усмивка. "Има навик да пише до различни инстанции по различни въпроси", пише в обвинителния акт прокурорът.

Стефан Чолаков излежава цялата си присъда и излиза на свобода непроменен. След известно време е осъден отново на година и половина лишаване от свобода, пак при строг режим.

През 1988 отново е арестуван. Според стария емигрант в Швеция, също участник в различни форуми - Иван Иванов от Упсала, Стефан Чолаков прекарва три месеца в изолационния карцер на следствения арест на ул. "Развигор" в София. Г-н Иванов разказва, че тогава от ефира на "Свободна Европа" известната водеща Румяна Узунова започва акция за освобождаването на него и други дисиденти. Тя се оказва успешна и на Чолаков му се разрешава да замине за Франция. Оттам отива в Германия, а накрая се озовава в Швеция. По това време обаче психиката му е силно разклатена. "Аз лично и едно навремето "вражеско" сдружение се ангажирахме и помогнахме Стефан да получи статут на политически бежанец по Женевската конвенция в Швеция в момент, когато неговата неспособност да опише нещата и на адвоката му да ги разбере бяха довели до отказ от страна на властите", казва г-н Иванов във форума на mediapool.bg. От време на време той обяснява накратко на различни места историята на Чолаков. "Зная, че участието на Стефан в какъвто и да било форум днес е невъзможно. Но малцина знаят, че това е по причини, над които той няма контрол. Винаги, когато става въпрос за него, считам за морален дълг да споделя защо това е така и да моля за човечност към него", казва г-н Иванов.

В Швеция животът на Стефан Чолаков също не е лесен. Той се установява в малкия град Векшьо. Не може да си намери работа. Живее само от социални помощи. Според различни негови постинги из българските форуми често му спират интернета вкъщи заради неплатени сметки. В тези случаи той отива в интернет кафета или в близкия университет, откъдето също често го гонят, понякога с полиция. Срещу него се водят и дела най-често за неплатени сметки. Среща се с полицията, защото и в Швеция не спира да протестира, но лозунгите, които издига, често са откровено антисемитски. Задържан е, когато се опитва да напише "Българският поп е шпионин" на моряшката църква в Малмьо, която понякога се ползва за източноправославни служби. Полицията го отвежда и когато опъва палатка в градинката срещу българското посолство през 1993 с цел да протестира срещу нещо си...

Така че следващия път, когато попаднете на постинг от Стефан д-р Д. Чолаков, не го обвинявайте толкова. Припомнете си тези истории и ще видите, че няма да ви дразни толкова - все пак 40 години са го карали да мълчи по доста неприятен начин. Някак си е дочакал по-добри времена. Нека им се радва...

Разбира се, пробвах да се свържа с него. Написах му мейл с няколко въпроса и молба да си даде телефона, за да се чуем. Vaprosa schte go reschim ne po telefon. Az po telefon ne govorja, написа ми той и предложи да се видим тези дни, защото идва в София. Az schte si nosja videokamerata, za da zapisvam kakvo sam ti otgovarjal!, предупреди ме Чолаков. Каза ми да го чакам на летището и даде инструкции:

MOJE I DA ME POZNAESCH - SCHTE BADA S RANIZA !

MOJE DA NOSJA SCHVEDSKI BAIRAK !

STEFAN D -R D TCHOLAKOV

24 MAJ 2009

SVERIGE K

петък, 12 юни 2009 г.

Ало, Станишев съм! - Забраниха на Станишев да тормози гражданите по телефона



Комисията за защита на личните данни излезе със становище, че предизборните прозвънявания на премиера до избирателите нарушават законните им права.
от Денислав Цонев

Телефонната агитация на БСП за евроизборите, в която дейно участие взеха премиеът Сергей Станишев и външният министър, а вече евродепутат Ивайло Калфин е била в нарушение на Закона за личните данни. С такова становище излезе Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) http://www.cpdp.bg/?p=news_view&aid=65.
Реакцията на комисията е по повод постъпили жалби от граждани, според които правата им са били нарушени при обработване на личните им данни за предизборни кампании.
В дните преди евровота Коалиция за България и в частност БСП предприеха агресивна агитация с телефонни обаждания до абонати БТК и на мобилни оператори. Първо червени активисти звъняха на случайни граждани и ги питаха за кого ще гласуват. После водачът на листата на БСП Ивайло Калфин прозвъня телефони, за да обяснява колко важен е вотът и избирането на подготвени хора. В навечерието на изборите се стигна и до премиерско обаждане, в което Сергей Станишев напомни колко много работа е била свършена досега.
От пресцентъра на "Позитано" 20 пък предварително обявяваха, че телефонните призиви ще са до членове и симпатизанти на БСП. На практика обаче записаният глас на премиера достигаше и до хора, които с удоволствие биха го наругали, ако можеха и да говорят с него. БСП така и не обясни откъде и по какъв ред са взети личните gsm-номера на гражданите и защо им е звъняно против волята им. Че това е било напълно незаконно стана ясно и от днешното решение на комисията, според което записът "Здравейте, обажда Ви се Сергей Станишев" не е било редно да се чува от непознати на премиера граждани.
"Основните способи за осъществяване на предизборна агитация са с характер, предполагащ широк кръг от адресати, без да е необходимо тяхното индивидуализиране. Изключение от това правило правят предизборните събрания, но при бележката, че присъствието на съответно физическо лице (избирател) на предизборно събрание предполага неговото съгласие", обясняват от комисията . Забранена е и агитацията с sms-и, съобщения по пощата или електронната поща, защото се квалифицира като "политически директен маркетинг" и също изисква съгласието на получателя. В становището се казва още, че по време на кампанията за парламентарните избори подобна агитация не бива да се допуска. Приема се, че в този й вид тя е насочена към физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано с номер и други специфични признаци - физическа, физиологична, генетична, психическа, психологическа, икономическа, културна, социална или друга идентичност на лицето. Подобна агитация е допустима само с изричното съгласие на физическото лице.
От КЗЛД казват още, че на основание чл. 38, ал. 1 от Закона за защита на личните данни всеки гражданин има право да сезира Комисията при нарушаване правата му по Закона за личните данни по време на предизборната кампания. "В тези случаи комисията ще предприеме допустимите от закона действия с оглед защита на физическите лица от неправомерно обработване на личните им данни, включително и налагане на предвидените от закона санкции", пишат в становището си от КЗЛД.

четвъртък, 11 юни 2009 г.

ИЗБОРИ - и тая работа не става без пари...



By Ivan Bedrov 11.06.2009





Напишете думата “избори” в Google. Това е резултатът. В жълто са спонсорираните връзки. Т.е. някой плаща, за да ми излизат на първо място точно boykostov.info и bsp-eu.bg.
Тия пари не свършват. Не, нямам предвид ония. Ония в бюджета свършват. Но тия явно не свършват.

събота, 6 юни 2009 г.

Политическа партия Другата България


Единствената Партия, която се изправя в защита на Българските емигранти.

Другата България е първата и единствена партия в България, която си е поставила за цел да осигури пряко политическо представителство на българските емигранти в Народното събрание и другите държавни институции. Това ще бъде важно условие за разширяване участието на тези български граждани в решаването на проблемите и ускоряване демократичното развитие на България. По различни оценки числеността на българите в чужбина възлиза на между три и пет милиона. Те са част от българската нация, а огромното мнозинство от тях не е прекъснало връзката с Родината и желае да спомогне за нейния напредък.
Повече за Другата България прочетете ТУК!

петък, 5 юни 2009 г.

Ало? Ало, ало, чувате ли ме??? Станишев съм!

05.06.2009
Фенове на БСП ще чуят телефонен поздрав-призив от премиера социалист

Нов подход – директен маркетинг, е избрал премиерът Сергей Станишев в отношението си към феновете на Столетницата. Председателят на БСП и премиер на страната ще направи телефонен призив към членове и симпатизанти на партията, съобщиха от пресцентъра на червените. Станишев ще ги прикани да гласуват на изборите за европарламент в неделя. Ако си мислите обаче, че ще можете да си лафите безкрайно с премиера, много се лъжете. Призивът предвидливо е записан, така че човекът от отсрещната страна няма да има друг избор освен да слуша или да затвори.
Въпроси, оплаквания и похвали няма да могат да бъдат отправяни. В телефонното съобщение премиерът ще напомни, че от евровота зависят много важни въпроси – от здравеопазването до образованието, както и защитата на пенсиите. "Нека изпратим подготвени професионалисти с опит, хора, които ще защитават българските интереси по най-добрия начин", ще се лее от слушалката. Преди да чуят премиера обаче, днес поддръжниците на партията първо ще чуят водача на евролистата на "Коалиция за България" Ивайло Калфин, който също ще ги омайва със записан призив.
DNES.BG
P.S. Толкова си могат и премиерчето и вицето му и партииката им! ЛЪЖЦИ, които не дават възможност дори на (тъпите си) почитатели да кажат какво мислят! Нина Тодорова, София

вторник, 2 юни 2009 г.

Кой къде се опитва да духа и изобщо кои и защо висят по секретарските приемни...

Премиерът Станишев отново проявявал засилен интерес към Моника Йосифова, която ще води предизборната кампания на БСП, шушукат из червените кулоари. Фирмата на бившата журналистка и съпруга на бившия банкер Венцислав Йосифов тотално изместила Нидал Алгафари от пиар обслужването на червените...

Същата клюка върлуваше и преди година. Тогава тя бе толкова настойчива, че смятаната за изключително близка до Сергей Ирена Борисова ходела много нервна из коридорите на МС. Ирена (която е на около 30 и стояла в стаята преди премиерския кабинет със секретарките) се беше приела почти като бъдещата г-жа Станишева, одумват я нейни дружки.

понеделник, 1 юни 2009 г.

ДЪРЖАВАТА УБИЕЦ

Понеделник, 2009, Юни 1
Поредената катастрофа. Сухата статистика - 16 души загинаха на място,1 почина в болницата, а 13 са ранените при тежък инцидент в местността Бакаджиците край Ямбол. Дванадесет от жертвите са жени, четирима са мъже. Сред загиналите е и 16-годишно момче. Всички са били пешеходци и търговци.Можеше ли да се избегне поредната голяма трагедия трагедия? Отговорът е ДА. Но за да се сведат до минимум подобни случаи е необходимо да има държавност, ред, законност и справедливи наказания за престъпниците. А вместо това ...
ДЪРЖАВНОСТТА
Институцията, която трябва да упражнява контрол на движението по пътищата е МВР. Още в първите години на демокрацията, когато министър е комунистическият генерал Атанас Семерджиев, ведомството е обезличено. На служителите са предложени два варианта за да „обслужват” налудничавата неокомунистическа политика в годините на прехода. Единият е извън ведомството в сформиращите се престъпни структори – охранителни фирми, търговски дружества в и извън страната, учреждения и институции. Предлогът е, че не могат да се разделят с БКП – партията, която е смисъл на техния живот (пример Бойко Борисов). Сюжетите за изгонените професионалисти от МВР, които обикаляйки кофите за боклук за да търсят храна, случайно попадат в престъпните групировки са приказки за наивници!Вторият вариант е вътре в министерството, за тези които уж могат да се разделят с БКП. Така МВР се превръща в охранителна фирма за неокомунистическата престъпност. Двадесет години по-късно полицаи пушат и пият кафе в градинката пред сградата на министерството. А контролът по пътищата се свежда до разговори от типа: „ Акт ли ше пишеме или ше почерпиш?”В тази ситуация на висшите шефове от МВР не им остава нищо друго освен, по време на национален траур, да организират луксозни банкети. video4530643_0
РЕДЪТ
Редът е мълчаливо озаконено и упорито утвърждавано безредие. Журналистическо разследване, излъчено по БТВ, показва как можете да получите шофьорска книжка, удостоверение за психическа годност, удостоверение за техническа изправност – изобщо всякакъв документ, който ви е необходим за да шофирате по пътищата, без никога през живота си да сте хващали волан св ръцете си. Субекта оформящ тези документи е известен – Държавна автомобилна администрация. Известни са и нерегламентираните тарифи, които се плащат „под масата” за всеки отделен случай. Поставяте си парите в пликче, давате ги на когото трябва и получавате каквото трябва. Впечатляващият резултат е шофьори - убийци на пътя!Друг съществен елемент от пъзела на безредието са превозните средства – убийци. Страната е покрита с автокъщи за продажба на автомобили втора употреба. Повечето от тези автомобили са пътуващи гробници. Не по – различно е положението с рейсовете на фирмите предлагащи транспортни услуги. Всичко това е така, защото родните джамбази не желаят да правят разходи за изправни автомобили. Тях ги интересуват само приходите. А тези приходи са огромни и отиват в банковите сметките на престъпната неокомунистическа мрежа.Трети елемент е трагичното състояние на пътната мрежа.„Демократи за силна България обявиха, че прокурори са прекратили производство срещу министрите Орешарски, Гагаузов и Мутафчиев за извършени престъпления в особено големи размери в Пътния фонд. Според ДСБ тези констатации се съдържат в доклада на одитора KPMG, който е засекретен и достъпен само за служебно ползване."Става въпрос за раздаване под масата на стотици милиона лева на фирми, близки до управляващите, част от които се връщат в партийните каси", каза Атанас Атанасов.Една от фирмите, получила обществена поръчка е "Инфрастрой", в която участие имат Васил Божков, братя Галеви и небезизвестния Таки.Скандалът в Пътния фонд гръмна в началото на годината, от разследване на вестник "Капитал", за конфликт на интереси около бившия изпълнителен директор на структурата Веселин Георгиев и по-малките му братя.Журналистическо разследване доказа, че по схемата "батко на братко" фирми, управлявани от братята Георгиеви са получавали от държавния пътен фонд поръчки за поддържане и ремонт на пътища, както и за продажба на пътни строителни материали за милиони левове.На това Брюксел реагира незабавно - спря ни европейските пари за инфраструктура и сезира по случая европейската служба за разследвания ОЛАФ.” Афера.бгНа фона на всичко това няма защо да се чудите, че пътищата в страната са в окаяно състояние.
ПРАВОРАЗДАВАНЕТО
„През 1998 г. при пътен инцидент с активното участие на футболния бос Ивайло Дражев загиват двама души и един е тежко ранен. От този момент нататък здравето на Дражев се влошава и процесът на оздравяването му е твърде продължителен, за да се осъществи поне някакво подобие на съдебен процес срещу него.Фарсът по този казус продължава вече 11 години. През 2009 г. нищо не предвещава скорошен завършек. Развитието на историята въвлича почти всички институции, които пазят футболния "Остап Бендер", слагайки последните щрихи в образа на една абсурдна държава.След инцидента с шофьора Ивайло Дражев, следствието образува дело за причиняване на пътен инцидент с нанесени тежки материални щети. Въпреки наличието на двама загинали, разследването така и не ги отчита в члена от Наказателния кодекс, по който е заведено досъдебно производство. Не се отчита и алкохолната проба на Дражев, която е положителна.Година по-късно разследването е приключено от бургаското следствие с мнение за прекратяване, тъй като не е открито престъпление. Само 4 години по-късно, след прочитане на известен брой медийни публикации, в Окръжната прокуратура в Бургас се усещат, че нещо в този случай не е наред. Делото е възобновено по тяхно искане и предадено на съд през март 2004 г. Обвинението вече е за причинена смърт при шофиране в нетрезво състояние.” Красен Николов ,28 Януари 2009
Може би си задавате въпроса: На кого е нужно да създава подобен хаос в държавата? Ще ви отговоря: На новите собственици на България.Те много добре знаят, че голяма риба се лови в мътна вода. Режисираните безпорядък и беззаконие съсипват и зачеркват живота на безчет невинни хора. Само че, на кого му пука?
Ангел Йорданов

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically