Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

неделя, 29 ноември 2009 г.

Измамник събира пари за бебе, уж болно от левкемия


Лъжлива обява за болно от левкемия бебе на 14 месеца със снимка и набирателна сметка за лечение в Германия е пусната от измамник във "Фейсбук".
Майката на момченцето - 21-годишната Спасимира Маврова, случайно се натъкнала на обявата в интернет и направо отишла в полицията в Пловдив.
"Втрещих се, като отворих фейсбука и видях моето дете. През януари се регистрирах в интернет сайта www.bebealbum.bg. и качих няколко снимки на сина си Иван, който бе на 3 месеца. Като повечето майки исках да направя виртуален албум на детето си", разказа Спасимира. До есента качила 15-ина снимки.
В петък нейна приятелка й пратила линк към форума на сайта www.forum.bg-mamma.com. Когато го отворила, Спасимира прочела писмо от друга майка, която предупреждавала за измамна обява във "Фейсбук". В нея пишело, че се събират пари за дете на 1 г., което се казва Силви и страда от остра форма на лимфобластна левкемия. Имало и снимка на майката.
"Това не бях аз. Направо онемях. А и името на детето бе женско", обяснява Спасимира. В обявата пишело още, че родителите на детето разбрали за болестта преди 11 месеца. Разполагали с 90% от парите, нужни за лечение в Германия. За останалите била посочена разплащателна сметка в клон на Експресбанк във Варна. Имало и фалшив GSM, на който уж да се свързват с майката.
"Молбата" е прочетена от 1700 души, които заявили, че подкрепят каузата.
"Бебето ми си е живо и здраво. Изтрих всички негови снимки от сайта. Никога повече няма да качвам в интернет лични фотографии, страх ме е", зарича се Спасимира.
Преди да забременее, тя работила като магазинерка, мъжът й Николай е водопроводчик.
Снимката на бебето е копирана от сайта и от фалшив адрес във "Фейсбук" е разпратена в мрежата, обясниха криминалисти.
"Експерти установяват сървъра, за да се стигне до извършителя", заяви шефът на полицията в Пловдив Тодор Чонов. По непотвърдени данни автор на злонамерената обява е 25-годишен мъж.
Още не е ясно дали състрадателни потребители на социалната мрежа в интернет са превеждали пари по сметката на измамника.

петък, 27 ноември 2009 г.

Re:tv спира да излъчва...

Новинарската телевизия Re:tv спира да излъчва програмата си от тази вечер. Решението на собственика на канала - фондация "Граждански медии" - е свързано със свития рекламен пазар и световната финансова криза.
В отворено писмо до работещите в телевизията бордът на фондацията обяснява: "Преди почти две години решихме да инвестираме средства и усилия в създаването на гражданска телевизия, водени от разбирането, че публичния дебат има нужда от място, в което се съобщават важните новини и където се провеждат качествените разговори за проблемите на обществото и държавата.
Със създаването на телевизията искахме да покажем няколко неща - че може да има прозрачна собственост и финансиране на медии в България, че и в българското общество има място за сериозна и независима телевизионна журналистика. Не успяхме."
"Телевизионният рекламен пазар не подкрепи нуждата от съществуването на гражданска телевизия. В проекта до момента са инвестирани 9 млн. лева средства на дарители на фондация "Граждански медии", но тежката финансова криза направи финансирането на телевизията невъзможно за по-дълъг период по този начин", пише още в писмото.
Новината за спирането на Re:tv беше прочетена преди малко в ефира на телевизията от изпълнителния директор Асен Григоров в предаването на Иван Бедров "Булевард България". Той уточни, че излъчването ще спре тази вечер в 22 часа.
Един от учредителите на фондация "Граждански медии" Светослав Божилов коментира пред "Дневник", че "голям граждански проект в условията на криза оцелява трудно".
"Аз бих напомнил две събития, които показаха силата на свободната медия: Re:tv единствена излъчи директно погрома на студентските протести на 14 януари и за първи път извади на светло невероятните детайли по случая "Борилски", така Асен Григоров коментира пред "Дневник" как телевизията е изпълнявала мисията си и че е успяла за кратко време да създаде качествен продукт може би най-трудните тв формати - информационен канал.
Опитите за пресктруктуриране на медията и търсенето на нова формула за финансирането й не са гарантирали дългосрочност за качеството на проекта и затова собствениците обясняват: "Взехме трудното решение да затворим телевизията. Смятаме, че е по-правилното пред това да оставим успешен екип и телевизионен продукт с добро име, да стане зависим от евентуално бъдещо неясно финансиране".
Новинарската телевизия Re:tv започна да излъчва програмата си през месец май 2008г. Неин изпълнителен директор стана журналистът Асен Григоров, който преди да поеме канала беше продуцент на сутрешния блок на БНТ - "Денят започва". Амбицията му беше Re:tv "да е медия, която ще се развива върху диалога, която ще работи не "за", а "с" аудиторията. Това ще е и място, в което ще се ценят високо личностите и професионалната журналистика", коментира при старта Григоров.
Re:tv е първият проект на фондация "Граждански медии". Фондацията е регистрирана в края на юли 2007 г. Мисията й е да подкрепя свободата на изразяване, разнообразието на мнения и качествената журналистика. Освен финансиста Светослав Божилов в съвета на дарителите на фондацията влизат Иво Прокопиев, издател на "Дневник" и "Капитал", и политологът Иван Кръстев.

Полезното в България не оцелява!!

сряда, 25 ноември 2009 г.

ВТАСАХМЕ Я!!


Чалга президент гостува в Чалга шоу и изнася лекции по Чалга политика !
Доживяхме да видим и това в страната Чалгария !
През месец юни публикувах в моя блог четири части на материал, озаглавен „ Стратегия за профанизация на нацията ”. Това което видяхме снощи по БТВ бе своеобразен връх в това направление. Ето и някои акценти:
"На Цветан Цветанов не му е работа да събира информация за президента, а като шеф на МВР и патрон на ДАНС да прави това за мутрите." Това, което другарят Първанов старателно забравя е, че в годините на прехода той беше един от основните радетели за отглеждането на мутрите, като „наказателни” отряди при осъществяване на налудничавата неокомунистическа политика в страната. Сега когато, същите тези мутри създадоха партия ГЕРБ и му показаха среден пръст, той започва да протестира. Истината е, че ако МВР не беше обезличено като институция от бивщите комунисти и ако то се ръководеше от читав министър, излъчен от читава партия, сега то щеше да се занимава и с мутрите и с президента и такива като него по подобаващ начин!
„Държавният глава отрече да са били излишни пътуванията му до Южна Корея и Австралия по време на криза. Първата страна била на 12-о място по икономически ръст, а втората - на 14-о. „
Как обаче да си обясним безбройните му посещения в Москва , в качеството му на президент и опитите на неговата партия да превърне демократичния процес в кошмар с цел запазване влиянието на Русия в България независимо, какво струва това на обикновенните хора и на самата страна?
„Безспорно най-интересния въпрос, който беше засегнат по време на гостуването на Георги Първанов в предаването на БТВ се отнасяше до вероятността президентът да създаде собствена партия след края на мандата си след 2 години и половина. Първанов беше категоричен, че е дал обещание да не се връща в БСП, но не изключи възможността да подпомогне една или друга структура или кауза, без това да означава, че търси начин да реализира себе си.”
Дали под подпомагане на кауза Хаджи Гоце няма в предвид някоя нова сделка от типа „ Петрол срещу храни”? Или може би създаването на нова неокомунистическа олигархия, защото вече съществуващата се е вмирисала от всякъде? А може би, ще инициира превръщането на България в pуска губерния в рамките на НАТО?
И докато другарят президент си говори сам в ефира, а Чалга премиер ни засипва с простотии и кретенизми в стил – „Елате вие, да не до’еме ние!”.
Червени другарки от ГЕРБ и БСП пък са се хванали за косите и се опитват да си избодат очите.
А, бе ... втасахме я !!
Ангел Йорданов

неделя, 22 ноември 2009 г.

Според Социалното министерство на предишния кабинет 8 = 408 лв.

Септември е първият месец, в който има по-добър износ от септември миналата година, така че има наченки на подобрение, каза Симеон Дянков пред Нова Телевизия.
Събрах всички документи за секретния договор между Министерство на финансите и БНБ и ги предадох на прокуратурата, каза Симеон Дянков в предаването "На 4 очи" по Нова Телевизия. Ние трябва да отстраним всичко секретно и всичко трябва да бъде прозрачно, отсече той.
"Аз съм поискал всички държавни предприятия да ми рапортуват в кои банки държат парите си, защото има 3-4 банки, които са привилегировани.
Проверих и кои държавни предприятия не са прибирали дивидентите си, сега ние ги прибрахме в хазната", посочи вицепремиерът.
Септември е първият месец, в който има по-добър износ, дори по-добре от септември миналата година.Това е главно в сферата на земеделието, хранително-вкусова промишленост, стъкларската промишленост, изброи финансовият министър.
Няма закрита сметка на президентството, един ден е имало забавяне за внасяне на 200 хил. лева, но защо това е минало през медиите, не знам. Това беше реакцията на Дянков на информацията на "24 часа" от вчера, че финансовото министерство е опразнило сметката на президентството.
По повод предложението за повишаване на акциза за алкохола, който би донесъл около 61 млн. лв. в хазната, Дянков каза, че толкова му трябват, за да бъдат осигурени лекарствата за онкоболните. Той каза и че идеята му да се извади резерва на Здравната каса от БНБ е включена в проектозакон.
Финансовият министър даде и един пример за злоупотреба в социалното министерство на предишния кабинет.
Без търг е била определена фирма, която да осигури слухови апарати, които министерството плаща. Министерството дало поръчката, като апаратите са били оценени на 416 лв. за брой. Те пък са внесени от Китай за около 8 лв. Така въпросната компания е реализирала печалба от 408 лв.

събота, 21 ноември 2009 г.

Филми онлайн за 25 стотинки на ден

Комедия, драма, екшън, фантастика.България, Русия, Европа, САЩ.
Над 1000 заглавия.
Платен достъп. Заплащане с СМС
За достъп 30 дни цената на СМС-а е 2лв и 50 стотинки
За да платите и получите достъп кликнете на линка по-долу и следвайте инструкциите.
Click here to access this content

Нищо не е от вчера..

В зората на Третото българско царство проституцията била узаконен порок. За разлика от провинцията, където публичните домове били разположени извън чертите на града, в София не било така. Още след Освобождението в централната част на града се пръкват първите бардаци.

Заведения със звънките имена „Аполо", „Сан Стефано", „Орфеум", „Неапол", „2 февруари" изникнали като гъби в самия столичен център, по улиците „Екзарх Йосиф", „Дондуков", „Триадица", „Сердика", „Веслец", „Алабин". Изборът бил изключително голям и мераклиите по тънката част понякога сменяли по два-три публични дома за една вечер. За да влязат публичните домове в централната част на града, видна роля изиграл шефът на столичната санитарна служба д-р Михайлов. Той написал до общинарите следния дълбокомислен доклад: „Съдържателите на публични домове се оплакват, че търговията им върви слабо, че губят и не могат да плащат големия данък от 15. хил. лв. Съдържателите са прави. Публичните домове са много далеч от града. Там съобщенията и осветлението са лоши, поради което порядъчни хора се страхуват да ги посещават. Там ходят само гамените и коцкарите, които не правят алъш-вериш. Предлагам да се преместят в града, но без да им се окачват фирми и червени фенери".

Всъщност, на ул. „Московска" 33, където днес е Столичната община, работили най-скъпо платените проститутки в София.

сряда, 18 ноември 2009 г.

Страшно е.

Прочетете една статия от в-к Сега относно мързела и безотговорността в парламента от страна на БСП и ДПС.
Това го знаем и не е най-страшното.
Прочетете коментарите по-долу на "будните" форумни Българи изобщо не разбрали за какво става дума.Над сто коментара с рецепти за правене на кюфтета. Всеки коментар старателно написан си отнема достатъчно време на писача.
Въпроси:
Освен с това тия Българи имат ли някаква друга заетост и занимания?
Или нарочно го правят.
Или просто са гладни мързеливите негодници и изпитват възбуда при думата кюфте? Така или иначе възможно ли е да има толкова тъп народ?
Въпросната статия ТУК.

неделя, 8 ноември 2009 г.

Искам разследване срещу Татяна Дончева


След публично обвинение на червената дама Татяна Дончева, че зад атентата срещу журналиста Огнян Стефанов стои неговият съдружник Младен Мутафчийски, бизнесменът поде акция от медийни изявления, градейки своята защита.
Той обяви думите на Дончева за абсурдни и дори я нарече "лъжкиня". Според него, поводът за подобни изказвания бил само един, а той е - да бъде прикрита топлата връзка на Алексей Петров със случая. Според Мутафчийски, за всички било ясно, че зад Татяна Дончева стояли парите и влиянието на Алексей Петров. Малко известен бил факта, че тя също била официален агент на ДАНС, който отстоявал с години интересите на своя командир Алексей. Олигархът призова прокуратурата да се самосезира по думите на Татяна Дончева и да направи щателно разследване по случая, както става в цивилизованите държави. По този начин лъжите й ще излязат на светло, а тя самата - подведена под отговорност.

събота, 7 ноември 2009 г.

Първанов остави посланиците в САЩ и Турция


Външният министър Румяна Желева бе откровено изненадана от реакцията на президента Георги Първанов относно отзоваването на посланиците ни в Турция и САЩ за изборни нарушения.
"Готова съм да запозная президента с детайли, факти и обстоятелства по дисциплинарните производства на посланиците ни в САЩ - Лъчезар Петков и в Турция - Бранимир Младенов. Изненадана съм, че мотивите не са били достатъчни", каза министърът.
Както стана ясно по-рано днес Първанов върна на Министерския съвет проекторешението за отзоваването на посланиците в Турция и в САЩ. Министър Желева подчерта, че това решение на президента до момента не е получено в МВнР и затова коментарите са на базата на изявленията в медиите.
"Ако кабинетът няма доверие към посланиците, предлага на президента да ги отзове", припомни процедурата Желева.
Тя посочи, че с две писма от 3 ноември президентската администрация е била информирана за резултатите от проверката и за мотивите за наложените дисциплинарни наказания.
"Невъзможно е събраната информация по дисциплинарните производства да бъде предоставена без писменото съгласие на лицата", уточни външният министър, но допълни, че тя е в състояние да запознае президента с факти и обстоятелства по случаите.

BG "прехода"



Проучване през 2004 г. е установило:
66% от българите смятат, че периодът на "прехода" ги е поставил в положение на губещи.
19% казват, че са спечелили от времето след 1989 г.

Как е сега, 20 г. след началото на "прехода"?
Вярна ли е още констатацията от онова проучване, че изгубилите в България нямат изход, а спечелилите нямат глас?
Кои са големите падения (колкото щеш!) и възходи (има ли такива?) на този период в очите на хората?

понеделник, 2 ноември 2009 г.

Още смрад вее от България.. Тъпото стадо интересува ли се изобщо от нещо извън ракиите и салатите?

ВСС се състои от 25 члена, юристи с високи професионални и нравствени качества, с най-малко 15 години юридически стаж. От този състав на съвета, членове по право са председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и Главният прокурор, назначени с указ на президента на републиката. Единадесет от членовете на съвета се избират от Народното събрание,а останалите единадесет – от органите на съдебната власт.

Висшият съдебен съвет реши, че Иван Димов и Стойко Стоев са нарушили Етичния кодекс на магистрата и са уронили престижа на съдебната система с контактите си с Красьо от Плевен. Според доклада на комисията по случая, двамата са провели 246 разговора с Красимир Георгиев.
Комисията е установила, че от началото на годината до 30 юни Красимир Георгиев е провел разговори със само 14 магистрати, участници в конкурси за шефове в съдебната система. Стойко Стоев и Красьо са говорили 213 пъти по телефона, в 88 от които Стоев е звънял, и са си разменили 11 есемеса. Най-дългият им телефонен разговор е 5 минути и половина. 52 разговора и 1 есемес е имало в дните на провеждане на конкурсите за назначение. Между Иван Димов и Красьо са проведени 33 разговора, в 9 от случаите е звънял Димов. Най-дългият разговор е 3 минути. 8 от разговорите им също са в дните на конкурси.
Докладът на комисията сочи, че Красимир Георгиев е собственик на 4 фирми и участва в управлението на още 2, има апартамент в София, закупен през 2008 г., и в Плевен, има Мерцедес и BMW, личен шофьор и телефон за няколко хиляди лева, а е декларирал доходи между 569 лeва и 1841 лева и нулеви печалби на фирмите си.

неделя, 1 ноември 2009 г.

Красьо от Плевен.


Тук май е единственото място където може да видите на снимка свръхсекретния Красьо от Плевен. Вижте му снимката вдясно и си задайте въпроса: 'Що за Сган са пък висшите Български съдии, контактували с такъв..."


Плевенският бизнесмен Красимир Георгиев - Красьо, заради когото от седмица Висшият съдебен съвет се тресе от скандали, преди години отворил офис на групировката ВИС-2 в родния си град Плевен. Няколко години преди името на Красьо да влезе в телефонните указатели на кадровиците от ВСС, той все още се подвизавал в Плевен. През 2003 г. Георгиев имал мерак да започне да върти бизнес с Георги Илиев. Но тъй като ударил на камък в опитите си да завърже някакви контакти с тези среди, "черничкият с ланците" решил самосиндикално да отвори офис на ВИС-2 в града. Наел помещение в центъра и лепнал над входа огромна табела с надпис „ВИС-2". Разбира се, номерът не минал и „легитимните" висаджии светкавично закрили офиса на дребния мошеник.Освен това се оказа, че младият бизнесмен ял шамари в столичен клуб преди година. Георгиев бил ступан, защото си позволил да тръби из столицата, че притежавал сериозен дял от заведението, което било далеч от истината. За да се изфука в определени бизнес кръгове, Георгиев започнал да се хвали, че притежава сериозен дял от известното столично заведение. Тези твърдения обаче достигнали до ушите на собственика на клуба, който се вбесил от глупостите на Георгиев.
В този период нахаканият Красьо често се навъртал около заведението. Веднъж, когато решил да посети клуба, минавайки през входа, бил засечен от камерите на заведението. Охраната веднага разпознала мнимия съсобственик и бързо го „убедила" да спре да спекулира с името на заведението.

Името на Красьо нашумя през лятото, когато член на ВСС го определи като „черничък с ланци", който обещавал на кандидат-шефове в съдилища и прокуратури, че ще лобира пред кадровиците в съвета, за да бъдат избрани за шефски постове. „Услугата" струвала 20 000 евро. Миналата седмица в разпечатка от телефона на Красьо лъснаха имената на тримата кадровици Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стоилов, с които той контактувал.
.

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically