Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

неделя, 30 май 2010 г.

Прогноза за времето по цял свят от Американски сателит

Времето в момента, 3 или 10 дневна прогноза.
По целзий или фаренхайт.
Търсене с кирилица или с латински букви.
От Бойчиновци Монтанско, България до Токио или Ню Йорк, Антарктида или до която и да е точка в света. Кажете чао на "метеоролозите" от БАН и кликнете ТУК!

четвъртък, 20 май 2010 г.

Пак сме за "Четвърти километър"...

Из делниците на един луд - Тони Филипов, д-р

„Ако реша един ден да си почина, ще стана премиер. Ами то се оказва, че там няма никакъв ангажимент.”
Бойко Борисов, 5 януари 2008 г.


Понеделник, 10 май
Миналата седмица, във връзка с факта, че рейтингът на Цецко задминал тоя на премиера, ви споменах мимоходом, че с тази необмислена постъпка той нарушава грубо първия от „48-те закона на властта”, описани от Робърт Грийн - „Никога не засенчвайте вишестоящите!”
Но Грийн и книгата му заслужават да им отделим малко повече внимание. Прегледайте я, когато ви остане малко време. Чак да я прочетете не ви съветвам, щото тя е почти колкото тухла четворка. Грийн е един съвременен Макиавели, който без много да го усуква ни казва, че „именно умението да се лъжат себеподобните отличава човека от животното”. И именно измамата си остава и до днес най-мощното оръжие в борбите за власт. „Хората, казва той, лесно допускат една фатална грешка – да приемат искреността за честност”.
Дали и ние не правим тази фатална грешка?

Въпросът е, че ако Цецко е нарушил първия закон на властта, Бойко нарушава повечето от останалите 47. Например „Никога не бива да изглеждате напълно безгрешни”. Или пък „Не прекалявайте със стремежа да победите на всяка цена.” А също „Полезно е да изглеждате загадъчен на околните”. А Бойко к’во? Безгрешен като младенец, победител във всичко. Колкото до загадъчността, за мен си мога да кажа, че никога не ми е бил загадъчен. Още през далечната 2005 г. написахме, следвайки Камю, че той притежава простотата на понятие.
Е, ако трябва да сме напълно честен, има и няколко закона, с които Бойко е в съответствие. Например закон № 11: „Научете се да превръщате хората около вас в покорни създания, зависещи от вашата воля.” Закон №12: „Бъдете избирателно честен.” № 27: „Използвайте склонността на хората да си създават кумири”. Закон № 32: „Свирете на тънката струна на фантазията и бляновете на всички.”

Бойко до такава степен се е научил да ги превръща в покорни, че даже Командира му завидя: “Министрите на Борисов трябва да имат кураж да му казват истината, той няма нужда от клакьори.”
Щото самият Иван Костов, сигурно помните, беше събрал около себе си само критици. И който не искаше да го критикува и да му посочва грешките, направо го гонеше само на това основание...
Ако Бойко случайно прочете тази книга, или поне некой му я разкаже по-подробно, ще научи, че многото бъбряне, според Грийн, също е голяма грешка. Защото „за един министър винаги е било много по-опасно да изрече нещо глупаво, отколкото да го извърши”. Министърът трябва да говори кратко и неясно, като древногръцки оракул. Е, не чак толкова неясно, колкото царя, де…

Замисляли ли сте се, че на човек му са нужни две години да се научи да говори и 60 години да се научи да мълчи? А некои и до последно не се научават…
И Цецко би могъл да си извади голяма поука. Би му било полезно да знае, че хората често са готови да пожертват за приятелите си цялото си богатство и дори живота си, но никой не е склонен да сподели славата си с ближния.
Да не забравя да кажа, че тоя пич Грийн е еврейче. Ако това има значение, де…

вторник, 18 май 2010 г.

Издирва се дете!

Родителите на изчезналия преди малко повече от седмица Веселин Димитров Игнатов (7 г.) призовават всички, които имат информация за него да помогнат за откриването му и да подадат сигнал до МВР.
Майката Благомира Бозукова и Марин Маринов обявиха намерението да се създаде Граждански оперативен център за издирване на изчезнали деца, който да подпомага работата на МВР за търсенето. На този етап връзката с този център ще е вуйчото, чийто телефон е
0894 26 06 85.
Позвънете, ако имате информация.

Най-лесно детето може да се разпознае по походката - тя наподобява тази на пингвинче, защото Веско е дюстабанлия. Детето се смее много шумно, предимно гука и не може да формира цели изречения.
Друга особеност са зъбките му, които са много тънки, като изпилени. Косата му е пепеляворуса.

сряда, 12 май 2010 г.

Искат глоба за всеки, точил пиратски филми???

Вътрешният министър Цветан Цветанов получи награда за принос в закрилата на интелектуалната собственост за 2009 г.
Трафикът в интернет да бъде следен от доставчиците, а след 2 предупреждения всеки потребител на пиратски продукти да бъде глобяван, за да се спре нелегалното точене на филми, музика и програми.
Това предложиха вчера представители на звукозаписната и софтуерната индустрия на среща с вътрешния министър Цветан Цветанов. За целта МВР трябва да съдейства това да стане доброволно, в противен случай - да бъдат предприети законодателни мерки, смятат от бранша.


Този "БРАНШ" е добре известен със своята неграмотност.

Но прочетете нещо по темата, което може би ще е ново и готино за вас.
По света хората отдавна не точат.
Те просто си купуват онлайн музика или видео.
Или си разменят от цял свят това което вече са си купили или това което им е изпратено от техни приятели, които вече са го купили или им е подарено.
Как?
Американците измислиха и това... Как??

1. Ти имаш музика и видео в твоя компютър.
2. Без проблем можеш да дадеш възможност на свой познат или непознат да гледа твоето Видео или слуша твоята Музика в удобно за него време. (Достатъчно е да му пратиш E-mail с покана за това.) ( Много твои познати биха могли да гледат твоите филми и музика.)
3. Твоят познат или непознат СЪЩО може да сподели с теб своите Видео и Музика.
По същия начин..
4. Това не товари твоята Интернет връзка. И е абсолютно законно в цял свят.

Най-просто казано не може да се окачестви като престъпление, ако си купиш диск с Видео или музика и го поставиш в своя компютър и дадеш достъп (поканиш) познат или непознат да гледа или слуша това, което имаш ти. Може да си организирате клуб или група и така всеки от тази група ще има достъп до огромно количество видео или аудио! И това през цял свят!


5. Как? Просто Инсталирайте WinAmpRemote от ТУК или ако имате трудности поставете въпросите си в Skype BGUSАRADIO за проверка на този вариант. Веднага ще получите достъп до колекция филми и музика!!
6. "Борците" с престъпността в България имат достатъчно поле за работа.. но ако са заинтересовани от плюсовете на горенаписаното, също биха могли да се свържат на Skype BGUSARADIO

Приятни мигове онлайн Приятели!!

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically