Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

петък, 22 октомври 2010 г.

Магазин със стоки, които трудно ще намерите в България или със цени по-ниски от тези на Българския пазар

Ако планирате покупка.. На едро или дребно..
Свържете се с нас.
Попитайте ни за продукта който ви интересува, за да ви го предложим с подробна информация и на реална цена.
Попитайте и за друг продукт, който не виждате в предложените на сайта ни.
13 год. внос-износ БГ-Европа-САЩ и обратно.

Skype IMPORTEX97
София Тел: 401-7183

Нашите предложения погледнете на сайта ни ТУК!

понеделник, 18 октомври 2010 г.

Ние имаме ИДЕЯ , но не сме идеалисти !!

Логиката на движение Гражданско Присъствие е Движение за Взаимопомощ и общи усилия за решаването на общо Български проблеми, които не са Важни за така нареченото Българско "ОБЩЕСТВО".

Основният принцип в нашето движение ще е в чисто практически план. Обединение на Българи по света и в България, които имат нужда от помощ и от такива, които могат и искат да помогнат.

Всеки ще получава защита и съдействие от другите членове.
И по възможност и желание ще предлага същото на другите.
Представете си , ако имате проблем медицински или съдебен или какъвто и да е и до Вас се изправят с подписка или по всякакъв друг начин огромна група Българи от цял свят.
Със всички законни средства!
Единствен критерий да сте част от нас е:
Присъединете се!

Разпространете този Апел сред ваши близки и познати.

Българи като вас, като нас са много и всички ние бихме МОГЛИ много! Присъединете се и станете част от нас!
Още за движенето Гражданско Присъствие ТУК!

вторник, 5 октомври 2010 г.

НЗОК трябва да покрива парите за лечение, когато то не може да бъде извършено в България

Здравната каса трябва да плати лечението в чужбина на всеки българин, когато не може да го получи у нас в рамките на необходимото време предвид състоянието и болестта му.
Това постанови Съдът на Европейския съюз в Люксембург по питане на Георги Елчинов от Благоевград, който от 3 години се бори, за да му бъдат възстановени пари за операция в Германия, съобщава "Дневник".

Магистратите от Люксембург заявяват, че дори човекът да е заминал да се лекува в чужбина, преди Касата да му е дала разрешение, българският съд трябва да я задължи да възстанови сумата, която пациентът вече е платил зад граница. Съдът на ЕС обяснява, че компенсацията се изчислява по правилата на здравноосигурителната институция в държавата, в която е проведено лечението. В решението категорично е заявено, че разрешение за медицинска помощ в чужбина не може да бъде отказано, когато в България не може своевременно да бъде предоставено алтернативно еднакво ефикасно лечение.

Докато не бъдем уведомени официално за решението на съда в Люксембург, не можем да коментираме, коментират от НЗОК.
Случаят на 57-годишния Георги Елчинов е още от 2007 г. Спешната операция на тумор на окото, която му е направена в Германия, струва на семейството 25 000 евро, които Здравната каса отказва да плати, въпреки изпратените необходими документи. Още преди година БНТ излъчи репортаж за благоевградчанина, на когото в България било обяснено, че могат единствено да извадят окото.
"Тука с мен се занимаваха някои от най-известните офталмолози в София. В крайна сметка някои от тях ме посъветваха, ако искам да си спася окото, трябва да отида в чужбина. Практиката тук е при злокачествен тумор на око, ако е в очната ябълка на окото, се извършва само изваждане на окото", разказа Елчинов тогава.
Адвокатката му Люба Панайотова коментира, че той е спазил напълно българското законодателство - подал е искане за издаване на разрешение за лечение в чужбина, за да може, след като се извърши лечението в чужбина, НЗОК да заплати това лечение. Отговорът на Касата обаче се забавя и тъй като лечението на Елчинов не търпи отлагане, той заминава спешно за Берлин. Там окото му е спасено, но след това от НЗОК отказват да платят операцията с оправданието, че не могат да изплатят парите, тъй като заболяването му не попада в клиничните пътеки.

Затова Елчинов завежда дело и печели на първа инстанция - административният съд на София. Здравната каса обаче обжалва и Върховният административен съд (ВАС) върна делото за ново разглеждане. Тогава административният съд поиска магистратите в Люксембург да дадат отговор.

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically