Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

понеделник, 28 януари 2008 г.

Бриджит Бардо срещу Клаудия Кардинале

Лошите момичета понякога получават нелоши шамари...

Notice: Don`t forget to click MENU at upper right corner on the screen to see all 15 clips!

"Клаудия е като котка, която се оставя да я галят на канапето в хола. Само че внимавайте - мигновено може да се превърне в тигрица и да разкъса ръката на укротителя", предупреждава Висконти след първия си филм със сицилианката от Тунис. После я взима за главната женска роля в "Гепардът" с Ален Делон. Клаудия Кардинале не пропуска да благодари на режисьора и за шанса да влезе в голямото кино, и за уроците по "фатален поглед" - с вирната брадичка и строго събрани вежди.
В автобиографията си "Моите звезди" (ИК "Колибри") тя разказва за още интересни срещи - например с Бриджит Бардо, която се страхува да влезе в кална битка с нея, макар и само за пред камерите на "Петролотърсачките". Клаудия е потресена, когато вместо Бриджит вижда срещу себе си мъж с руса перука. Категорично отказва да се боричка с дубльора на Бардо и влиза в дълги преговори, за да излезе от смешното положение.
С другата френска звезда - Белмондо, веднага намират общ език. Умират си да замерят с кускус гостите на приемите след премиерите. Ухажват я Марчело Мастрояни и Виторио Гасман, но Клаудия е непреклонна. Няма време за романтични преживявания, а и не я влече - едва 16-годишна е изнасилена и задълго губи доверчивостта си. Доста млада се омъжва без желание за продуцента си Франко Кристалди и едва на 33 се влюбва в единствения мъж, който не я иска - режисьорът Паскуале Скуитиери. Междувременно славата на Кардинале расте, въпреки че за 200 филма не показва повече от гол гръб в прословутата еротична сцена с Хенри Фонда в "Имало едно време на Запад". Всички знаят, че си пада малко моралитска и инат. Дори Марлон Брандо е принуден да се откаже. Устоях му, а говорят, че и Джеймс Дийн не е успял, хвали се Клаудия. От холивудското й приключение остава и споменът за Рита Хейуърт, която й казва над чашката с уиски: "Аз също бях красива".
***С черните си, но при все това меки очи, с "кадифения поглед", който е запазена марка на латинските любовници, Мастрояни притежаваше всичко необходимо, за да се хареса. И се харесваше. Добротата му, смес от женска чувствителност и мъжка сила, деликатността, красотата и сдържаността му бяха все препоръки в негова полза. Той също ме харесваше. Но аз все си повтарях, че е от породата актьори, които неизменно се влюбват в екранните си партньорки. Надушвах опасност. И колкото повече ме ухажваше, толкова повече го избягвах. Атмосферата помежду ни беше в услуга на сценария - долавяха се напрежение и мнителност. По време на грима той пускаше нежна музика и ме гледаше, а аз се извръщах настрани. Упорството ми просто го влудяваше.
Приятелят му Болонини страдаше заради него. Спомням си как се разтревожи една вечер, когато Марчело изчезна. Помоли Томас Милиън, прекрасен кубински актьор, и мен самата да го издирим в града. Обиколихме много барове, преди най-после да го намерим облакътен и съвършено пиян в един от тях. Тогава Марчело ме представи с думите:
"Ей я на, усойницата!"
Едва го откъснахме от бара. Няколко дни по-късно на купона в хотела той ме покани на танц, за да ознаменуваме помирението си. Усещах, че се готви да ми се обясни в любов. Но колкото повече се разнежваше, толкова по-мнителна ставах. И този път се отскубнах от него, изгледах го в очите и го нарекох buffone (смешник) - дума, която Фелини щеше да използва в "Осем и половина"***




Click and visit Bulgarians in Europe , Bulgarians in USA , Bulgarians in Australia and New Zealand.


2 коментара:

  1. Your own report provideѕ confirmeԁ benefіcial to me.
    It’s quitе helpful and yοu're simply clearly quite experienced of this type. You possess opened up my own face to various views on this specific topic with intriquing, notable and sound articles.

    Feel free to visit my page ... buy Ativan
    Also visit my web blog ; ativan

    ОтговорИзтриване
  2. Thiѕ is very interesting, Yοu are an excеssively skilled blogger.
    I've joined your rss feed and stay up for seeking extra of your fantastic post. Additionally, I have shared your website in my social networks

    Feel free to visit my web-site; diamondlinks review

    ОтговорИзтриване

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically