Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

понеделник, 7 февруари 2011 г.

Американци стават българи заради данъци

Американци се отказват от гражданството си и стават австрийци или българи, за да избегнат огромния данък наследство в Съединените щати.
Това твърди швейцарският финансов всекидневник "Ажефи".
Особено силно е нараснал броят на гражданите на САЩ, които се отказват от паспортите си заради нарастващия данъчен натиск, който им налага Вашингтон.
Това, което ги мотивира, е че много страни дискретно са въвели програми за достъп до гражданство, базирани на чисто икономически принцип. Такъв е случаят с Австрия, Сейнт Китс и Доминика.
Други страни, сред които България, Сингапур, Белгия и Канада, също предлагат интересни възможности в това отношение, пише изданието.
Срещу начална инвестиция между 500 хил. и 1,5 млн. швейцарски франка (750 хил. - 2,3 млн. лв.) американски гражданин може да получи европейски паспорт (тоест австрийски или български), уточнява публикацията.
Той не е длъжен да пребивава постоянно в страната, нито да плаща данъци там, но има възможност след време да се върне да живее в Съединените щати, получавайки виза, като по такъв начин да избегне огромния данък наследство в САЩ.
2010 г. се очертава рекордна по броя на американците, решили да се откажат от гражданството си.
Окончателните данни още не са известни, но само през първите девет месеца на миналата година 1150 граждани на САЩ са върнали паспортите си.
Това е най-големият брой откази от американско гражданство от 1998 г.
Обяснението за това се свежда до факта, че САЩ са единствената страна в света, където данъците се начисляват според гражданството, а не според местожителството: където и да живеят по света, "американските лица" са длъжни да декларират приходите си пред американските данъчни служби, изтъква "Ажефи".
Източник: http://www.agefi.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically