Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

понеделник, 6 юли 2009 г.

Бойко Борисов - сламка за удавниците

юли 6, 2009
България даде своя глас за дясно правителство. Новият премиер на страната ще се казва Бойко Борисов. Какво е мнението на чуждестранните анализатори? Германският екс-дипломат Клаус Шрамайер пред Дойче веле.
“На българите им беше писнало от предишното правителство, както се получи и с правителството на царя през 2001 година. Българите са толкова отчаяни, че се хващат за новото като удавник за сламка. И Бойко Борисов в момента наистина е само една сламка за удавниците, която може да се окаже спасителна, но може и да потъне. Още не можем да прогнозираме какво ще се случи. Но се надявам, че Европейският парламент и правителството на Германия ще могат да му покажат правилната посока, в която да води страната.” Според Клаус Шрамайер българите не са имали особено много алтернативи: “За БСП беше почти невъзможно да бъде преизбрана. Сините също не бяха алтернатива, като се има предвид разделението в десния лагер. Малките партии също не бяха достатъчно привлекателни. Учудващо е, че Атака успя да се задържи. Още по-учудващ е високият процент, който получи партията на Доган. Това не е много успокояващо. Доган се налага като фактор в управлението на страната. Интересно е как ще се развие БСП, дали най-после ще се стигне до прочистване на редиците”, казва Шрамайер. Той допуска, че малките партии, които не успяха да влязат в парламента, както и НДСВ, ще преминат към ГЕРБ. Според германския анализатор, който е и добър познавач на България, не е ясно обаче какво иска Бойко Борисов и как той ще реши големите проблеми на страната - в икономиката и в правосъдието. “Дали ще успее да излекува страната”, както казва Шрамайер. “Като кмет на София той не беше особено успешен. Това може да бъде ново начало за България, но може да се окаже и рисковано. Винаги е бил силен в пропагандата и популизма, но на дела - не. Малкото дупки по улиците, които запълни, и метрото в София не бяха достатъчни. А като главен секретар във вътрешното министерство хвана няколко наркопласьора и това беше. Трябва да изчакаме.” Въпреки въздържаността си в даването на прогнози за управлението на Бойко Борисов, Клаус Шрамайер е категоричен по отношение на следното: “Не мога да обвинявам българите за избора им. При предишните избори ги обвиних, че въпреки горчивия опит през 1997 отново избраха БСП. Това беше лудост. Но днешният избор е знак за зрелостта на българския избирател.” Дали ГЕРБ ще се коалира със сините или с Атака - това е въпросът, който си задава Шрамайер. Но ако Атака взлезе в правителството, в страната ще стане трудно по отношение на етническото разбирателство, казва германският експерт и допълва: “Доган вчера намекна, че ЕС и НАТО ще трябва да следят зорко кой ще управлява страната. Надявам се ЕС да помага повече на България и да не се дистанцира, казвайки: Оправяйте се сами.”
Източник: news.sutrin.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically