Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

понеделник, 27 юли 2009 г.

"Капитал": Ирена Кръстева се отказа от сделката за НАП




27.07.2009 17:02 Сделката е прекратена в последната седмица на кабинета "Станишев", съобщи вестник "Капитал"


Компанията "Обединени български вестници", представлявана от бившата шефка на тотото Ирена Кръстева, се е отказала да участва в спорната сделка, при която трябваше да получи четири имота в центъра на София, стопанисвани от Националната агенция по приходите (НАП), а в замяна - да построи нова сграда на приходната агенция.


Информацията за отказа е била потвърдена пред в."Капитал" от бившия министър на финансите Пламен Орешарски.


По думите му това е станало в хода на преговорите за създаване смесеното дружество между държавата и Издателско-полиграфическия комплекс "Родина" (собственост на Кръстева), което трябваше да построи нова сграда на НАП чрез публично-частно партньорство. Аргументите за отказа са били, че сделката е неизгодна.


В съвместното дружество държавата планираше да участва с непарична вноска - недовършената синя сграда на "Цариградско шосе", сградите на НАП на бул. "Дондуков" 52, ул. "Аксаков" 21 и ул. "Шести септември" 10.


В замяна на това компанията на Кръстева трябваше да финансира изграждането на нова сграда на агенция по приходите.


По неофициална информация от Министерски съвет финализирането на сделката е било до последно в дневния ред на кабинета. Единствено намесата на някои министри е спряла осъществяването й.


"Вие луди ли сте? Направо ще ни разкъсат, ако го направите в последните дни на правителството" - заявили те по време на обсъждането на сделката.


През последните месеци правителството беше многократно критикувано заради одобрената замяна на имотите на НАП. Решението на кабинета предизвика дори недоволството сред представители на коалиционния партньор НДСВ.




В неделя пред "Нова телевизия" новият финансов министър и вицепремиер Симеон Дянков също заяви, че ще разгледа документите по сделката, при която "сгради в центъра на София се дават срещу сгради не в центъра на София на някакви такива странни цени".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically