Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

четвъртък, 21 май 2009 г.

Продължава се: Сотир Ушев е новият шеф на НОИ...

Мнозинството избира органи, конституирани изцяло или частично от Народното събрание, в които има членове с изтекъл или изтичащ мандат

Сотир Ушев е новият управител на Националния осигурителен институт Народното събрание избра Сотир Ушев за управител на Националния осигурителен институт (nssi.bg). В момента той е изпълнителен директор на Агенцията по заетостта. За подуправител на НОИ бе избрана Весела Караиванова, досегашен подуправител на института.Депутатите от мнозинството гласуват предложенията за избор на органите, конституирани изцяло или частично от Народното събрание, в които има членове с изтекъл или изтичащ мандат. Предложенията са на парламентарни групи на Коалиция за България, НДСВ и ДПС.Депутатът от Коалиция за България Надя Антонова бе избрана за член на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация.Вяра Минчева, Радослав Илиевски и Свилен Попов бха избрани за членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с мандат 6 години. Назначенията се правят заради промените в Закона за публичното радиоразпръскване, с които се увеличиха членовете на комисията.От опозицията обвиниха мнозинството, че вкарва свои приближени във важни институции. Управляващите отговориха, че водещ критерий при предложенията са били професионалните умения и авторитетът на кандидатите."Отхвърлям всякакви внушения за сделки, некоректност или подозрения, свързани с края на мандата на Народното събрание", отговори председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов."Водещият критерий, според депутата от БСП са били и остават професионалните умения, подготвеност и качества, личните достойнства, авторитетът в експертните среди, отговорността и способността на съответните кандидати да се справят със задълженията", обясни той.Предложенията били "продукт на съгласието между левицата, НДСВ и ДПС, освен доказателство за партньорство и парламентарна подкрепа, то е много силен знак за качеството на предложените кандидати".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically