Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

петък, 28 август 2009 г.

Завчера Варненският апелативен

,съд потвърди две присъди за отвличане, издадени през февруари от Добричкия окръжен съд - 6 години и 11 месеца за Тимур К. и 4 години и 6 месеца за Петър П. Една "малка" подробност заслужава внимание: първоинстанционният съд беше издал още една присъда - 6 години и 5 месеца за Дончо Славов... Но да караме поред. На 6 януари 2006 г. пред дома му в Добрич е отвлечен от трима маскирани 24-годишният Иван Иванов, син на добричкия бизнесмен Йордан Иванов. Няколко дни по-късно похитителите искат 500 хил. евро откуп от бащата. През 2007 г. двама близки до бандата проговарят и полицията влиза в дирите на похитителите, които са екстрадирани от Германия със съдействието на Интерпол. Така се стига до присъдите през февруари, потвърдени завчера.

Случаят заслужава специално внимание, защото е единственият, в който са осъдени ефективно похитители за отвличане срещу поискан такъв мащабен откуп. Само че като се върнем на "малката" подробност около Дончо Славов, сюжетът поема в опасна посока: докато чака да влезе в сила присъдата му, една сутрин през юни той е застрелян, докато спи. А като припомним и публичните му закани, че знаел отговорите на всички въпроси, но няма да проговори, ако наказанието му остане същото на втората инстанция, можем да заключим без съмнение: Славов е ликвидиран именно за да не проговори. Що се отнася до втората "подробност" на този случай, тя стъпква всичко онова, което полицията и съдебната власт отчитат като свършено по това отвличане: от отвлечения Иван Иванов и до днес няма ни вест, ни кост! Подсъдимите признават вината си (че го отвлекли), срещу което получават присъда под минимума. И твърдят, че го предали на някакъв непознат. И дотук.

Така че Българи, налягайте си парцалите и изпълнявайте кой какво ви поиска, защото такава случка може да се случи и на вас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically