Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

вторник, 16 март 2010 г.

Купените книжки - поне 15 хил. на година

"Досега за никого не беше тайна, че изпитите за шофьорска книжка можеше да се вземат по лесния начин. През последните 4-5 години не е направен и най-плахият опит понятието "черен пазар" на книжки да бъде изчистено", заяви министърът на транспорта Александър Цветков пред Би Ти Ви.
На година се продават около 15-20 хил. книжки, като една от тях струва не по-малко от 300 лева - и това е най-ниската стойност на неофициалната статистика, обяви той.
По думите на Цветков със започнатите през миналото лято промени черният пазар на книжки се спира.
Според него в много от учебните центрове е имало топла връзка между изпитващи и преподаватели, а това предоставя идеални условия за корупция. Достатъчно било курсистът да даде сигнал, че желае да му се "посредничи" - нещо, което е изключително лесно да бъде направено и същевременно трудно доказуемо.
По думите на министъра нормативната уредба дава широки предпоставки за корупция, но има европейски модели, които гарантират честност при провеждането на шофьорските изпити. Например изпитът с листовки вече ще бъде анонимен, както са например кандидат-студентските изпити, обясни той. Кормуването пък ще става под наблюдението на видеокамера.
Транспортният министър заяви, че това няма да оскъпява шофьорските курсове, тъй като всеки служител на "Автомобилна администрация" ще носи със себе си камера и ще я монтира в автомобила непосредствено преди провеждането на изпита.
Записите от камерите ще се съхраняват и проверяват във времето, като по този повод се създава вътрешно звено за контрол в администрацията, което ще се занимава именно с тези записи.
________________
Защо ли "вътрешно звено за контрол в администрацията" ми звучи като "службичка за наши хора"?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically