Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

сряда, 24 март 2010 г.

БСП ще удря Борисов чрез Цветелина Бориславова


Цветелина Бориславова в резултат на своята делова и бизнес активност е натрупала за последните 9 години около 1 млрд. лв., твърди секретарят на БСП и депутат Антон Кутев.
Кутев нарече приятелката на министър-председателя Бойко Борисов, с която той живее и която е председател на надзорния съвет на СИБанк, "Българската Пепеляшка" на специално свикана пресконференция в Народното събрание.
Народни представители от БСП показаха справка от годишния доклад на СИБанк към 31.12.2008 г., както и списък с участията на Цветелина Бориславова в управленията на различни дружества.
Според тях има "морален проблем", тъй като според наличната информация, Бориславова трябва да е печелила в определен период около 200 хил.лв. на ден, вкл. събота и неделя.
От БСП настояват, че притежаваната от Бориславова собственост се превръща в една от основните антикризисни мерки, "защото няма друга такава, която да има мощта на 1 млрд. лв", обясни Кутев.
Той изброи над 20 фирми с нейни участия и настояват Бориславова да обяви, точно какво притежава, кога и на каква цена го е придобила и какви данъци е платила.
Според депутатите от БСП, ако не го направи, премиерът Борисов би трябвало да назначи прокурорска проверка по случая.
На въпрос на какво основание министър-председателят трябва да пристъпи към този ход Кутев отговори, че основанието е, че тя е жената, живяла първо с главния секретар на МВР, след това с кмета на София, а сега и с министър-председателя и през цялото това време е имала отношение към властта.
Според левия депутат не може да се каже, че Бориславова е обикновен банкер, защото очевидно не е, а тези нейни активи за около 1 млрд. лв. са придобити, докато Борисов е бил в управлението на страната.
Кутев обяви също, че БСП настоява като антикризисна мярка средствата на големите държавни предприятия и институции да бъдат преместени от СИБанк в Българската банка за развитие.
По този начин ще се подпомогне кредитирането на малкия и средния бизнес с нисколихвени кредити, каза пред журналисти Кутев и посочи, че в СИБанк продължават да стоят парите на Националната агенция по приходите, Националния осигурителен институт, Агенция "Митници" и МВР.
Пренасянето на парите на всички държавни предприятия от СИБанк в Българската банка за развитие е нещо, което рязко ще подпомогне икономиката в период на криза и ние настояваме това да стане веднага, отбеляза серкетарят на БСП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically