Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

сряда, 5 март 2008 г.

Фънки, Люси от "Ноу ейнджълс" и Есил Дюран оценяват новите музикални идоли

Председател на журито е маестро Вили Казасян.
Tой има право на два гласа ...

Димитър Ковачев-Фънки, Люси Дяковска от "Ноу ейнджълс" и Есил Дюран ще оценяват новите талантия във втория "Мюзик айдъл".
Председател на журито е маестро Вили Казасян, който разполага с право на два гласа. Поп-фолк жанрът ще бъде представен от Есил Дюран, продуцентският глас е - от Фънки, а европейска поп сцена - от Люси.
За разлика от миналата година, когато в журито бяха предимно изпълнители, сега е заложено на експертната оценка на представители от всеки бранш в музикалния бизнес - продуцент, диригент, промоутър и изпълнител.
Журито ще даде своите първи оценки на кандидатите в Русе. Прослушването тама е отново в драматичен театър "Сава Огнянов" (theatre.ruse.bg), чиито врати се отоварят в 9,00 ч. на 17 януари.
За първи път
форматът ще се доближи максимално до оригинала
който залага на повече риалити с най-интерсните моменти от живота, отношенията и подготовката на участнците за звездното им бъдеще.
Очаква се итересни да бъдат и отношенията между самото жури - неподправеният хумор на маестро Вили Казасян в комибнация с хапливия, но добронамерен език на Фънки, Люси и Есил, примесени с добре познатото присъствие на Ивани Андрей като водещи.
Желание за участие са заявили 12 320 кандидати, като 60% от тях са жени на възраст между 16 и 24 години.
Вили Казасян
е композитор, диригент, аранжор, пианист. Завършва ВМЕИ - София (1957), учи в Теоретичния факултет на БДК. Завежда секция "Естрадно изкуство" при СМДБ (от 1985).
Диригент е на Естрадния оркестър на Комитета за телевизия и радио. Автор е на детски песни, филмова музика ("Ян Бибиян", телевизионните - "Неочаквана ваканция", "Горещи следи"), на музика към театрални спектакли, телевизионни и радиомюзикъли.
Дебютът му като музикант и композитор е през 50-те години - като пианист в "Джаза на младите". Свири в Естрадния оркестър при Сатиричния театър, основава "Студио 5". От тези два състава през 1960 г. е формиран Естрадният оркестър на КТР, в който свири, а по-късно дирижира.
Голям е приносът му за първите стъпки и развитието на фестивала "Златният Орфей" и телевизионния конкурс за естрадни песни "Мелодия на годината". Организира редица вокални състави ("До, ре, ми, фа", "Студио В"), радиоконкурса "Тромбата на Вили", телевизионното предаване "Студио 1".
Създава множество песни и пиеси за бигбенд, които се изпълняват от популярни групи, певци и актьори - Коста Цонев, Виолета Бахчеванова, Тодор Колев, Асен Кисимов.
Гостувал е като диригент на радиооркестрите в Берлин, Москва, Лайпциг, участвал е на фестивалите в Атина, Полша (Сопот), Дрезден.
Люси
през 1994 г., след завършване на средното си образование в Плевен, заминава за Германия, за да учи в специализиран колеж за музика, танци и драма в Хамбург, като едновременно с това работи като танцьорка в мюзикъла "Buddy".
През 2000 г. се явява на кастинг в първото риалити шоу в Германия -" (noangels-music.de).
Дебютният им албум "Elle'ments" превзема всички водещи музикални класации по продажби в Германия, Австрия и Швейцария. През 2000-2002 г. излизат албумите "Now... us!", "When The Angles Swing" и "Pure", като четири от синглите в тях стават номер 1, а шест влизат в Топ 10.
Тези факти превръщат "Ноу ейнджълс" в най-успешната женска поп група в континентална Европа по това време с продадени над 5 млн. копия.
През лятото на 2004 г. Люси пише песента "Where", която става сингъл от саундтрака на филма "Тwo Brothers" на Жан Жак Ано. През 2005, след 7 месеца композиране, издава дебютен солов албум "The Other Side", а година по-късно е член на журито в предаването "Shibuya" на "Вива тв", както и финалистка в риалити шоуто "Stars o­n Ice", водено от легендарната европейска, световна и олимпийска шампионка Катарина Вит.

Димитър Ковачев-Фънки
е управител на "София мюзик ентърпрайсис" (sme.bg), благодарение на която в България гостуваяха "Депеш мод", "Металика", "Дийп Пърпъл", "Назарет", "Джипси Кингс", "Тото", "Инкогнито", Питър Гейбриъл. Фестивалите "Мюзик джем" и "Арена музика", повече от 400 концерта, като и тв предаването "Кречетало" също са проекти на Фънки.
За себе си той казва, че е черната овца, музикалният израстък на потомствена медицинска фамилия. Бил е санитар в инфекциозна болница, а родителските мечти санитарят да стане доктор се сблъскват с неговата мечта да стане музикант.
Вместо в Медицинска академия, попада в Консерваторията. Следват бурни години с рок група "Ера", свирене в джаз-формации, турнета на Запад. Еуфорията от сцената ражда желанието му да премине от другата страна на бариерата.
Така през 1991 г. Димитър Ковачев и най-добрият му приятел Иван Несторов-Амебата организират първия си концерт. Оттогава не спират да изпълняват капризите на звездите, които идват у нас.
Есил Дюран
е с истинско име Исмигюл Дюран Наим, и е родена в Хасково. Завършила е естрадния отдел на Държавната музикална консерватория в класа на Ирина Чмихова. Пяла е в Йордания, Кипър, Дания, Германия, Холандия и Англия.
Успехът за нея идва с издаването на дебютния й албум "Есил Дюран" (2001). "Пайнер" продуцира и втория й самостоятелен проект "Елмаз", излезъл през 2004 г.
Година по-късно тя ражда първия си син, когото заедно с бащата - композиторът Борис Павлов, кръщават Харис. В началото на февруари 2006 г. излезе третият и албум, озаглавен "Тя".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically