Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

събота, 2 август 2008 г.

Глобяват лекари за неплатени данъци и осигуровки


02 август 2008 / News.dir.bg
10 лекари-специалисти не са плащали данъци и осигуровки. Това установи проверка на инспекторите от сектор „Оперативен контрол” в Териториалната дирекция на НАП в Русе.
Всички тях ги очакват солени глоби, съобщи Дарик. Нередностите са били установени по време на втората част от проверката на НАП за спазване на данъчното и осигурително законодателство от лекарите-специалисти в региона.
През миналия месец са били проверени 31 кабинети за специализирана медицинска помощ. В 19 от тях не са установени разлики между извършените прегледи без направления и отчетените суми за приходи от тях. 2 кабинета не са били открити на посочените в регистрацията им адреси. При другите 10 лекари са били засечени общо 20 нарушения.
От тях 5-ма са били регистрирани като еднолични търговци, но са предпочели да работят без задължителния касов апарат, за което ги очаква санкция от 200 до 10 000 лв. Същото очаква и техен колега, който е имал апарат, но на 2 пъти не го е използвал, за да издаде касова бележка. Други 2-ма са практикували уменията си под формата на свободна професия, но са пропускали да предоставят на пациентите си касови бележки от кочан, на които да изпишат собственоръчно сумите от приетите за прегледа пари. При тях са констатирани 5 такива нарушения, като за всяка неиздадена бележка глобата е до 50 лв.
Двама лекари през последните 1-2 месеца не са внасяли задължителните си осигурителни вноски, като за всяка една ще им се наложи да платят и санкция от 50 до 500 лв. плюс сумата от лихвата за просрочени осигуровки, която е 20 % над основната лихва на БНБ. Проверките на лекарите стартираха през юни. Тогава бяха посетени 16 кабинети, като в 8 бяха констатирани нередности. Проверките ще продължат и през есента, заявиха от НАП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically