Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

вторник, 23 юни 2009 г.

ПАСЕ: Защо София не ни кани за изборите?

Бюрото на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа изрази днес разочарованието си, че компетентните органи в България до момента не са отправили покана до ПАСЕ за наблюдение на предстоящите парламентарни избори в страната.
ПАСЕ вижда в това ясен случай на липса на сътрудничество от страна на София, се казва в съобщение на пресслужбата на Съвета на Европа, предаде БТА.
Бюрото припомня, че съгласно съществуващите правила на 27 април е взело решение да наблюдава изборите в България, насрочени за 5 юли, и е създало 20-членна комисия за тази цел - решение, което било напълно известно на България.
"Смятаме, че липсата на навременна покана е показателна за нежеланието на България да изложи функционирането на своята демокрация на международно наблюдение в такъв важен момент", се посочва в съобщението.
Бюрото припомня още, че наблюдението на избори и референдуми на национално ниво е неизменно право на ПАСЕ. Липсата на сътрудничество или отказ да се приеме делегацията на ПАСЕ може да породят дебат на месечната сесия или на заседанието на Постоянната комисия след изборите в България, който може да доведе до санкции, предупреждава ПАСЕ. Санкциите може да включват оспорване на акредитивите на националната делегация, се казва в съобщението до медиите на пресслужбата на Съвета на Европа.
Бюрото на ПАСЕ е решило също да отнесе въпроса до Комитета по мониторинг с оглед за евентуален дебат на октомврийската сесия на ПАСЕ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically