Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

понеделник, 8 септември 2008 г.

Комисия по Превенция и противодействие с корупцията

"Връзката с базата данни не може да се осъществи."
Това съобщение илиза на сайта на Българското правителство в частта на Комисията с гръмкото име "Превенция и противодействие с корупцията.

Кликнете и Проверете сами: http://anticorruption.government.bg/

Антибългарският интернет
Ivan Bedrov

Държавната агенция "Национална сигурност" се заема с анонимността в интернет като своя най-важна задача. Прочетох го в Mediapool, Фокус и на разни други места.
Поех си дълбоко въздух. Задържах. Издишах и се постарах да не избухна веднага. Постарах се и затова не успях да видя дали ще избухна в смях или в неконтролируемо псуване.
На първо четене ги оценявам като идиоти. На второ четене обаче ми става жал. Тъжни, ококорени, глупави очи на агенти с милиционерски души. Не им е лесно.
Питате ли се какво е било в душите на професионалните машинописки, когато са се появили първите компютри? Макар и Правец 8 или 16.
Сблъсъкът с непознатото ражда параноя.
А цялата работа започна, защото се появи сайтът "Опасните", който публикува голяма част от това, за което говорят хората по улиците. Уж добре информирани източници, с ченгеджийски подробности, жълтении за президента и други силни другари.
И държавата се изправи като гора от стомана. Срещу един сайт. И реши да се бори срещу анонимността в интернет.
И понеже напоследък другарите са тръгнали да раздават етикета "антибългарски" наляво и надясно, крайно време е да обяват интернета за антибългарски.
И да потърсят братска помощ от Китай, Беларус, Куба, Русия и други свободни и демократични държави.
П.П. - Няма да ви стане играта. Нали знаете, че едно 16г. момче може да направи стотина сайтове, които всичките ви милиционери на куп не могат да разкрият.

БХК: Премахването на анонимността на сайтовете - нова цензура
От Българския хелзинкски комитет коментираха, че спирането на сайта "Опасните новини" представлява покушение срещу свободата на словото
08.09.2008
Идеята за премахването на анонимността на сайтовете в интернет в България не може да се квалифицира по друг начин, освен като опит за установяване на нова форма на цензура с цел предотвратяването на разпространението на информация, заявява Българският хелзинкски комитет в свое становище, разпространено до медиите.
На пресконференция днес от организацията коментираха, че спирането на сайта "Опасните новини" представлява покушение срещу свободата на словото.
Повод за коментарите на организацията са разпространени информации в медиите, според които сайтът е бил спрян след намеса на ДАНС.
Според членовете на комитета, в една демократична държава службите за сигурност няма какво да правят в и около средствата за масова информация.Спреният преди няколко дни сайт е съществувал месец и на него са били публикувани анонимни скандални текстове, засягащи високопоставени личности в държавата, посочиха от БХК.
Ако с публикациите са засегнати сигурността на държавата, издадена е държавна тайна или са нанесени вреди на отбранителната сила на страната, законът дава достатъчно средства за наказателно преследване на авторите на подобни текстове.
В една демократична държава всеки, включително високопоставен властимащ, има правото да се обърне към съда, ако дадена информация за него не е вярна или го клевети, отбелязват от БХК.
В петък говорителят на ДАНС Зоя Димитрова каза за БГНЕС, че агенцията няма да дава информация по случая, правела се вътрешна проверка.
Същия ден "Дарик радио" съобщи, че ДАНС работи по случая със сайта "Опасните" от 1 септември като преди това по казуса са работили експерти от МВР.
Намесата на ДАНС се е наложила заради наличието на елементи на класифицирана информация в част от текстовете, публикувани в сайта. Предстояло да се установят източниците на тези информации.
Според публикации в медиите зад сайта "Опасните новини" стояли бизнесменът, занимавал се съ търговия с оръжие Младен Мутафчийски и журналистът Огнян Стефанов. В съдружие двамата управляват и интернет сайта Фрогнюз (frognews.bg).
Преди седмица Стефанов пише статия в сайта си, в която се оплаква, че е бил притискан от службите и подслушван, тъй като подозренията клоняли, че той списвал "Опасните новини". Стефанов отрича да е автор на публикациите в сайта на "Опасните".
Но "държавата" се изправи като гора от стомана. Срещу един сайт. И реши да се бори срещу анонимността в интернет", пише в блога си журналистът Иван Бедров.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically