Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

вторник, 30 септември 2008 г.

В САЩ и света

9:50 часа - Първи 20 минути на търговия. Касапницата на международните пазари се пренесе и на Българска фондова борса. Основните индекси като SOFIX и BG40, които се изчисляват на база цена на последна сделка, за момента губят по близо 8 на сто.

Поредният "черен" вторник за всички капиталови пазари идва след като Камарата на представителите в САЩ отказа да приеме спасителния план на американското правителство за финансова система в размер на 700 млрд. долара. Американските индекси се сгромолясаха с близо 8-9 на стo, a европейските изтриха нови 5-6% днес.
Според някои анализатори вече може би е неуместно сравнението на случващото се на глобалните финансови пазари с Голямата Депресия от 1929 г. Депресията може би е била по-лека. Анализаторите говорят за края на Уолстрийт, такъв какъвто го познава света през последните 75 години.


Американските акции преживяха най-лошия си дневен спад от Черния понеделник през 1987 г., след като Долната камара на американския парламент шокира инвеститорите и отхвърли плана за спасяване на американския финансов сектор с помощ от 700 млрд. долара, пише в. "Файненшъл таймс".
Сенатът може да се опита да съживи сделката, но на практика негативният вот изключително много затруднява плана.
Индексът S&P 500 падна с 8.8 процента до 1106.39 пункта. Dow Jones приключи деня със спад от 6.98 процента до 10 365.45 пункта. NASDAQ слезе с 9.14 процента до 1983.73 пункта.
През 1987 S&P 500 имаше дневен спад от 20.5 на сто, а Dow Jones- 7.3 процента след отварянето на борсата на 11 септември 2001 г.
Европейските индекси също паднаха значително.

Руската борса спря дейността си поради опасения на оператора й за паническо бягство на инвеститорите, съобщи Ройтерс. Борсата беше спряна в 9.00 часа наше време и ще отвори в 11:30 българско време (12:30 московско време).

В първите секунди на търговията акциите на "Газпром" паднаха със 7.8 на сто. "Роснефт" поевтиня с 8.0 процента.

Председателят на ФСФР Владимир Миловидов обяви, че институцията внимателно следи състоянието както на международните, така и на руските пазари и има готовност да се намеси ако възникне паника и опасност от бягство на инвеститори.
Според обещанията търговията беше възобновена около обедните часове и последва по-ограничен спад на основните индекси. Индексът RTS падна с 1.7 на сто до 1173.54 пункта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically