Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

петък, 19 декември 2008 г.

Чиновниците ще бъдат глобявани,

ако отказват на гражданите информация. Това предвижда законопроект за уеднаквяване на административните понятия в 87 български закона, който беше приет от министрите вчера.
Според проекта понятието "молба" вече няма да съществува в документацията на българската администрация. Вместо това занапред ще се използва думата "заявление". Целта е българските граждани да не се молят на чиновниците да им свършат услуга, тъй като те са длъжни да направят това, обясни министърът на държавната администрация Николай Василев.
Освен "молба" от административния речник ще бъде изтрито и понятието "жалба". То пък ще бъде заменено със "сигнал". Понятието "жалба" обаче няма да отпадне напълно, тъй като се съдържа в българската конституция.
Всеки гражданин ще може да подаде жалба срещу администрацията, ако е ощетен от работата й. Глобите за чиновниците, които не спазват изискванията на закона, ще бъдат между 50 и 300 лв. Предвижда се глобите до 100 лв. да не могат да се обжалват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically