Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

сряда, 24 декември 2008 г.

Зам.-министърът Делян Пеевски


Зам.-министърът на изънредните ситуации Делян Пеевски е човекът, който преговаря за закупуването на акциите на футболния клуб Ботев Пловдив, съобщи днес кметът на града Славчо Атанасов.


"Това си е търговска сделка между Димитър Христолов и кандидатите за нови собственици и ние не участваме в нея. От общината просто събрахме на една маса него и Делян Пеевски. Искаме само да помогнем на "Ботев", който е клуб със славна история и трябва да излезе от тежкото положение" казва Атанасов пред БТА, цитиран от в.Дневник.

Видно от имуществената му декларация, Пеевски разполага с депозит от 9239 лв. и няма други спестявания, нито участия в търговски дружества. Не е ясно откъде детето-чудо на българската политика има финансови средства за закупуването на футболен кулб.

Не е ясно също така дали Пеевски преговаря за отбора в качеството си на зам.-министър на извънредните ситауции (Ботев изпитва значителни финансови затруднения) или като син на майка си - бившият шеф на Спортния тотализатор Ирена Кръстева, която все по агресивно навлиза в медийния бизнес.

Освен зам.-министър на Емел Етем детето-чудо на българската политика има опит и като следовател в отдела за стопанския престъпления на Столичната следствена служба, както и като парламентарен секретар на Министерството на транспорта.

Политическата му кариера започва в комсомола на НДСВ. През 2001 г. (когато е на 21 години) тогавашният министър на транспорта Пламен Петров го назначава за парламентарен секретар и председател на управителния съвет на "Пристанище Варна". Въпреки двете длъжности, които заема, Пеевски завършва успешно право през 2003 г. и напуска изпълнителната власт, за да стане юрисконсулт в "Тиви Глобус" (фирма, която тогава е била собственост на младежкото НДСВ). След близо половин година стаж става адвокат в Благоевградската адвокатска колегия, за да се премести година по-късно в Софийската.

Някъде по това време той се замесва в още два скандала - приватизацията на спортната зала "Универсиада" в София и комплекса "Тотошанс" в Златни пясъци. С помощта на тогавашния спортен министър Васил Иванов-Лучано имотите се оказаха апортирани от държавата в смесено дружество, в което участваше частна фирма, свързвана със самия Лучано. По случая бе образувано разследване, чиито край, ако въобще има такъв, остава загадка.

През май 2005 г. тогавашният шеф на Националното следствие Ангел Александров предлага Пеевски за следовател в столичното следствие. И тъй като няма необходимия стаж Александров използва скандален текст от закона, който предвижда назначаване "по изключение". Информация за работата на Пеевски в Стопанския отдел на следствието няма, но така или иначе той се задържа там половин година, защото през ноември 2005 г. беше назначен за зам.-министър по европейските въпроси в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии от квотатата на ДПС.

През юни 2007 г. Деевски беше уволнен като зам.-министър, след като името му беше забъркано в мегаскандала около бившия шеф на следствието Ангел Александров, бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, бившия шеф на Булгартабак Христо Лачев и още няколко служители на изпълнителната и съдебната власт.

След като беше уволнен, Пеевски пожела да бъде възстановен на работа като следовател, но Висшият съдебен съвет не уважи искането му. В последствие Върховният административен съд отмени решението на ВСС с мотив, че липсата на морал, не е пречка за някого да бъде магистрат.

В крайна сметка, прокурорката срещу Пеевски по скандала Овчаров-Александров приключи с отказ за образуване на досъдебно производство. И така в края на 2007 г. Пеевски се завърна в МИС, като този път отговаря за правно-нормативната дейност на министерството.

Преди време, след запитване на "Капитал" по Закона за достъп до обществена информация от МИС отговориха, че откакто е възстановен на работа, Пеевски не е издал нито една заповед.

Според официалната му биография Пеевски е докторант по административен процес в ЮЗУ Неофит Рилски (до скоро там декан беше скандалният Александър Воденичаров.) Името му обаче не фигурира в регистъра за действащи или прекъснали докторанти към Министерство на образованието и науката.

Междувременно стана ясно, че самата сделка за акциите на ПФК "Ботев" е пред провал. От Нова българска медийна група Холдинг АД изпратиха съобщение до медиите, от което става ясно, че все още няма финализиране на сделката с Димитър Христолов, който не е изпълнил задълженията си по предварително споразумение да представи днес /22.12. 2008 г./ пред нотариус акциите на "ПФК Ботев 1912 Пловдив" АД.

"Поради този факт вина за неуспеха на сделката носи единствено и само мажоритарният собственик на клуба - Димитър Христолов. В периода от 16. 10. 2008 г. до днес холдингът изпълни всички задължения по предварително споразумение и оказа необходимата финансова помощ за издръжката на клуба и футболистите. Благодарим на феновете, че не останаха безразлични към съдбата на любимия си отбор. Изразяваме надежда, че с настъпването на Нова година "Ботев" /Пловдив/ ще намери достойното си място сред най-елитните български клубове", се казва в съобщението, подписано от Ирена Кръстева - изпълнителен директор на Нова българска медийна група Холдинг АД.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically