Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

неделя, 4 януари 2009 г.

Министерството на Етем ви съветва да се оправяте сами

Министерството на Етем пак даде съвети:

• Необходимо е да се следи метеорологичният бюлетин, предаван по радиото и телевизията. Отложете пътуването, ако не е наложително.
• Ако непременно трябва да тръгнете, облечете топли дрехи, изберете подходящи обувки и ръкавици, сложете вода и храна.
• Ако решите да тръгнете с автомобил, по възможност носете мобилен телефон, проверете дали има достатъчно гориво, въже, фенерче, лопатка и брадвичка. Гумите трябва да не са много напомпани, поставете вериги.
• Изберете първокласните пътища, макар и да пътувате повече километри, карайте бавно и внимателно, като спазвате временната маркировка, поставена от контролните органи и пътни служби.
• Ако по пътя се натъкнете на затрупани автомобили - маркирайте мястото и съобщете на органите на КАТ, Пътна служба и телефон 112. В случай че сте затънали в навявания от сняг, избягвайте непрекъснатата работа на двигателя на празен ход поради опасност от отравяне, гасете го периодически.
• Окажете помощ на изпадналите в беда. Измръзнали части на тялото се разтриват със спирт и леко се масажират. Не разтривайте със сняг - тялото допълнително се охлажда.
• Не спирайте да почивате на открито освен в населени места и крайпътни мотели. Ако обстановката се усложнява, преустановете пътуването в най-близкото населено място. Когато трябва да се придвижите пеша, екипирайте се с подходящи обувки, топли дрехи и ръкавици. Носете мобилен телефон, транзистор и фенерче. Избягвайте да се движите поединично. Носете лекарства и термос с чай или други топли и подсладени напитки.

1 коментар:

  1. За съвети, оправдания и кражби етем няма равна! Машаала

    ОтговорИзтриване

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically