Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

понеделник, 15 юни 2009 г.

Stefan d-r D Tcholakov

Стефан Димитров Чолаков произхожда от семейство на служещи. Обвиняемият има завършено висше образование (ВИФ), специалност ски биатлон. Не е ангажиран в общественополезен труд. Работи сезонно като воден спасител по Черноморието. Не е женен и не е осъждан. Не членува в политически организации. Няма изградени трайни трудови навици. В града е известен като ексцентрична личност, стремяща се да "демонстрира" разлика между себе си и окръжаващите го... Има прояви на недисциплинираност и редовно предизвиква скандални ситуации.

На 4 ноември 1980 г. един 36-годишен мъж влиза в пощата във Враца, уверено тръгва към гишето за телеграми, иска бланка и почти без да се замисля, написва на нея предварително намисления текст.

Когато го прочита, пощенската служителка се парализира от уплаха. Веднага вика началника си, който уведомява по най-бързия начин милицията... Причината е и в адреса, и в текста на телеграмата. Младият врачанин иска да изпрати телеграма до Джими Картър, тогава кандидат за президент на САЩ. "Аз съм за демокрацията, демократическата партия и демократическият представител Джими Картър да бъде президент на САЩ", пише на бланката. Заради това му изпълнение Държавна сигурност моментално започва разследване срещу Стефан Чолаков. Разследване, след което съдбата му започва да криволичи по доста трагичен начин...

Ако сте хвърляли дори и един-два пъти поглед на някой форум в интернет, сто процента знаете за него. Той е ужасът на всички модератори, кошмарът на системните администратори на сайтовете, в които може да се пускат свободно мнения по различни теми. Постингите, подписани Stefan d-r D Tcholakov, Sverige, са винаги ужасно дълги, агресивни, пълни с псувни, расови обиди, несвързани и често налудничави. Освен това са много. Страшно много.

Легендите за Стефан д-р Д. Чолаков също са много. Една от най-разпространените е, че в шведска психиатрия експериментират, като предлагат на пациентите си достъп до интернет като част от терапията им. Друга градска легенда твърди, че Той не е реален човек а бот - софтуер, който симулира изкуствен интелект... Съвсем насериозно в един момент по форумите се обсъждаше и възможността Tcholi Boli-Sverige да е някакъв социален експеримент на няколко души, защото количеството текст, произведено за една нощ от него, беше огромно.

Според врачанските съдебни психиатри от 80-те Стефан Чолаков не страда от психическо заболяване "в тесния смисъл на тази дума". Те са се занимавали с него в качеството му на обвиняем за престъпления срещу идеологията на народната република. В обвинителния акт към неговото първо дело от 1981 г. са цитирани данни от съдебно-психиатрична експертиза, в която се казва, че той е "само една акцентуирана личност от смесен тип". Преведено, това означава, че тогава той е бил просто по-странен от обикновеното.

Делото срещу Стефан Чолаков е без никакво съмнение политическо. Постъпките, за които той е осъден първоначално на три години затвор, категорично го превръщат в дисидент.

Няколко месеца след като пуска Телеграма до Джими Картър през април 1981, Чолаков решава да се кандидатира за народен представител. В писмо до Народното събрание и вестниците "Работническо дело" и "Поглед" той описва основните пунктове от предизборната си програма. "Ще предложа да се премахнат платените партийни секретари... като ненужни, причиняващи бреме за икономиката на страната", цитира предложението му окръжният прокурор на Враца в обвинителния акт по делото.

Стефан Чолаков протестира и срещу строежа на нов партиен дом във Враца. "Като гледам строящия се партиен дом, който е тъй величествен, а до него се намира една невзрачна за момента болница, се чудя защо трябва да се вмъкват толкова клатикраковци и още колко ли трябват, за да се запълни тази сграда", пита той в друго писмо до медиите.

Днешният хиперактивен участник във форумите съвсем открито симпатизира и на полската "Солидарност". Той дори успява да се свърже с хора от организацията и те му изпращат писмо. "Ние тъгуваме за симпатичните и свободни хора във Враца", пишат му те. В предварителното следствие Чолаков без никакви притеснения изразява своите възгледи. "Възхищава ме това, че хората в Полша бяха единни и извършиха всичко без насилие", казва той на служителите от Държавна сигурност. Единственото веществено доказателство по делото срещу него е значка на полските профсъюзи, която е носил "демонстративно закачена на ревера на сакото си".

Обвиненията срещу Стефан Чолаков са за противодържавна агитация и пропаганда "с цел отслабване на властта в народната република". По време на разпитите Чолаков отказва да се признае за виновен. Казва, че не е имал за цел да отслаби властта, а "свободно да изкаже мнението си".

Осъждат го на Три години затвор със строг режим.

Максималният срок, предвиден за тези "престъпления", е пет години. Спасява го чистото му съдебно минало. Сред утежняващите вината обстоятелства е и следната констатация: "Стреми се да се изяви като човек "свободен", независим, на който не могат да се натрапват чужди идеи и мнения, човек независим от обществото, в което живее."

Друго описание на Чолаков днес може да предизвика крива усмивка. "Има навик да пише до различни инстанции по различни въпроси", пише в обвинителния акт прокурорът.

Стефан Чолаков излежава цялата си присъда и излиза на свобода непроменен. След известно време е осъден отново на година и половина лишаване от свобода, пак при строг режим.

През 1988 отново е арестуван. Според стария емигрант в Швеция, също участник в различни форуми - Иван Иванов от Упсала, Стефан Чолаков прекарва три месеца в изолационния карцер на следствения арест на ул. "Развигор" в София. Г-н Иванов разказва, че тогава от ефира на "Свободна Европа" известната водеща Румяна Узунова започва акция за освобождаването на него и други дисиденти. Тя се оказва успешна и на Чолаков му се разрешава да замине за Франция. Оттам отива в Германия, а накрая се озовава в Швеция. По това време обаче психиката му е силно разклатена. "Аз лично и едно навремето "вражеско" сдружение се ангажирахме и помогнахме Стефан да получи статут на политически бежанец по Женевската конвенция в Швеция в момент, когато неговата неспособност да опише нещата и на адвоката му да ги разбере бяха довели до отказ от страна на властите", казва г-н Иванов във форума на mediapool.bg. От време на време той обяснява накратко на различни места историята на Чолаков. "Зная, че участието на Стефан в какъвто и да било форум днес е невъзможно. Но малцина знаят, че това е по причини, над които той няма контрол. Винаги, когато става въпрос за него, считам за морален дълг да споделя защо това е така и да моля за човечност към него", казва г-н Иванов.

В Швеция животът на Стефан Чолаков също не е лесен. Той се установява в малкия град Векшьо. Не може да си намери работа. Живее само от социални помощи. Според различни негови постинги из българските форуми често му спират интернета вкъщи заради неплатени сметки. В тези случаи той отива в интернет кафета или в близкия университет, откъдето също често го гонят, понякога с полиция. Срещу него се водят и дела най-често за неплатени сметки. Среща се с полицията, защото и в Швеция не спира да протестира, но лозунгите, които издига, често са откровено антисемитски. Задържан е, когато се опитва да напише "Българският поп е шпионин" на моряшката църква в Малмьо, която понякога се ползва за източноправославни служби. Полицията го отвежда и когато опъва палатка в градинката срещу българското посолство през 1993 с цел да протестира срещу нещо си...

Така че следващия път, когато попаднете на постинг от Стефан д-р Д. Чолаков, не го обвинявайте толкова. Припомнете си тези истории и ще видите, че няма да ви дразни толкова - все пак 40 години са го карали да мълчи по доста неприятен начин. Някак си е дочакал по-добри времена. Нека им се радва...

Разбира се, пробвах да се свържа с него. Написах му мейл с няколко въпроса и молба да си даде телефона, за да се чуем. Vaprosa schte go reschim ne po telefon. Az po telefon ne govorja, написа ми той и предложи да се видим тези дни, защото идва в София. Az schte si nosja videokamerata, za da zapisvam kakvo sam ti otgovarjal!, предупреди ме Чолаков. Каза ми да го чакам на летището и даде инструкции:

MOJE I DA ME POZNAESCH - SCHTE BADA S RANIZA !

MOJE DA NOSJA SCHVEDSKI BAIRAK !

STEFAN D -R D TCHOLAKOV

24 MAJ 2009

SVERIGE K

7 коментара:

  1. ГЕРБ, ЗНАМЕ, ХИМН – ЗА НАЗЕ СИ НИЙ БДИМ !

    http://www.stefan-tcholakov.com/pic/8292.gif

    Аз и Ние имаме си „Щит и меч” за ГЕРБ
    Със гордо знаме МВР – на пред
    Химн ще съчинихме славен
    Който не е с нас ще го погазим !

    С меча ще сечем глави
    Със щита ще се браним от злини
    Срещу тези що приватизаторите мразят
    И искат нас да ни ограбят !

    Другарят Бойко ЦАР е наший ГОС-по-ДАР
    ТОЙ КУЧЕ Е ДОБРО, НАЗИ ПАЗИ НИ ОТ ЗЛО
    Храбър Генерал е наш
    За вечност да викаме „УРА”

    Викай „УРА”, лапай „КУР-а”
    Така Е-беше и при ТАТУ наш,
    Той не знаел що е грях
    Комунистите направиха за смях !

    Светъл празник имаше си МВР …. /в 7-то септември/
    Тодор Живков празнуваше със тях
    Беше техен и рожденик славен
    Всичкото ЦК лижеше му и гъза !

    Сега нещата се повтарят и добавят
    МВР си има химн
    Полицията бди !
    За капиталистите строим !

    ПОСЛЕСЛОВ

    Послание от песно-пейковеца
    Негово Блаженство е репресиран от предните !
    Днешните не са като предните ПРЕСТЪПНИЦИ !
    Вчерашната народна милиция биеше, Днешната „НЕ” !

    http://www.stefan-tcholakov.com/pic/8237.JPG

    Стефан д-р Д Чолаков

    http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=poetbg

    5 юли 2010-07-06 Враца
    БУЛГАРИСТАН ПАЛАНКА
    ОТ ЕВРО-ПЕЙ-СКА ГУБЕРНИЯ

    ОтговорИзтриване
  2. ПОСЛЕДОВАТЕЛИ …

    Аз знам – народът ми над пъкала виси
    .
    И ме боли за теб, роде мой,-
    Чуй ! Първият погребален удар звънна …
    Когото си борил ти за спасител – Той
    Теб, той ще тласне в ямата бездънна …
    КИРИЛ ХРИСТОВ

    Предатели грозни бродят навред
    Купуват продават всичко без ред
    „Българи,о мила земя на герой”
    Рушат те мръсни предатели, свой !

    „Те умряха, за да живеем,е нии !”
    Не, на тези престъпни юдейски подлоги
    Що лъжеха всички сме равни до гроб
    И с привилегии убиваха своя народ !

    Преображение е над „Петрова нива”
    Ново „Оборище” за „Свобода” се зове
    Борци пристигат за Свободата да мрат
    Те създадоха България със „Свобода или Смърт”

    Сегашната измет държавни мъже
    Президент, министри и други свине
    Забравят за турското робство и гнет
    Дупе-давци на Турция учат, роби да сме !

    Оръжие трябва и бунтовни глави
    Покорство що нямат във себе дори
    И с оня „кървавави нож” на българин роб
    Да се напише писмо „НЕ РОБ, А СВОБОДЕН !

    Смърт за всеки държавен престъпник
    Що е посякъл Български род
    На Турция ние не сме им рая
    „Петрова нива” е „Оборище” - „НА БОЙНИ НОГА”

    Смърт за юдо-турска култура що ни градят
    „Шин фейн” – „Ние сами” – „Свобода или Смърт”

    Стефан д-р Д Чолаков

    http://www.stefan-tcholakov.com/

    22 август 2010
    Петрова нива - ЦАРЕВО

    ОтговорИзтриване
  3. БЛАЖЕННИЯ СВЕТИЯ – ПРЕЗ-И-ДЕН-Т !

    Вечна слава за новият „светия” Гоце – Слава !
    Велик, Агент, Предател, Продажник на България – покварен !
    Убиец, стана Той на Български народ
    Еничарин на юдо-турците – ГЕРОЙ !

    Първанов Георги президент, някой го избра
    На целият народ да бъде му овчар със чар
    И таз до-ЦЕНТ-ска мутра и отврат
    Американски вълци пусна народа да ядат !

    Сега въздигна се за нов „Светия” на пилон
    На Свети Кирил и Свети Методий буквите е взел
    Аз, Буки, Веди няма да са те за нас
    Абврия-Тура щял да носи ни проклет !

    Президент на целия народ по документ е бил
    Раздавал и продавал Български народ навред вредил
    И продажните изучени души покорни
    С нова партия ще душат Българска земя отново !

    Щом агента Гоце, президента на България – мучи
    Желаейки престъпници за партия да о-Глави
    Конституцията Българска се мачка и руши с лъжи
    Трябва да го джаснем Йди-от-та от Сирищник превнзет !

    Иди-от-а, не разбира закони да чете
    Войници праща да убиват в чужди светове
    За тридесет сребърника продаде НИ юдата омразна
    Светец да го направим в Небесата и са Славим !

    Светец, икона да му създадем
    И, Аз ще лижа,
    ръце, крака и гъз смирен
    Дано да бъде тъй светията Блажен !

    Президента за светия в лишения НЕ ЩЕ да заживей
    Светило, жертвеник да е пред цял народ не смей …
    Два дни „шум-кар” без кърви, но с лъжи пред нас
    И цял живот да пие кръв и да блести, какъв ПОЗОР !

    Послание от Негово Блаженство
    КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ – ОТ ДАВНА !

    Стефан д-р Д Чолаков

    1 ноември 2010
    Ден на народните Будители – Петли !

    ОтговорИзтриване
  4. Ventsislav Totsev
    -
    http://www.facebook.com/groups/165780340149571/?id=192962044098067&notif_t=group_activity
    -
    http://www.skat.bg/videos/11-0​8/news_11-08-01_1.wmv
    www.skat.bg
    -
    ТЕЛЕВИЗИЯ СКАТ ВНЕСЕ СЪБРАНИТЕ ПОДПИСИ ЗА МЕСТНИТЕ И ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ !
    -
    КОПИ
    http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=bg_roman
    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

    ОтговорИзтриване
  5. РАНАТА ОТ ПОЖАРЪТ НА ВИТОША !
    -
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=130252453782459&set=a.115322408608797.17447.100003931167372&type=1&ref=nf
    .
    КАКВО КРАСИВО СВЕТЕЩО ПЕТНО
    В ДЕБРИТЕ НА ПЛАНИНАТА
    ТОВА Е НЯКАКЪВ ОБРОГ ...

    СВЕТЛИНА ПРАЩА ЗА ДУШАТА
    И ТЪГА ЗАБИТА ЗА СЪЛЗА ....
    С НЕЯ ОГЪНЯТ НЕ ЩЕ ГАСЯ

    И ДЪЛГО ЩЕ ТЪЖА ...
    ПОСЕГНАХА НА ХОРСКАТА ДУША
    ЩО ДИША КИСЛОРОДА ...

    РАНАТА ГОРЯЩА ТРУДНО ЩЕ СЕ ЗАЛИЧИ .......
    ГОДИНИ ТЪЖНИ МНОГО, МНОГО ТРЯБВАТ ....
    А ВСЕ ДУШАТА ЩЕ ТЪЖИ .....

    РАНАТА КЪРЯЩА ЩЕ НИ МЪЧИ ...
    ЗАЩО ПОСЕГНАХА НА ЗЛЕНАТА ПРИРОДА
    И КАК ДА ОТМЪСТИМ ... ?
    -
    СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ - 04.07.2012

    ....На този ден 04.07.1987 година запалих във Враца два кръста над града на четвърти камък и втория кръст на връх „Пешка” във Врачанския балкан, по време на туристическия събор в местността „Леденика” след „7-ми конгрес на БТС”

    Това стана повод Тодоръ Живков да не открие туристическия дом край река „Лева”, който се подготви да се открие, а сега го приватизираха ПРЕСТЪПНИ КОПИЛЕТА и то отдавна преди другото престъпно копиле Министър Председателя на България Бойко Борисов да заповяда на юдо-турската си партия да гласуват да отдадът горите и хижите на ПРЕСТЪПНИТЕ ИМ ПРИЯТЕЛИ ОЛИГАРСИ .... Много отдавна един друг престъпник от „ГЕРБ” , Николай Коцев получи хижа „Леденика” за 30 години, а копилето народен депутат е написал, че хижата му била собственост ... МОДЕЛЪТ НА ГРАБЕЖЪТ Е СПОЛУЧЛИВ И НЯМА КОЙ ДА ГИ НАКАЖЕ ТЕЗИ УБИИЦИ НА БЪЛГАРСКИЯТ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ ! - Смърт за тези престъпници ....

    Тодор Живков не откри и въжената линия, която бяха постройли, а сега е развалина от ТЕЗИ ЮДЕЙСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ, каквато е държавна курва – Банкерката Цветелина Борисвалова и мафия, изкупили курортите и лифтовете .... Тези национални богатства, който Българският народ построй ....

    ТАЗИ НОЩ НА 4 СРЕЩУ 5 ЮЛИ 1987 ГОДИНА, АЗ НЕ СПЯХ ЦЯЛА НОЩ И БЯХ ФИКТИВНО ЗАДЪРЖАН В ПРИЕМНАТА НА МВР, И АКО БЯХ ИЗЛЕЗНАЛ ИЗВЪН ВРАТАТА, ЩЯХ ДА БЪДА РАЗСТРЕЛЯНА ПРИ ОПИТ ЗА БЯГСТВО, ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА СЕ СТРАХУВАЛИ, ЧЕ ТОВА Е ЗНАК ЗА ПОКУШЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА ТОДОР ЖИВКОВ – ПРАВЕШКИ !

    Тодоре, Тодоре, твоята „зла-тна младеш”, която създаде унищожиха България !

    Стефанъ Д-р Димитовъ Чолаковъ

    http://www.youtube.com/watch?v=kFVpDc9_ghU&feature=mr_meh&list=AL94UKMTqg-9ACSBZP37V293XR_zBjRR6T&playnext=0

    ОтговорИзтриване
  6. JAG VAR TILL FÖRHÖR HOS VÄXJÖ POLISEN I APRIL 2012 !
    DE INTRESSERADE : "VEM SKRIVER DEN INTERNET SIDOR" ?
    -
    http://www.exponerat.info/svts-lilla-kelgris-gina-dirawi-i-blasvader/
    -
    http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?year=2008&p=artiklarse&title=WELCOME+to+the+FRIESIAN+webpage+discussion+forum%21+
    -
    DET ÄR INTE JAG - SVARADE !
    DE SKREV I MIN DISKUTION... ELLER SITTER PÅ VÄRLDS SIDORNA !
    -
    NU SKA MÄTTA VIDARE POLISEN OCH SKA PRATA OM SIDORNA DEN 4 JANUARI 2013.
    -
    EFTER SKA SKRIVA ELLER SKA GRIPA MIG ....
    -
    STEFAN TCHOLAKOV - VÄXJÖ
    -
    https://plus.google.com/u/0/104372203043288264915/posts
    -
    tcholakov.stefan@gmail.com
    -
    23.12.2012

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 23.12.2012
      -

      В ПРЕВОД ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ СЕ СРАЩАМ С ШВЕДСКАТА ПОЛИЦИЯ ДА СИ ПРИКАЗВАМЕ ОТНОСНО - ВЕРОЯТНО ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ АПРИЛ 2012, КОГАТО МЕ ВИКАХА ДА ИМ ОБЯСНЯВАМ, КОЙ ПИШЕ ТЕЗИ СТАТИИ, ДЕТО СЪМ ПОСТАВИЛ В МОЯТА СТРАЦА.

      ТЕ СА СРЕЩУ ЮДЕЙСКИТЕ ПРЕТСЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, НО СЕ НАМЕСВАТ И ШВЕДСКИТЕ ЮДИ И ПОРАДИ ТОВА ИСКАТ ДА МЕ СМАЧКАТ ПО УКАЗАНИЕ НА ЮДЕЙСКИТЕ ЦЕНТРОВЕ ОТ ИЗРАЕЛ, БЪЛГАРИЯ, ШВЕЦИЯ И ДРУГА "БРАТСКИ СТРАНИ"

      ШВЕДСКАТА ПОЛИЦИЯ МЕ Е ТЪРСИЛА ДВА ПЪТИ ПРЕЗ ЛЯТОТО, НО АЗ СИ БЯХ В БЪЛГАРИЯ И КАТО СЕ ВЪРНАХ СЕ ОБАДИХ ДА СЕ СРЕЩНЕМ, НО ТЕ СЕ ПОДГОТВЯТ И МИ ПРЕДОСТАВИХА ДАТАТА 4 ЯНУАРИ 2013 ГОДИНА.

      МЕЖДУ ВРЕМЕННО НА ПО-ГОРНАТА СТРАНИЦА ИМА ЕДНА ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВ ИНТЕРНЕТ ВЕСТНИК НА ШВЕДСКАТА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И ТАМ СЕ ПИШЕ ЗА ЕДНА ПЕВИЦА, КОЯТО Е НАПИСАЛА НЕЩО СРЕЩУ ИЗРАЕЛ ВЪВ СВОЯТА СТРАНИЦА И СТАВА ПРОБЛЕМ.
      -
      http://www.exponerat.info/svts-lilla-kelgris-gina-dirawi-i-blasvader/
      -
      ТОЧНО В ТОЗИ МОМЕНТ В ПРЕДАВАНЕТО "ТАКА СЕ ПЕЕ" УЧАТСВА И ТЯ ! АЗ НЕ ЗНАЕХ , ЧЕ ТЯ Е С ПАЛЕСТИНСКО - ЛИВАСКИ ПРОИЗХОД ....

      ТА ТОЗИ ШВЕДСКИЯ ТЕКСТ ГО ПОСТАВЯХ В НЯКОЛКО МЕСТА НА ТОЗИ ВЕСТНИК, КОЙТО МОЖЕ ДА ОТВОРИШ И СЛЕД ПОЛОВИН ЧАС ВСИЧКО БЕШЕ ИЗТРИТО И МИ БЕШЕ СЛОЖЕН ПРЕПЪН ДА ПАЧАТАМ И МЕ ИЗКЛЮЧИХА ОТ НОВИЯ ФЕЙСБУК ДА ВНИСАМ И МИ СПРЯХА ДОСТЪПА ОТ ФЕЙСБУКА НАВСЯКЪДЕ В ТОВА ЧИСЛО И В "БЛИЦ", КЪДЕТО БЯХ НАБУТАЛ И ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ ИМАМ НОВ ФЕЙСБУК ...
      -
      СВОБОДНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИК ИМА НОВ ФЕЙСБУК !
      -
      http://www.facebook.com/profile.php?id=100004899814329
      -
      КОЙТО ЧАКА СВОБОДАТА, РОБ ДА БЪДЕ И ПРОКЛЕТ !

      СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
      -
      http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=poetbg
      -
      ШВЕЦИЯ
      -
      ТАКА , ЧЕ НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ ПОЛИТИЧЕСКИ НИТО В БЪЛГАРИЯ НИТО В ДЕМОКРАТИЧЕСКА ШВЕЦИЯ !

      ПЪЛЕН БЛОКАЖ НА АКТИВНИТЕ КАТО МЕН ....

      МИСЪЛТА МИ Е, ЧЕ ТОВА КОЕТО ПИША Е ДЕСТВИТЕЛНОСТ. ДРУГАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ЩЕ БЪДЕ ИНФОРМАЦИЯТА, КОЯТО ЩЕ ТИ ДАМ СЛЕД 4 ЯНУАРИ 2013 ЗА СРЕЩАТА.

      ОТ ШВЕДИТЕ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ....

      НЕКА ИМАМ В ТВОЕ ЛИЦЕ ЕДИН ГЛАС НА СВОБОДНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ !

      АЗ ЩЕ ТЪРСЯ НАЧИНИ ДА СЕ ПОЯВЯ ОТ ПЕПЕЛТА. ЩЕ ВИДИМ КОДА ДЕТО МИ Е ИЗПРАТЕН НА ТЕЛОФОН В БЪЛГАРИЯ ДАЛИ ЩЕ ЗАДЕЙСТВА СТАРИЯ ФЕЙСБУК, КЪДЕТО СЕ СРЕЩАХМЕ И СЕ ПРЕПЕЧАТВАХМЕ.

      АЗ И ТВОЙ НЕЩА СЪМ ПРЕПЕЧАТВАЛ !

      СЕГА ДА ТИ ПОЖЕЛАЯ - ТИХА КОЛЕДА, КАКТО В ПЕСЕНТА

      https://www.youtube.com/watch?v=ofKk_Etapq4

      STEFAN D-R D TCHOLAKOV

      23.12.2012
      SVERIGE

      Изтриване

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically