Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

вторник, 30 юни 2009 г.

“Бесни” хакнаха блога на Станишев


По 300 пъти на ден нападат премиерския сайт
Мария Филева

четвъртък, 2 юли 2009

Сайтът на премиера Сергей Станишев е неактивен, установи проверка на “Всеки ден” рано сутринта в четвъртък. Началната страница се отваря, но оттам насетне нищо, върху което се кликва, не действа – нито една от рубриките - блог, новини, галерия. Малко преди обяд - около 11,00 часа, сайтът вече стана активен.
Причината за затрудненията бе хакерска атака. Блогът на премиера Сергей Станишев бе хакнат от родни спецове късно вечерта на 1 юли, съобщиха няколко новинарски сайтове. В блога се влиза от личната интернет страница на соцлидера – stanishev.bg. Заглавната му страница бе променена на “официалната хакната страница”, а съдържанието му бе заменено с текст-послание от “компютърните атентатори”.
“Този сайт е хакнат от няколко БЕСНИ, но иначе обикновени граждани на Република България!”, пишат те. И продължават: “Изключително тъпи и некадърни трябва да сте, червени боклуци такива, ако смятате, че безочливата ви жалка кампания, би могла да заблуди нещо различно от един необразован и некадърен човек. Това ли е електоратът ви? Толкова ли сте смешни, че паднахте до най-елементарното ниво на манипулация и лъгане?… к’во ли питам… то е ясно!!! Писна ни да обирате България пред очите ни, да съсипвате природните й богатства и да оронвате авторитета ни като нация… Взимайте си ДПС с вас и хващайте дивия!!! Позор е слаба дума за вас и вашите дела!!!
PS: Не сме “платени хакери”, и не го правим от името на някоя политическа партия, ние просто мразим ВАС!!! Ние и хората като нас сме бъдещето на България и всеки божи ден се скъсваме от работа и мизерстваме заради вашата безочливост и НАГЛОСТ!!! Левски и Ботев не са си дали живота, за да си пълните вие гушите!!”.
Хакерите бяха отправили послание и към техническите лица, администриращи сайта на премиера. <–! za webmastrite: SUPER ZLE STE –>, написали те.
Първоначално от пресцентъра на БСП казаха пред “Всеки ден”, че не знаят за случая – нито че е имало хакване, нито че то е отстранено и обещаха да проверят какво е станало. По-късно ръковидителят на пресцентъра Жанет Пашалиева съобщи пред “Всеки ден”, че повредата се отстранява. Екипът, поддържащ сайта, е работил през цялата нощ - от малките часове на деня, когато е осъществена атаката, почти до обяд днес. “Имаме по 300 нападения всеки ден от началото на кампанията. Това говори колко злонамерени са нашите противници”, коментира Пашалиева. Тя уточни, че фирмата, която се грижи за премиерската интернет страници, поддържа и сайта на БСП.
Проверка на “Всеки ден” показа, че последната публикувана статия на stanishev.bg е от 30 юни т.г. В материала премиерът разказва как се е срещнал с Жан-Клод Трише, президент на Централната европейска банка и обсъдили възможността България да се присъедини към еврозоната, което било огромна стъпка за укрепване на нашата икономика.
Кой се страхува от stanishev.bg?

След като блогът проработи, попаднахме на интересна статия. В материала, озаглавен “Кой се страхува от www.stanishev.bg?” и публикуван в 16.00.59 ч. на 19 юни т.г., премиерът разсъждава: “През последните няколко дни броят на атаките към интернет сраницата на Сергей Станишев се увеличава показателно. Само за вчера са регистрирани повече от 350 атаки от платени хакери. Явно някой е обезпокоен. Въпросът е: кой се страхува от http://www.stanishev.bg/?”. По-нататък е даден и отговор: “Очевидно има политици, които се страхуват от това да загубят предстоящите избори. Страхуват се, че хората ще разберат истината за опасността от приватизационната политика. Притеснени са, че хората ще разберат за техните планове да продадат нашите болници, университети и предприятия. Страхуват се, че народът ще избере лидери, които му предлагат социална сигурност, повече работа, по-добри заплати и пенсии, а не голословна реторика. Страх ги е да участват в дебати пред българския народ, защото нямат истински решения за проблемите”.
“Е, има защо да се страхуват. Ние продължаваме. www.stanishev.bg си остава онлайн. Никой не може да скрие посланията ни към всички българи. На наша страна са столици хиляди българи, които искат страната ни да бъде управлявана отговорно от политици, които знаят как да защитят техните работни места и да им предложат по-добро бъдеще”, убеден е Станишев.
Първият коментар под статията е направен на следващия ден. Силвия Халаджова окуражава премиера: “На тази страна и трябва твърда ръка. Продължавайте все така” (правописът е запазен – б.а.). От следващия ден форумът малко-помалко започва да се пълни. “А как разбрахте, че атаките са от ПЛАТЕНИ хакери, а не от недоволни от вашето управление компютърни специалисти?”, пита форумец, подписал се като “Хакер”. Оттам насетне коментарите са по 3-4 на ден. До днес. 31 коментара за има-няма два часа. Последният е на Ростислав. “Никой не се страхува от станишев.бг Истината е една, така както е написал хакера - цяла България ви МРАЗИ и ненавижда. А защо е така, то е пределно ясно. Когато изпукат всички изпляскали дъртофелници няма кой да има да гласува за БСП”, е написал той в 12.48 часа.


четвъртък, 2 юли 2009

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically