Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

събота, 7 февруари 2009 г.

Хванаха висши служители на НАП, източвали ДДС

Искат оставката на Мария Мургина. Нейните подчинени са злоупотребявали чрез фалшифициране на документи, регистрация на фирми-фантоми и издаване на фиктивни фактури
07.02.2009

Искат оставката на Мария Мургина. Снимка БГНЕССофийска градска прокуратура е започнала миналата седмица досъдебно производство срещу висши служители от Националната агенция по приходите, съобщи председателят на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев. Обвинението е за източване на ДДС в особено големи размери.

Заместник градският прокурор Роман Василев потвърди, че след проверка от страна на Държавната агенция "Национална сигурност" наистина има образувано досъдебно производство срещу висши длъжностни лица от НАП.

Производството е по чл. 282 от Наказателния кодекс. Досъдебното производството се води от следователи от Националната следствена служба.

Сред причините за проверката е и сигнал на партията за наличието на престъпна схема за източването на ДДС, в която участват и служители на НАП.

На пресконференция Яне Янев обясни, че злоупотребите са ставали чрез фалшифициране на документи, регистрация на фирми-фантоми и издаване на фиктивни фактури. По думите му нанесените щети възлизат на стотици милиони лева или колкото е вноската на България като страна-членка на Европейския съюз.

"Именно на най-високо ниво е проблемът с източването на ДДС", каза още Янев.

От партията настояха финансовият министър Пламен Орешарски незабавно да отстрани началничката на НАП Мария Мургина, защото тя е пряко отговорна за действията на своите служители.

"Това се налага, за да не възпрепятства тя разследването, защото някои неща не могат да стават без висше покровителство", добави още председателят на "Ред, законност и справедливост".

От партията обясниха, че не могат да изнесат имената на замесените, защото това е класифицирана информация. Янев предупреди, че ако до 10 дни българските институции не предприемат мерки, ще отнесат случая към Европейската комисия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically