Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

събота, 14 февруари 2009 г.

Първанов влюбен и загубен

Събота, 14 Февруари 2009 17:01
1234620009380244.jpgАтанас Чобанов
http://www.atanas.fr

В навечерието на празника на влюбените 14 февруари българският президент счете за уместно да се появи по телевизията и да засвидетелства своята всеотдайна любов към КаГеБистката върхушка в Кремъл и към собствената си персона.

Това той направи в поредица твърдения, които заслужават детайлен анализ.

Най-напред омаловажи неприятелския жест със спирането на газа посред зима. Той бил част от търговските отношения, не от приятелските. А там, нали, сиренето е с пари. Само дето пропусна да каже, че България редовно си плаща сиренето, пардон, руския газ.

След това научихме колко ползотворна била визитата в Москва, по време на която изпросил една папка с архиви, подписал за връщане на стар дълг от 38 млн. долара и документ за социална спогодба. Все неща, които спокойно би могъл да свърши и някой зам.-външен министър.

Междувременно Първанов успя да се пошегува с идеята за по-достоен дипломатически отговор след газовата криза като отложи или свали нивото на визитата в Москва. Ето как:

"По този повод в кръга на шегата попитах дали ние не би трябвало тогава да приложим този подход към онези страни, от които започна финансовата и икономическата криза, да ги накажем, образно казано, така, както се призоваваше."

Пак в рамките на шегата да припомним, че "онези страни" нещо не канят Първанов, а когато от немай къде трябва да изтърпят присъствието му се шегуват като го слагат на общата снимка до либийския диктатор Кадафи.

Но шегите на президента не свършиха дотук. Следващата закачка беше за договора за снабдяване с природен газ. Той не бил с Русия, а с Газпром и по-точно с неговите дъщерни дружества.

Един вид някакви вредни посредници са ни врътнали кранчето и в никакъв случай не трябва да се обиждаме за това на матушката.

Помни ли някой как на 5-ти януари министър-председателят на държавата с която нямаме договор за доставка за газ артистично заповяда на Газпром да затвори крана за цяла Европа? Сцената беше излъчена във вечерните новини на руската телевизия.

Продължаваме с шегите, както би казал Карлсон, който живее на покрива. Географските понятия на Първанов явно витаят някъде над покривите, защото:

"Когато става дума за другата идея, за „Южен поток”, този наистина значим проект, който ще позволи да направим първата стъпка в диверсификацията на източници и на трасета"

От какви източници ще се пълни "Южен поток"? Норвежки, арабски или африкански? За каква диверсификация на източниците става дума?

Тук шегата вече започва да намирисва на манипулация, защото въпросната първа стъпка с Южен Поток се очаква за 2015 г., а свързването към гръцката и румънската тръба може да стане за няколко месеца.

По-натам в интервюто президентът на една светска и правова държава се ангажира с проблемите на църквата и порица решението на международния съд в Страсбург като "намеса отвън", която "разбунва нещата". Научихме, че ще отстояваме идентичността си в Европа с такива "важни и същностни неща като духовността".

А законността, госин президент? Нея кучетата ли да я ядат, или вълците? Защото България е подписала договор, за да спазва решенията на ЕСПЧ и страна по този договор са всички европейски страни, включително любимата ви Русия.

Апотеозът на самохвалството (и самовлюбеността) на президента идва със скромното подчертаване, че 7 години преди Обама той започнал политика на рестарт на отношенията с Русия.

"...Прави впечатление, г-н Василев, че новият екип, който вие споменахте, президентът Обама още като кандидат направи много силни послания за отварянето на американската външна политика. Буквално в последните дни имаше една много силна програмна реч, бих казал, на вицепрезидента Байдън в Мюнхен, в която той разви тезата за новия старт на отношенията с Русия в позитивен смисъл.

Водещ: Рестариране.

Георги Първанов: Рестартиране. Нещо, което ние направихме преди 7 години. Така че ние сме в курса на политиката на съюзниците."

Разбрахте ли сега? Пырванов reloaded севън лет агоу... Ех, какви сме отворени и как ги изпреварихме хамериканците! Направо им дадохме на тепсия новия курс. А те не ни канят. Защо така, бе, господа янки?

Освен, че е влюбен, президентът наш е и много загубен. Не чете вестници, не се информира и не знае какво пишат и мислят за България водещите световни медии.

В деня, в който "Таймс" публикува потресаваща статия за положението в българските домове за изоставени деца, Първанов направи следното изказване по повод "голямата тема за Могилино":

"Там беше направен един план за действие. В резултат на този план вече имаме и специален закон, приет, имаме изцяло реформирана мрежа на домове за деца в неравностойно положение. Останаха само няколко дома, които подлежат на допълнителни грижи. Но в крайна сметка този въпрос вече се решава. И слава Богу, никой не го коментира."

Ама разбира се, че "Таймс" е никой, тавариш Първанов. Но и вие сте едно голямо нищо.

Пардон, голямо Гоце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically