Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

вторник, 3 февруари 2009 г.

На Методи Маринов му прилошало.. в полицията..

Още не е приключило разследването по смъртта на 60-годишния Методи Маринов в Четвърто РПУ в София. Мъжът почина в нощта на 15 януари на пейка в районното, където бил задържан заради жалба за обсебване на коли. През същата нощ бяха задържани много участници в протеста и побоя пред парламента, затова Маринов е "арестуван" на пейка в коридора. Полицаи заявиха, че през нощта му станало лошо и те извикали линейка, в която обаче нямало дефибрилатор. Двата екипа, пристигнали на мястото - д-р Венелин Стефанов и д-р Данислав Стефанов, обаче твърдят, че линейките от 2 г. са оборудвани с най-модерната апаратура и във всяка една има всичко необходимо. Те обаче заварват Маринов почти мъртъв.

- В какво състояние заварихте Методи Маринов?
Д-р Венелин Стефанов: В състояние на клинична смърт. На нас ни беше предаден следният сигнал: прилошало му е. Няма съобщена възраст на пациента. Съгласете се, че едно е да кажат - прилошало му, друго е да кажат - умира.

- Защо не носехте със себе си дефибрилатора от линейката?
В.С.: Когато отиваме, на всеки адрес не можем да носим цялата необходима апаратура за реанимация на гръб. Аз отивам с чантата с медикаментите и електрокардиографа. Видях, че трябва да се започне реанимация. Свалихме го с помощта на полицаите на земята и аз започнах да масажирам. Казах на единия полицай, който стоеше до мен, да каже на шофьора да ми донесе дефибрилатора и балона за обдишване. Помолих друг полицай да ми набере 150 и без да прекъсвам масажа, извиках спешно реаниматор. След 2 минути чух втората линейка. Дойде д-р Данислав Стефанов.

- Реаниматорът всичко необходимо ли носеше?
Данислав Стефанов: Тогава вече слязохме с абсолютно всичко. Знам, че когато опитен колега вика реаниматор, значи положението е сериозно.

- Колко време реанимирахте арестанта?
В.С.: Пълен обем реанимация сме започнали на третата минута и я провеждахме около 20 минути. Това е по всички правила и норми, по които човек може да бъде изведен от клинична смърт. Може, но не става винаги. Случаят беше безнадежден, с минимални шансове.
Д.С.: Сърцето беше спряло. Много беше син, главата му беше моравосиня.

- А навреме ли е извикана линейка?
В.С.: Това ние не знаем. Попитах този човек от протеста ли е и дали е бит. Казаха ми, че е за друго задържан. Обясниха ми, че нямало място в килиите и го сложили на пейката.
Той започнал от 10-11 ч да хърка така, че коридорът кънтял. И в един момент им направило впечатление, че е тихо.

Ирен Делчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically