Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

петък, 4 септември 2009 г.

5 причини да смятаме животните за по-добри от хората.


1. Не се бъркат в чуждата работа
Срещали ли сте баш майстора? Този човек с миризлив потник и хартиена шапка, който разбира от всичко? Ако един такъв индивид с огромни сърце и уста ви надува достатъчно дълго главата, то може да се превърнете в убиец! Затова уважавам пълната апатия на дивите животни към чуждите дела. Правилото е просто – ако не им плюеш в супата, не ги интересува. Те няма да дойдат с нежелани мъдри съвети, нито ще подадат некадърни лапи или копита, за да помогнат. Няма да видите змия да обяснява на бобър как да си строи бента, или пък слон да маха с уши, за да учи птичките как се лети. Това е така, защото животните са запазили невероятния природен инстинкт да си знаят интереса.
2. Живеят зелено
Никой досега не е обвинил животински вид или дори единичен индивид в унищожаване на околната среда. Само внесените от хората в друга екосистема животни са причинявали някакви щети на природния баланс. За разлика от нас, те умеят да живеят природно, без някой да ги учи или да четат книжки по темата. Така че „божествената” ни намеса пак се е оказала един epic fail. Те просто се разбират с камъните, водите и тревичките. Ако питате последните три какво мислят за хората, те ще се изхрачат и ще отвърнат „Мръсници!” и ще са прави. Мръсници сме. Осрахме дори въздуха.
3. Нямат икономика и не им пука за нея
Този факт автоматично ги прави в пъти по-спокойни и честни от нас. Като искат храна, просто отиват за нея. Пътува им се? Отново – просто тръгват. Понякога трябва да се справят с пречки като лошо време. Сами научават децата си на каквото е нужно за начало. За останалото малките отговарят. А хората? Яде ни се – трябват пари. Пътува ни се – трябват пари (и подходящо време). Образование на децата? ПАРИ! Само с домашно обучение няма дори работа като касиери да си намерят. Ние теглим заеми, борим се за ненужни придобивки, страдаме и от природните и от икономическите бедствия. Съжалявам, сами сме се прецакали.
4. Няма животни наркомани и алкохолици
За някои животни е известно, че имат своя дрога. За котките това е валерианът, за носорозите – пустинната млечка. Обаче не сте чули по Animal Planet за котки, ограбили роднини да купят валериан или пък разбили аптека със същата цел. Няма и телевизионно предаване за поправили се животни-алкохолици. Единствените представители на фауната, придобили пристрастявания, всъщност са такива, съжителстващи с хора. Природно те просто не злоупотребяват. Така, че освен мръсници, ние сме един вид и Дявола за тях.
5. Без домашно насилие
Навремето Джордж Карлин попита: „Кога последно чухте как петел се е прибрал след работа и е смачкал от бой кокошката си? Никога! Не се случва! Знаете ли защо? Защото кокошките са почтени хора!”
Дори вълците не упражняват безпричинно насилие над себеподобните си, така че май има за какво да се замислим.

Обобщено – ние сме досадни, алчни и объркани мръсници с наркотична и алкохолна зависимост и подчертана склонност към излишна агресия и дори когато мислим благото на природата, се проваляме.
Дългото изречение горе подсказва една мисъл – защо решихме, че сме по-добри от животното?
Като теглим чертата, ние сме Дявола за тях. Добре, че не са религиозни.
автор: abyss

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically