Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

сряда, 23 септември 2009 г.

60 милиона лева за обръча на Масларова... или колко НЕувеличени пенсии.



Колосални суми за поръчки потъвали в семейни фирми


23.09.2009


Почти 60 млн. лв. е гушнал от обществени поръчки обръчът от фирми, с който се свързва бившата социална министърка Емилия Масларова, установи проучване на вестник "Монитор".
Колосалните суми започват да влизат първо в касата на дружеството "Лена", което до неотдавна ръководеше съпругът на соцдепутатката Антон Масларов.
По времето, когато социалистката оглавяваше социалното ведомство, фирмата прибира над 8,96 млн. лв. с ДДС от държавата, показа справка в архивите на Агенцията по обществените поръчки.
Сред апетитните сделки, повечето от които спечелени без дори да е направено предвиденото в закона обявление, са доставки на стотици тонове гориво на стойност над 1,3 млн. лв. Те били предназначени за социален дом в Стара Загора, за община Мъглиж и за ТЕЦ "Марица-изток 2". Ремонтите в централата отново отиват при съпруга на ексминистърката. Той печели почти 4,7 милиона за преустройство на битова сграда към въглищното стопанство.
Любопитство буди сумата от 2,87 млн. лв., която е потънала за ремонта на столовата в почивната база на "Мини Марица-изток" в Раднево. Няколко месеца след като през 2007 г. в парламента избухна скандал с фирмата на Масларов, той се оттегли от нея. Половинката на депутатката направи това, когато в началото на 2008 година лъсна истината за възскъпия ремонт на бившата работническа поликлиника в Стара Загора, който ужили хазната с 22,5 млн. лв.
Само преди месец излезе и друга далавера, след като стана ясно, че бившата соцминистърка е платила 19 млн. лв. за довършителни ремонти по Центъра за социално обслужване в Стара Загора. Ревизиите във ведомството й показаха, че квадратен метър ремонт излязъл 2470 лв. Освен това Масларова поръчала информационни табели за сградата, които излезли на данъкоплатеца 35 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically