Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

неделя, 29 март 2009 г.

Таксите за обучение във висшите учебни заведения в Германия

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:
В повечето федерални провинции таксите за обучение вече са фактПрез последните години в Германия бяха приети няколко реформи в сферата на висшето образование. Eдна от важните стъпки в промяната на модела на образованието бе въвеждането на такси за обучение в някои от провинциите.
Освен преминаването към англо-американския модел на висше образование - степените Bachelor и Master, една от важните стъпки в промяната на модела на висшето образование в Германия бе въвеждането на учебни такси. Всяка една немска провинция сама взима решението за въвеждане на такси за обучение във ВУЗ-овете.

В някои области висшето образование е все още безплатно
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:

В Берлин, Бранденбург, Мекленбург-Предна Померания и Шлезвиг-Холщайн засега не са планувани никакви такси. В провинциите Райнланд-Пфалц, Заксен, Заксен-Анхалт и Тюрингия няма въведени общи такси, а само такива за студенти, които следват по-дълго от определеното за специалността време.
Телефонна връзка до България от САЩ, Европа, Австралия. 2,0 цента/мин до стационарни, 18,9 цента/мин до мобилни телефони.Как? Купете си телефонна карта от ТУК!!Таксите са допълнителна тежест особено за чуждестранните студенти. Докато германците ползват субсидии, стипендии и различни форми на кредитиране, за студента, идващ от чужбина, тези форми на финансирането на образованието са почти недостъпни. Голяма част от студентите от Източна Европа се издържат сами. Таксите водят до допълнителни работни часове, което нарушава учебния процес. Към разходите на всеки студент се добавят средно 100 евро на месец за университетски такси. Освен общите такси, които важат както за немски, така и за чуждестранни студенти, са въведени и специални такси само за чужденци, като напр. такса за явяване на приемния изпит по немски език, както и т.нар. Servicepacks, които включват такса за обработка на документи и обслужване по време на следването. В повечето университети вече въведоха споменатите такси за обработка на документи (Bearbeitungsgebühr). Тези университети изискват при приема т.нар.
UNI-ASSIST процедура

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:
За студентите, чиито родни страни не са членки на ЕС, има въведени и допълнителни такси За всички висши учебни заведения в Германия, които поддържат тази форма на обработка на документите при прием на чуждестранните студенти, важи следното:
В случай че кандидатствате само в един университет, се заплаща еднократна такса от 50 евро. За всеки следващ университет се заплащат 15 евро. Документите ще бъдат обработени, едва когато сумата бъде преведена на банковата сметка на учебното заведение. За да бъдат обработени по-бързо вашите документи, в писмото с молбата за кандидатстване, добавете и квитанцията за заплатената такса. Информация за университетите, които изискват тази такса, можете да намерите на следния адрес: http://www.uni-assist.de/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically