Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

вторник, 15 септември 2009 г.

След толкоз пушилка и дим ще удари ли Бойко по ТИМ?

15 Септември 2009
Днес Юрген Рот публикува в блога си отворено писмо до Бойко Борисов, в което недвусмислено посочва варненската групировка ТИМ като мафиотска организация. След като развъртя метлата из министерствата и вдигна пушилка до небесата, засега с мижави резултати, ще има ли кураж Бойко Борисов да удари ламята в главата или ще се сниши пред нейната мощ? Това е въпросът, който остава след прочита на писмото на Юрген Рот.
Няма нужда да правя реклама на автора, на когото Румен Петков искаше да натроши ръцете, краката и всички крайници. Всичко написано от него се чете внимателно там където се правят преценките дали държавата България е на път да стане правова или продължава да е придатък на мафията.
Не ми се иска да избързвам със скептичните прогнози. По моя информация Бойко Борисов много добре е знаел как тимаджиите придобиват фирми с дуло на слепоочието още когато е бил главен секретар на МВР. Тогава е вдигал безпомощно рамене. Дано сега вдигне мерника.
Отворено писмо до българския министър-председател Бойко Борисов 14.09.09
http://www.mafialand.de/Members/roth/offener-brief-an-den-bulgarischen-ministerpraesidenten-boyko-borisov
Превод Ивайло Иванов http://www.facebook.com/profile.php?id=799908149
В българския пристанищен град гражданите, между които също и членове на партия 'Зелените', се защитават срещу своеволията на една от могъщите групировки на България - ТИМ. Спомням си показанията на един предприемач, живеещ в Швейцария, комуто в главния офис на ТИМ в София, в прекия смисъл на думата са опряли дулото на пистолет в главата, за да го принудят на продаде предприятието си на ТИМ. Този предприемач още се страхува за живота си. Така се чувстват и смелите граждани на Варна, които се борят срещу продажбата на част от крайбрежието на Варна на групата ТИМ. Това е поводът за това отворено писмо до българския министър-председател.
Скъпи Бойко Борисов,
Още си спомням за нашия обстоен разговор през ноевмри 2007 в София, след представянето на книгата ми 'Новите демони'. Тогава бяхте още кмет на София.
Междувременно сте избран от българския народ за министър-председател. Поздравления за Вас и за българския народ, който ви възлага големи надежди.
Пиша ви, защото навремето оставихте в мен убеждението, че ще разчистите криминалните структури в страната, за да могат гражданите да не стават жертва на страха.
Днес научавам, че смели граждани на Варна биват масово заплашвани, понеже са се захванали с една могъща групировка - ТИМ.
На Вас и на Вашия митничар номер 1, г-н Ваньо Танов, тази групировка е добре известна. Спомням си как Ваньо Танов ми сподели, че в миналото разследванията срещу ТИМ са били нежелани и когато е имало такива, те са били силно възпрепятствани. В нашия разговор споделих, че според мен ТИМ е една модерна криминална форма, един вид мафия. Тогава Вие не изразихте несъгласие.
Основата на актуалния скандал, който изглежда се осъществява с подставени лица, е продажбата на 118 000 квадратни метра крайбрежна ивица във Варна. Земята е продадена на Холдинг Варна, зад който стои ТИМ, без спазване на законовите разпоредби за търг.
Срещу това се борят различни неправителствени организации и партия ЗЕЛЕНИТЕ. Вие сте информиран за случващото се от гражданите на Варна. Скандалът е, че сега тези граждани и техните роднини биват масово заплашвани. Сред заплашените е и престижният независим архитект г-жа Калина Митева Павлова. На тях всички им се внушава, че в България никой не може да им помогне. Те всички се страхуват за живота си.
Поради тази причина ви умолявам настоятелно да разясните този скандал. Вярвам, че ще направите всичко възможно, за да възтържествува най-сетне правото във Варна и гражданите да могат свободно да изразяват протеста си.
С Уважение,
Юрген Рот

9 коментара:

  1. Кои са ТИМ Варна?
    Нищо не може да се намери за тях в Нета.
    Също както за Империал Враца.
    Или за частната болница на обл. управител Враца Антонио Георгиев.
    Искате ли да се знае нещо за това? Оли да се направи нещо по това?
    Или само си драскате тук-там..

    ОтговорИзтриване
  2. В "Нета" има много, ето част: http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=varna&Number=1948574517&page=0&view=collapsed&sb=5&part=

    ОтговорИзтриване
  3. Бойко много говори, а нищо добро не върши. та те вече са софия, не варна.и бойко, на който всяка втора дума е "станишев - корупция" вкарва мутри в правителството. Едва не се докопаха до министерското кресло в земеделието. А колко ли неща не знаем, защото медиите ги е страх. Това не е ли тоталитаризъм.

    ОтговорИзтриване
  4. ako do 6 meseca boiko ne vkara nqkoi bandit se maxam ot tazi darjava mamka my

    ОтговорИзтриване
  5. АМИ АКО "ТЕ" РАЗКРИЯТ АВТОРА НА КОМЕНТАРА? НЕ, НЕ, НЕ.
    БЕЗ КОМЕНТАР.

    ОтговорИзтриване
  6. Хм, я напишете кой е бил този/тази министър на земеделието, дето ахааааа - за малко да бил вкаран/а, ама аз не разбрах добре - къде да бил вкаран... - зад решетките или в театъра :-)

    ОтговорИзтриване
  7. ne vqrvam boiko da udari po tim nqma na4in ne mu stiska

    ОтговорИзтриване
  8. tim sa mnogo golemi i silni nqma kak da gi udarqt

    ОтговорИзтриване
  9. 6TOM BELIKATA RIMSKA IMPERIA SE E SGROMOLIASALA,VELIKIA SAVETSKI SAUZ,AMERIKA ZAGIVBA-ZNA4I VSIAKO NA4ALO IMA I KRAI.OSVEN TOVA IMA KOSMI4ESKI ZAKONI,KOITO NE MOGAT DA BADAT PROMENENI S PARI,ILI PISTOLETI.M0OGA SAMO DA SAJELIAVAM TAKIVA ZABLUDENI DU6I,KOITO SI MISLIAT,4E 6TE BADAT VE4NI I BEZNAKAZANI...NEVEJESTVO...TE SA V DALBOK UNES OT SOBSTVENATA SI ILUZIA.IMA VIDOBDEN GO E KAZAL NARODA.I DRUGTO E KAZAL,4E GAZ-GLAVA ZAGUBVA.NENASITNITE IM,AL4NI ZADNICI,SKORO 6TE ZATANAT V SOBSTVENITE SI FEKALII,4E 4AK DO NAD GLAVITE.DA VIDIM KAKVO 6TE SI OTNESAT V DRUGIA SVIAT...

    ОтговорИзтриване

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically