Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

петък, 23 октомври 2009 г.

Задържаха прокурор с 23 хил лв. подкуп...


23.10.2009

Освен арестуваният Георги Велков, в ареста е и бизнесменът Илиян Михайлов, който е бил посредник при предаването на парите

Прокурорът от Плевен Георги Велков от Окръжната прокуратура в града е задържан с подкуп от 23 хил. лева, са съобщили за БТА източници от прокуратурата. Информацията е потвърдена и от зам.-градският прокурор на София Роман Василев. Освен Велков, в ареста е и бизнесменът Илиян Михайлов, който е бил посредник при предаването на подкупа.Парите са взети от трето лице, чието име засега не се съобщава. Сигналът до органите на властта е подаден от граждани.Велков и Михайлов са задържани при съвместна акция на МВР, ДАНС и Софийската градска прокуратура.

Информационна агенция "Фокус" припомня подобни случаи:

13 октомври 2009 г.
Съдията от Окръжния съд в Кюстендил Юри Маринов е заловен с подкуп от 24 хил. лева, за да реши в полза на строителна фирма дело за ревизионен акт на стойност 100 хил. лева. Парите са открити в дома му.

19 декември 2007 г.
Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Ангел Дончев е арестуван при получаване на подкуп от 20 хил. евро. Дончев е изнудвал прокурор от провинцията, а подкупът, с белязани банкноти, му е бил даден от друг прокурор. Повод на изнудването е проверка, която Дончев е водел срещу районния прокурор. Изнудваният прокурор от Районна прокуратура Сливница Емил Милев подава сигнал до главния прокурор Борис Велчев. На 27 декември Висшият съдебен съвет (ВСС) с пълно единодушие реши да отстрани Ангел Дончев от работа.

12 февруари 2007 г.
Димитър Викентиев, бивш зам.-районен прокурор на Оряхово, е задържан и подведен под отговорност по обвинение за подкуп. Седмица след като е задържан, магистратът е освободен срещу гаранция от 5000 лв. от Софийския апелативен съд. На 25 юни 2008 г. делото срещу Викентиев е отложено безсрочно. Съдът реши, че делото трябва да бъде преразпределено от друг съдийски състав, заради продължителен отпуск на съдията, който е гледал делото преди това.

6 април 2007 г.
Прокурорите Боян Тошев и Георги Манасиев и варненският бизнесмен Владислав Марчев
са задържани за взимане и даване на подкуп. Обвиненията са, че варненският прокурор Георги Мансиев е дал сумата от 1500 евро на софийския си колега Боян Тошев от Върховната касационна прокуратура, за да му съдейства да бъде назначен за шеф на Районната прокуратура във Варна.

По-късно по случая е задържан и бизнесменът Владислав Марчев, за когото се знае, че е бил посредник между двамата прокурори.

29 март 2006 г.
Зам.-директорът на Окръжната следствена служба в Перник Росица Ангелова и следователят от същата служба Елена Борисова са задържани при акция на НСБОП след получаване на белязани 7000 лева. Прокуратурата повдига обвинение срещу двете за вземане на подкуп за упражняване на неправомерно влияние при вземането на решение от длъжностно лице. На 29 януари 2008 г. Софийски градски съд ги призна за виновни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically