Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

неделя, 22 ноември 2009 г.

Според Социалното министерство на предишния кабинет 8 = 408 лв.

Септември е първият месец, в който има по-добър износ от септември миналата година, така че има наченки на подобрение, каза Симеон Дянков пред Нова Телевизия.
Събрах всички документи за секретния договор между Министерство на финансите и БНБ и ги предадох на прокуратурата, каза Симеон Дянков в предаването "На 4 очи" по Нова Телевизия. Ние трябва да отстраним всичко секретно и всичко трябва да бъде прозрачно, отсече той.
"Аз съм поискал всички държавни предприятия да ми рапортуват в кои банки държат парите си, защото има 3-4 банки, които са привилегировани.
Проверих и кои държавни предприятия не са прибирали дивидентите си, сега ние ги прибрахме в хазната", посочи вицепремиерът.
Септември е първият месец, в който има по-добър износ, дори по-добре от септември миналата година.Това е главно в сферата на земеделието, хранително-вкусова промишленост, стъкларската промишленост, изброи финансовият министър.
Няма закрита сметка на президентството, един ден е имало забавяне за внасяне на 200 хил. лева, но защо това е минало през медиите, не знам. Това беше реакцията на Дянков на информацията на "24 часа" от вчера, че финансовото министерство е опразнило сметката на президентството.
По повод предложението за повишаване на акциза за алкохола, който би донесъл около 61 млн. лв. в хазната, Дянков каза, че толкова му трябват, за да бъдат осигурени лекарствата за онкоболните. Той каза и че идеята му да се извади резерва на Здравната каса от БНБ е включена в проектозакон.
Финансовият министър даде и един пример за злоупотреба в социалното министерство на предишния кабинет.
Без търг е била определена фирма, която да осигури слухови апарати, които министерството плаща. Министерството дало поръчката, като апаратите са били оценени на 416 лв. за брой. Те пък са внесени от Китай за около 8 лв. Така въпросната компания е реализирала печалба от 408 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically