Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

събота, 21 ноември 2009 г.

Нищо не е от вчера..

В зората на Третото българско царство проституцията била узаконен порок. За разлика от провинцията, където публичните домове били разположени извън чертите на града, в София не било така. Още след Освобождението в централната част на града се пръкват първите бардаци.

Заведения със звънките имена „Аполо", „Сан Стефано", „Орфеум", „Неапол", „2 февруари" изникнали като гъби в самия столичен център, по улиците „Екзарх Йосиф", „Дондуков", „Триадица", „Сердика", „Веслец", „Алабин". Изборът бил изключително голям и мераклиите по тънката част понякога сменяли по два-три публични дома за една вечер. За да влязат публичните домове в централната част на града, видна роля изиграл шефът на столичната санитарна служба д-р Михайлов. Той написал до общинарите следния дълбокомислен доклад: „Съдържателите на публични домове се оплакват, че търговията им върви слабо, че губят и не могат да плащат големия данък от 15. хил. лв. Съдържателите са прави. Публичните домове са много далеч от града. Там съобщенията и осветлението са лоши, поради което порядъчни хора се страхуват да ги посещават. Там ходят само гамените и коцкарите, които не правят алъш-вериш. Предлагам да се преместят в града, но без да им се окачват фирми и червени фенери".

Всъщност, на ул. „Московска" 33, където днес е Столичната община, работили най-скъпо платените проститутки в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically