Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

неделя, 29 ноември 2009 г.

Измамник събира пари за бебе, уж болно от левкемия


Лъжлива обява за болно от левкемия бебе на 14 месеца със снимка и набирателна сметка за лечение в Германия е пусната от измамник във "Фейсбук".
Майката на момченцето - 21-годишната Спасимира Маврова, случайно се натъкнала на обявата в интернет и направо отишла в полицията в Пловдив.
"Втрещих се, като отворих фейсбука и видях моето дете. През януари се регистрирах в интернет сайта www.bebealbum.bg. и качих няколко снимки на сина си Иван, който бе на 3 месеца. Като повечето майки исках да направя виртуален албум на детето си", разказа Спасимира. До есента качила 15-ина снимки.
В петък нейна приятелка й пратила линк към форума на сайта www.forum.bg-mamma.com. Когато го отворила, Спасимира прочела писмо от друга майка, която предупреждавала за измамна обява във "Фейсбук". В нея пишело, че се събират пари за дете на 1 г., което се казва Силви и страда от остра форма на лимфобластна левкемия. Имало и снимка на майката.
"Това не бях аз. Направо онемях. А и името на детето бе женско", обяснява Спасимира. В обявата пишело още, че родителите на детето разбрали за болестта преди 11 месеца. Разполагали с 90% от парите, нужни за лечение в Германия. За останалите била посочена разплащателна сметка в клон на Експресбанк във Варна. Имало и фалшив GSM, на който уж да се свързват с майката.
"Молбата" е прочетена от 1700 души, които заявили, че подкрепят каузата.
"Бебето ми си е живо и здраво. Изтрих всички негови снимки от сайта. Никога повече няма да качвам в интернет лични фотографии, страх ме е", зарича се Спасимира.
Преди да забременее, тя работила като магазинерка, мъжът й Николай е водопроводчик.
Снимката на бебето е копирана от сайта и от фалшив адрес във "Фейсбук" е разпратена в мрежата, обясниха криминалисти.
"Експерти установяват сървъра, за да се стигне до извършителя", заяви шефът на полицията в Пловдив Тодор Чонов. По непотвърдени данни автор на злонамерената обява е 25-годишен мъж.
Още не е ясно дали състрадателни потребители на социалната мрежа в интернет са превеждали пари по сметката на измамника.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically