Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

петък, 17 октомври 2008 г.

”Jedem das Seine” -”Всекиму своето” (В превод от немски)

”Всекиму своето”
(В превод от немски)


Топсъдебен експерт намерен обесен на катерушка

Експертът по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов е намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал „Иван Вазов”, съобщи Дарик.
МВР потвърди информацията и съобщи, че работи по версия и за убийство. По първоначални данни става дума за самоубийство. Трупът на проф. Раданов, който дълги години оглавяваше Съдебна медицина в София, е открит рано тази сутрин. Самоличността му е била установена малко преди 12 часа днес. Полицията проверява версията за убийство, за да бъде изчистено всякакво съмнение.
Никой от съдебните експерти не е пожелал да направи аутопсията, съобщи пред Дарик сегашният шеф на Съдебна медицина Станислав Христов.
"Като се направи външният оглед, има оперативно-следствена група и няма проблеми, движат се нещата. Но стигнахме до аутопсията и оттам нататък нито един лекар не иска да влезе да направи аутопсия. Накрая ще остане аз да я направя, дето проф. Раданов ми е учител. Идва ми да се разрева", каза Христов, който е разследван за нерегламентирано извършвани трансплантации на тъкани и кости от починали. (Виж линка)
Христов не знаел срещу професора да е имало заплахи, както и дали смъртта му може да има връзка с разследването по случая Белнейски.
76-годишният Стойчо Раданов беше ръководител на екип от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Росица и Христина Белнейски от Пазарджик. Според заключенията на тази експертиза сестрите са били прегазени от автомобил и не са били изнасилвани. Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити.
Случаят още не е разрешен, а резултатите от експертизата на екипа на проф. Раданов бяха оспорени от други съдебни медици.
Проф. Раданов беше съдебен експерт и по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. Преди едно от съдебните заседания по случая Раданов направи изявление пред медиите, в което каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили.
Защитата на полицаите поиска отвод, защото според нея чрез това си изказване Раданов би могъл да попречи на работата на съда и да повлияе на тяхното решение, тъй като експертизата все още не е изслушана официално. Съдът счете искането за неоснователно, тъй като определи изказването на Раданов като лично мнение, което няма правна стойност.

2 коментара:

  1. Това е тежка загуба за България! Убит е един достоен и отговорен човек, който съвестно си изпълняваше нелеката работа в интерес на обществото. За съжаление обаче се оказахме ПРОГНИЛО ОБЩЕСТВО, щом не можем да опазим живота на честни и всеотдайни в работата си хора като професора. Жалко.....

    ОтговорИзтриване
  2. Oт Един друг , който го познава...17 октомври 2008 г., 18:37 ч.

    Молете се за душата му-щото горе няма да му е лесно....За мъртвите или хубаво или....Но аз,- един провинциален полицай имам отрицателно мнение от професора от един единствен случай и то преди много години.Като член на тройна експертиза след тримесечна есхумация постанови причина за смъртта измръзване при наличието на множество други оперативни данни и факти говорещи друго.Тогава нямаше мафия имаше угодничество пред величия.Това убийство съсипа кариерата и живота ми защото аз бях посочил вече истинския убиец.Колко ли други жертви на насилствена смърт професорът е ”простудил?” Това могат да кажат само най близките му колеги работили дълги години заедно.От една районна болница за около два три месеца изчезнаха по криминален способ много кухненско обзавеждане и други вещи.Наказаха ме служебно за неразкритата кражба.След 10 ноември близки до Г.Тамбуев публикуваха в ”Дума” имотното състояние на професора и вещите във вилата му в Родопите.Там беше всичко ”изчезнало” от районната болницаТова са двете ми срещи на един обикновен полицай с именития съдебен медик.Аз няма да му запаля свещ...

    ОтговорИзтриване

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically