Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

вторник, 1 април 2008 г.

ВАЖНО

Заставете мързеливия бюрократ да работи по проблемите, които ТОЙ ви създава.

Достъп до Обществена Информация

В бр.55 на Държавен вестник от 7 юли 2000г. бе обнародван Законът за Достъп до Обществена Информация (ЗДОИ). Такъв закон се прие за първи път в България - до тогава гражданите имаха регламентиран достъп само до информацията, която се съдържа в публичните регистри и до информацията, свързана с околната среда. Подобни закони съществуват в повечето демократични държави и улесняват всеки гражданин или юридическо лице в търсенето на информация, тъй като с тях се дава достъп до най-богатата съществуваща база данни - тази на държавата.

Текста на самия закон може да бъде открит ето тук, но пък тук можете да намерите удобен наръчник, написан на разбираем за всеки език, за това как да получите достъп до инфомацията, която искате.

3 коментара:

  1. За какви права товорите в БГ,страната на безправието? Та погледнете само отношението на монополите Топлофикация,Софийска нода,енергото...Ужас! Законен рекет и страшен тормоз,особено над възрастните. Има ли го това някъде в света - не искаш дадена услуга,защото виждаш ш сляп, че е мошеническа, а държавата те задължава да плащаш...Къде отиват тези пари? Ясно къде...

    ОтговорИзтриване
  2. какви права имаме в тази даржава.след като вече 10години се опитваме да влезем освен на думи и в реалния живот в европа но лошото е че вече всички си мислим че се отдалечаваме вместо да се приближаваме до европа.аз не се страхувам да напиша за проблемите в нашата община дори в цялата област монтана.моят град се казва Вършец това е едно китно и хубаво градче но както много други си има своите проблеми.аз и моето семейство си купихме къща тук защото си обичаме града и не искаме да го напускаме не както споменах по горе вече 10 години вървене по мъките се опитвам да разширя НЕЗАКОННО превзетата ни улица и да издействам поставяне на канал и асвалт.въпросната улица никога не е имала канал и асвалт ул." Бялата Вода" квартал Заножене.В този квартал един квадратен метар земя струва 100лв.а в същото време няма канализация и си придвижваш по камани стърчащи по 20см и кози и овци който се жулят в скъпите коли на курортистите.Да курортисти защото уж гр Вършец е курорт и иска да се сравнява с курорти като Банско и други подобни.По въпроса с горепосочената" улица" поставям я в кавички защото това е козя пътечка по която не минава даже и снегорин да почиства през зимата защото той дори и да иска неможе от стърчащите камани и от спрялите автомобили .А те спират на пътя поради простата причина че е тясно за да направят маневра и да влеизат в гаражи и дворове.Освен трудния достъп до къщите ни всъщото време ни затвориха и пътя до гр.Враца.По пътя от Вършец за Враца се преминава през едно мосче не по голямо от 10/15метра но това мосче му е изтекла гаранцията и сега всеки който реши да пътува до този град трябва да заобикаля някаде с около20/25 километра повече от преди като имате в предвид че това е единственият голям и хубав град в района освен Монтана.А пък за входовете към нашия китен курорт Вършец просто нямам думи.Ако да не дава господ попаднете в някоя "дупка "то просто няма излизане от там защото то това не са "дупки" а цели ями цялата кола може да влезе там .Но оспокояващото е че "кметицата"на града се опитва да ги затиска с кал поне да беше сложила пясък.За петрохан няма да го коментирам защото то се видя по новините.АКО НЕ МИ ВЯРВАТЕ ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ И ПОВЯРВАЙТЕ НА ВИДЯНОТО И НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ СЕ НАМИРАТЕ В КАМБОДЖА ПОВРЕМЕ НА ВОЙНАТА.ВИЕ СТЕ В БЪЛГАРИЯ ОБЛАСТ МОНТАНА ГРАД ВЪРШЕЦ.

    ОтговорИзтриване
  3. САМО ТАКА !!!

    НЯМА ПРАВА ТОЗИ КОЙТО НЕ СЕ БОРИ ЗА ТЯХ !!!

    ОтговорИзтриване

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically