Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

вторник, 1 април 2008 г.

Elvis Presley - Love Me Tender


I remember Elvis Presley...


Елвис Аарън Пресли (на английски Elvis Aaron Presley) е роден през 1935 г. в град Тюпълоу, щата Мисисипи в семейството на Върнън и Гладис Пресли. Майката е била бременна с близнаци, но едното момче Джеси Гарън умира шест часа след раждането. Така Елвис остава единственото дете в семейството и поради тази семейна драма през следващите години се радва на изключителната любов на майка си. Той е хубаво, гальовно дете с малко момичешка хубост, което расте в най-обикновено семейство едва свързващо двата края. Благодарение на енергичността си Гладис успява да възпита Елвис много добре и да му внуши солидни морални принципи. Така още в детството му тя залага възможността някой ден Елвис да стане "момчето на цяла Америка".
От 1938 до 1941 г. Върнън Пресли престоява в затвора заради фалшифициране на чек. Оставя семейството до голяма степен на социални помощи. И по-късно Елвис избягва да говори за него, остава дистанциран и боготвори единствено майка си.
Семейство Пресли са религиозни и всяка неделя посещават градската църква, където слушат религиозни химни (госпъл). В южните щати обаче изпълнението на госпъл не е винаги тихо и скромно. Изпълнителите вилнеят на по-бързите песни, скачат на пианото. По-късно Елвис споделя, че е научил много от тях. Гласът му е открит доста рано - още на три години. По-късно в училище той впечатлява с таланта си да пее. През 1945 г. качен на стол, за да стига микрофона, той спечелва втора награда на щатското състезание за невръстни певци. Пее баладата Old Chep и получава награда от пет долара и безплатно завъртане на въртележка.

За 12-ия си рожден ден получава за подарък китара за 13 долара. Учи се от радиото и започва да свири без да познава нотите. Тогава така правят повечето музиканти, които той слуша. По радиото се пуска предимно кънтри музика. През 40-те години американското общество все още е разделено по расов признак и музиката за чернокожи и бели е различна. Елвис се увлича по всички стилове - блус, ритъм-енд-блус, рагтайм.

През 1948 г. семейство Пресли се преместват в Мемфис в щата Тенеси при все по-голяма бедност. От следващата година Елвис започва да работи като разпоредител в кино. Преместването му се отразява зле, тъй като се облича в твърде провинциален стил. Няма приятели и не иска да прилича на останалите момчета. Именно тогава започва да реше косата си назад. С момичетата му върви и още през 1949 г. има "сериозна" приятелка. Когато през 1953 г. завършва училище със среден успех, за него това е избавление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically