Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

понеделник, 21 април 2008 г.

Това просто не може да е вярно

Картини от български училища...
"Гошо, убий я!", "Дай телефона, ма!", "Майка ти дейба!", "Снимай, бе тъпанар!"... са озверелите викове на учениците от два видеоклипа, снимани с мобилни телефони в час и качени по-късно в интернет. Едното действие се развива в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, а другото - в Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника в София. Това са единствените разлики между събитията. И в двата случая видеото показва малки класове само от момчета. Част от тях крещят, вият и се хилят нечленоразделно, докато един-двама малтретират учителката. С думи. Заплахи. Обиди. Псувни. Със замахвания. С притискане в ъгъла. Блъскане. С обръщане на чинове. На бюрото й. С хвърляне на тетрадки по нея.

В Пловдив трийсетгодишната учителка Мария Чулова започва да влиза в час, придружена от майка си - от страх. По данни на регионалния инспекторат по образование в града двете момчета - герои от телефонния клип, са изключени, а директорът е сменен поради навършване на пенсионна възраст. В София обаче месец след заснемането на видеото предприети мерки няма. Тепърва в четвъртък регионалният инспекторат започна проверка в училището. В същото време на входа на гимназията ни посрещат с "директорката забрани да влизат външни лица". По думите на портиерката самата тя е излязла и не се знае кога ще се върне. След по-малко от пет минути нервна жена с къса черна коса и зачервени очи слиза по стълбите. "Случаят е приключен", изстрелва тя, без да попита кои сме и защо сме там. "Всичко свърши. Не ни пречете да си вършим работата. Иначе ще потърся правата си по съдебен ред." И тя начертава с ръка въображаема линия на входа и добавя: "Вие сте дотук. Напуснете!" На въпроса: "Добре, а коя сте вие?" отговорът е: "Директорката Мария Баракова."


Как изглежда една класна стая след часовете ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically