Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

петък, 14 ноември 2008 г.

Затова единствения, който можеш да клатиш тук е туриста!

Разказ на Българин-представител на Германски Тур Оператор за една от проверките му по хотелите в Албена..

Днеска обикалях хотелите. Направи ми впечатление, че всички гаджета по чейнджовете бяха с мерки ала Памела Андерсън. Може би фирмена политика. Администраторките и хотелските бакшиши бяха повече от любезни и гледаха да се подмажат както могат. При първите нещата опираха до чар. При вторите обаче всичко беше просто бизнес. Спомних си думите на колегата, седма година туристически представител: 'В началото на сезона всички козове са в теб!' Бързо влязох в ролята си и почнах да се държа на положение. Бях свикнал вече всички да ми се подмазват, когато влязох в последния хотел. Във фоайето до бара седяха пиколото, бармана и хотелския таксиджия. Гледаха повторение на 'Шоуто на Слави'. Всъщност то беше само за фон, защото бакшиша, тип на около 50 години, разказваше някакви пикантни истории, а останалите го зяпаха и попиваха всяка дума. След като свърши с басните, оня се изправи и се представи:'Мартин. Викат ми Американеца! А ти сигурно си новия представител.' Кимнах. 'Хайде ела навън да пием по бира!' предложи той. Докато отпивахме до басейна, Американеца се впусна в монолог:'Аз, мой човек, съм в туризма от 30 години. Бил съм какъв ли не - администратор, пиколо, ОТЗ... И ще ти кажа едно - в този бизнес направиш ли се на мъж нямаш никакъв шанс! Затова един съвет от мен - забрави за принципите си! Защото ако хотелските управителки, дето вече са на по 120, навремето не бяха спали с комсомолските и партийни секретари сега щяха ли още да са тук? Нямаше! Тъй както и по-младите сегашни т. нар. мениджърки се надпреварват с кой собственик на хотел да легнат. Трябва да знаеш едно - Всеки в туризма е вързан с някой друг.
Затова единствения, който можеш да клатиш тук е туриста!

Ами така, де! Те като са будали да идват в тая скапана държава, ние що да не им вземем парите? Че и нещо отгоре! Ха-ха!' Мартин отпи от 'Загорката', изгледа ме изпитателно и продължи:'Схемата е проста: Вместо да записваш туристите за трансфери до летището и да пълниш гушата на разни чужди туроператори, ми ги пускаш на мен. А аз на всеки курс...' Тук той се пресегна и пъхна в джоба на ризата ми 20 лева. Изглежда разбираше от бизнес.
Може би затова го наричаха Американеца?
Чак после разбрах от администраторката откъде идва прякорът му: Преди пет лета одрал някакъв американец с 320 лева от летището до хотела.Рекорд все още неподобрен сред таксиджиите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници
Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically