Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

неделя, 30 ноември 2008 г.

Как да спечелим малко пари от интернет

Интернет не е по-различен от физическата реалност. Печеленето на пари онлайн е също толкова трудно, както работата във всеки офис. Със сигурност глобалната мрежа не е златна мина, чакаща да бъде лекичко разровена, за да се покаже Ел Дорадо. Но все пак има няколко начина да изкарате малко джобни пари (поне в началото) в свободното си време. Без да се впрягате много. Няма да станете милионер, но с минимум усилия може да покриете поне сметката за студена вода.

Например порталът Mahalo. Той е нещо средно между Google и Wikipedia. Когато търсите нещо там, пред вас излиза страница, богато гарнирана с линкове с повече информация по темата. Mahalo плаща на хората, които попълват тези страници. Цената е $10. Съответно сумата расте до $15 с обема на работата.

Google плаща на всеки, който участва в неговите проучвания. Няма да ви слагат електроди в главата, а ще ви питат какво мислите за продуктите на компанията. Ако отговаряте на въпроси по телефона или лице в лице с някой гугълец, получавате $75 на час. За ваша информация най-близкият им офис e в Истанбул. Освен това има опция за попълване на тестове онлайн. Те се отплащат в зависимост от това колко време продължи проучването. Още един сайт за платени проучвания е globaltestmarket.com.

Измислянето на име на нова услуга, сайт или компания е страшно трудна задача. Затова някои фирми плащат луди пари на външни консултанти. Благодарение на NameThis.com в ролята на кръстник влиза цялата онлайн аудитория. Посетителите могат да измислят имена и да гласуват за тях. NameThis избира три предложения, чиито автори си поделят $80.

Да превърнем снимките в пари

Ако смятате, че снимате хубави видеоклипове, пробвайте да спечелите от тях. За целта качете творбата си на сайта Metacafe. След като видеото ви мине 20 хил. излъчвания в глобален мащаб, Metacafe ще ви плати по $2 за всеки следващи хиляда гледания, но този път случващи се само от територията на САЩ. За да привлечете повече зрители, разгърнете онлайн кампания. Публикувайте линк с видеото във вашия сайт за запознанства като Facebook и MySpace, в програмите за чат Skype и ICQ, в сайта за обмен на линкове Digg, в коментарите под клиповете в YouTube и Metacafe. Бомбардирайте електронните пощи на местни вестници и телевизии с адреса на вашето видео. Съвет за начало: много популярни са материалите, в които се разяснява как се прави нещо.

В случай че си падате по фотографията и имате хиляди мегабайти снимки на компютъра си, може да ги качите онлайн и да печелите от тях. Така работи сайтът istockphoto.com. Той продава изображения и плаща на техния автор между $1 и $6 за снимка в зависимост от нейния размер. Потребителите на istockphoto.com могат да продават още видео, аудио и рисунки. Сайтът Shareapic.net плаща по 22 цента на всеки 1000 гледания на една снимка. Колкото повече хора видят фотографиите, толкова повече приходи за вас. Поставянето на реклами до изображенията ще донесе допълнителни пари. Единственото условие е преди това да се регистрирате в рекламната мрежа Bidvertiser.

Музикално надарените хора пък могат да печелят и без да сключват договор със звукозаписно студио. Едно от местата за продажба на аудиотворби се намира на audiojungle.net. Екипът на сайта слага цена на качената музика, а авторът взима 25% от стойността на всяка продажба.

Колко ли пари щяхте да вземете, ако ви плащаха за всяка снимка, която разглеждате във Facebook? Тази опция се предлага от сайта tagcow.com. Той плаща по четири цента за пет снимки. Всичко, което се изисква от вас, е да маркирате обектите в изображението. Има ли планина? Дали това е човек? Той усмихнат ли е? Така може да изкарате около $1.20 на час. Tagcow събира своите работници чрез услугата на Amazon - Mechanical Turk. Тя предлага на хората лесни, но бързо омръзващи задачи срещу нищожно заплащане. Точно като маркирането на снимки. Поне така ще разберете как се чувстват работниците в третия свят.

В крайна сметка парите са си пари. Особено ако трябва да убиете малко време, когато прескачате между Facebook и vbox7.com, докато шефът ви не гледа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically