Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

петък, 21 ноември 2008 г.

Шишков. Митничар, след това депутат от листата на БСП

Шишков твърди , че той не е краднал за разлика от Бароните Паришеви от Свиленград. Но неговата "къщичка" не отстъпва по размер на техните. Даже Шишков е възмутен от видеоматериала на Михнева. В същото време и силно предава бившите си ортаци. Ако беше филм, щеше да е забавно.


Случки по Българските митници

Гл. сержант Мина Тодорова Калайджиева е започнала работа като граничен контрольор на ГКПП „Кап. Андреево”. Баща и е митнически инспектор на ГКПП „ Кап. Андреево”. Бившият и съпруг е митнически инспектор. Ексснаха на небезизвестния фолкпевец Милко Калайджиев. Майка и Ренета Панаьотова е съсобственик на нощен клуб „Метрополис”, собственик на нощен клуб “Глобус” и златарски магазин. Назначена е от подп. Илия Георгиев Вулджев срещу 30 хил лв. Същата е в тесни връзки и благословията на Д. Делибозов. Бащата се занимава с „КАРГО” транспорт и помага на транспортната фирма на фамилия Паришеви. За извършван рекет над пътници и изнасяне на акцизни стоки от валутните магазини на територията на ГКПП „Кап Андреево” е наказана с отнемане на печат за 6 месеца.

Два пъти през 2002 г. е хващана от митничари на платно „напускащи България” да товари в личния си автомобил „Мерцедес” Х 31 31 цигари и алкохол в големи количества. Бригадирът на смяна „Митници” уведомява н-к смяната на Гранична полиция. Н-к на пункта е бил м-р Веселин Воденичалов, по-късно шеф на ГКПП „Кап. Петко войвода”.

На 11.12.2004 г. към 3 ч през нощта пристига за излизане автобус с 16 пътници и двама водачи. Водачът на автобуса поднася паспортите на всички пътници, като в неговия паспорт са задължителните 10 Э. Калайджиева поисква 15 Э. Водачът обяснява, че не може повече, тъй като пътниците са малко. Калайджиева ги изнудва 30 минути и като не успява да завиши рекета, го изпраща при старшия на платното гл. сержант Димитър Панайотов Димитров. Същият потвърждава, че сумата трябва да е по-висока и поисква 20 Э. Следва отказ, а пътниците недоволстват. Към 7 ч. водачът на автобуса сигнализира на тел.166 в РПУ-Свиленград. На място пристига РЗБОП. Следва разпознаване и двамата служители са уличени в рекет. От водача на автобуса и пътниците е подадена жалба. На 12.12.2004 г. н-к ГПУ полк. Дедев се среща с жалбоподателите и те потвърждават случилото се. Случаят не може да се скрие.

От РГС-Елхово се прави служебно разследване. Двамата уличени служители са изпратени на подбор на 23.03.2005 г. Оценката е неблагоприятна. Уличените в рекет служители не могат да работят в системата на МВР. На основание чл. 238 т.5 от закона за МВР за това нарушение гл. с-т Д. Димитров е дисциплинарно уволнен. За М. Калайджиева също е изготвена заповед за дисциплинарно уволнение, но по „незнайни” причини директора на НСГП отменя заповедта и гл. с-т Калайджиева е преназначена за граничен контрольор но аерогара София. „Незнайните” причини са ясни. Помощ оказва гл. с-т Мария Петрова Маркова, служител в Дирекция на НСГП-София. Същата е съпруга на митническия инспектор Стефан Марков - служител в Столичната митница. Как митничарите са изгладили проблема не е трудно да се досетим. През 2007 г. Калайджиева е върната на ГКПП „Кап. Андреево.

Гл. с-т Галина Дедева е граничен контрольор на ГКПП „Кап. Петко войвода”. Мъжът и е бил от март 1999 г. до август 2002 г. шеф на ГКПП летище Крумово, а след това н-к на ГПУ-Свиленград. В Крумово го сменя небезизвестната Силвия Димова, чиито мъж Росен Димов е пловдивски апелативен прокурор. В съдружие с митническия служител Георги Иванов, Дедева е съсобственик на кабелна телевизия „Дани-Ив-Галина Дедева” в гр. Първомай. Георги Иванов е известен с аферата по източване на ДДС. През юни 2004 г. БОП разкрива незаконния бизнес и митничарят е уволнен, но гл. с-т Дедева не е пипната. Установява се, че в данъчната декларация на Дедева не е посочен този бизнес. При попълване на анкетния лист за достъп до класифицирана информация, също не е посочена тази дейност. Отговор на въпроса могат да дадат полк. Боби Минчев и подп. Геро Геров. От регистъра на БУЛСТАД под № 126034861 излиза информация, че н-к ГПУ-Свиленград полк. Стефан Дедев е в съдружие с бившия митнически служител Георги Иванов и съпругата му като са собственици на спедиторска фирма „Медия” АД. Фирмата е регистрирана на 30.04.1996 г. с решение ФД-140/96 г. на Хасковския окръжен съд. Защо няма санкции?

По спогодба с Германия от 2005 г. у нас идват в командировка германски гранични полицаи. Придружаващ от българска страна е бил Ванков. Започват от северозападната ни граница и стигат до югоизток. Нощуват в Петрич и Мелник, където ядат и пият за сметка на кметовете. По-късно той пише свой доклад, който дава на немците да подпишат, в който няма нищо от истината. За престоя си по различните ГКПП-та те са изумени, че българските им колеги рекетират пътниците. За разкритието те написват доклад, в който визират по номерата на печатите служители на ГКПП. „Кап. Андреево”. На 13.09.2005 г. в дирекция НСГП са извикани н-к ГПУ полк. Дедев и н-к ГКПП „Кап. Андреево” подп. К. Кадев, девет гранични контрольори от ГКПП-„Кап. Андреево”, двама гранични контрольори от ГКПП „Кап. Петко войвода” и един от ГКПП „Лесово”. Директорът на НСГП провежда разговор с тях, но не им показва доклада с оправданието, че още не е превод?! В резултат на разговора са направени следните „страшни” наказания. Гл. полицай Павел Чорков е преназначен на ГКПП-Драгоман. През лятото със заповед подписана лично от гл. комисар Красимир Петров е върнат на ГКПП „Кап. Андреево”. Гл. полицай Кънчо Георгиев е преназначен в Кардам. През 2007 г. също е върнат на ГКПП „Кап. Андреево”.

Николай Колев-Босия

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically