Българско Радио от Чикаго. Кликнете на плеъра по-долу. За да слушате с WinAmp кликнете ТУК!

петък, 14 ноември 2008 г.

Ха-Ха! "Брилянтният" ход на Бойко Борисов. Netinfo.bg също блестящо представиха себе си...

Столичната община забърка германския журналист Юрген Рот в манипулация
[2252 прочитания]

Германският разследващ журналист Юрген Рот, който бе в България за представянето на книгата си "Новите български демони", бе забъркан в гигантска манипулация, часове преди да си замине от страната и на практика лишен от възможността да се защити, съобщи mediapool.bg.

В петък следобед от пресцентъра на Столичната община бе разпространено съобщение, според което след среща със столичния кмет Бойко Борисов, Юрген Рот не само е ревизирал изцяло позицията си за него и съмнителното му минало, но и е напуснал кметството като негов политически привърженик.

Според съобщението двамата са обсъдили "последната книга на Юрген Рот, политическите процеси в България, както и борбата с корупцията и организираната престъпност."

В сряда Рот представи пред български медии книгата си, посветена на генезиса на организираната престъпност в България, корупцията по високите етажи на властта и срастването й с престъпността. Книгата бе посрещната остро, а повечето от представителите на медиите обсипаха писателя с примери "за неточности и фактологически грешки", някои си позволиха да го обвинят в лъжи и манипулации, а един от основните герои на Рот – бившият вътрешен министър Румен Петков, се закани да го съди за клевета, след като го нарече "лъжец" и "безгръбначно мекотело".

В книгата на Бойко Борисов е посветена отделна глава, като се проследява израстването му от пожарникар до главен секретар на МВР. Описана е кариерата му като бодигард, съдружник на знакова фигура от силовата групировка СИК и дейността му като шеф на охранителна фирма. Рот разказва и за срещата си с Борисов, когато е събирал материала за книгата, и за начина, по който кметът е избегнал да потвърди за последната си среща с Маджо в наши дни.

В многобройните си изяви пред медиите германският журналист се въздържа да дава оценки за политическата същност на Борисов, като се ограничи да се позовава само на това, което е написал в книгата си.

В съобщението от общината обаче става ясно, че след петъчната среща Юрген Рот "коренно" е преобърнал оценката си не само за Борисов, но и за ролята му в борбата с организираната престъпност в България.

На Юрген Рот са приписани следните думи:"Разговорът беше открит и сърдечен и аз съм изключително доволен от него. От кмета на София научих много ценни неща, нова информация, която ще ми е полезна в моята работа."

"Ролята на Бойко Борисов в борбата с организираната престъпност по времето, когато беше главен секретар на МВР, е много по-голяма, отколкото аз предполагах, свършил е много повече неща, отколкото си мислех", продължава "цитатът".

Така се стига до основното послание: "Той (Борисов - бел.ред.) и партията му желаят да продължат тази борба с корупцията и организираната престъпност и от днес аз съм негов поддръжник. Ако имах възможност, щях да гласувам за партията, на която г-н Борисов е лидер", заявява Юрген Рот след срещата си с кмета на София, според съобщението от общината.

То завършва с твърдението, че "в следващото издание на книгата си писателят ще редактира главата, отнасяща се до Борисов, както и че ще добави получената днес нова информация."

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1252450
Борисов се срещна с Юрген Рот
(14.11.2008)
Кметът на София Бойко Борисов се срещна днес в кабинета си с германския разследващ журналист и писател Юрген Рот, автор на книгата “Новите български демони”, съобщиха за БГНЕС от СО. По време на разговора си двамата обсъдиха последната творба на Рот, политическите процеси в България, както и борбата с корупцията и организираната престъпност. „Разговорът беше открит и сърдечен и аз съм изключително доволен от него. От кмета на София научих много ценни неща, нова информация, която ще ми е полезна в моята работа. Ролята на Бойко Борисов в борбата с организираната престъпност по времето, когато беше главен секретар на МВР, е много по-голяма, отколкото аз предполагах, свършил е много повече неща, отколкото си мислех. Той и партията му желаят да продължат тази борба с корупцията и организираната престъпност и от днес аз съм негов поддръжник. Ако имах възможност, щях да гласувам за партията, на която г-н Борисов е лидер”, заяви Юрген Рот след срещата си с кмета на София. Германският журналист добави, че в следващото издание на книгата си ще редактира главата, отнасяща се до Борисов, както и, че ще добави получената днес нова информация. /БГНЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Поставете свой коментар тук:

Съдържанието по дати

Обяви в район Чикаго

За всички градове от цял свят по континенти кликнете ТУК!

Пълното съдържание по теми

Изберете по-долу темата, която ви интересува. Кликнете. Ще се отвори нов списък със заглавия на видеоклипове. Изберете отново. Кликнете. Ще се отвори видеоекран. Киното започва веднага. Не забравяйте да отворите MENU в долния десен ъгъл на екрана за още 15 видеоклипа.

Music
Interview
Humor
Най-доброто от световното кино
Animals
Find the Your LOVE!! East Europian Girls looking for love!
Сериозно и / или Грозно
Анимационни филми.Не само детски.
Неща, които може би ви интересуват...текстова информация.
Истински негодници




Long Distance

Безплатни застраховки в САЩ за деца и бременни жени.За контакти и информация на Български език тел.1 847 854 8156

Search Video or Music Alphabetically